Galaxy Fold 5G a obținut certificările necesare înainte de lansare

772
Sursa Foto: SamMobile.com

Modelul Samsung Galaxy Fold 5G este gata să ajungă pe piață în cel mai scurt timp. Dispozitivul, care poartă momentan numărul de model SM-F907B, a primit deja toate certificările necesare. Wi-Fi Alliance a certificat receptorul spre sfârșitul lunii trecute, urmată de Bluetooth SIG la câteva zile mai târziu, la începutul lunii iunie.

În timpul evenimentului „Samsung Galaxy Unpacked” din februarie, Samsung a confirmat că Galaxy Fold va fi disponibil atât în variantele LTE cât și în 5G. În timp ce Samsung a trebuit să întârzie lansarea vatiantei Galaxy Fold 4G LTE din cauza unor motive neprevăzute, prezentate pe larg de noi pe iLoveSamsung, modelul 5G pare să fie gata de lansare pe piață.

Samsung Galaxy Fold 5G cel mai probabil cu o lansare inițială în Coreea de Sud

Compania Samsung a trimis prototipuri de Galaxy Fold 5G către cei mai importanți operatori de telefonie mobilă din Coreea de Sud pentru testare. Acest telefon poartă numărul de model SM-F907N în țara de origine a companiei Samsung. Cel mai probabil Samsung Galaxy Fold 5G va fi lansat inițial în Coreea de Sud. În primul rând pentru că acolo există deja o rețea 5G funcțională din 3 aprilie, prima rețea 5G din lume.

La începutul acestei săptămâni, un director executiv Samsung a confirmat că problemele de afișare avute de Galaxy Fold au fost rezolvate în cea mai mare parte și că dispozitivul este gata să fie lansat pe piață. Este foarte posibil ca ambele variante, Galaxy Fold 4G LTE și 5G să fie lansate împreună în următoarele zile. Este posibil ca acest lucru să se întâmple din cauza neintenționată a companiei Samsung de a întârzia Galaxy Fold. Totuși până acum nu a fost înaintată nici o dată concretă de lansare pe piață de către Samsung, nici pentru Galaxy Fold, nici pentru Galaxy Fold 5G.

Society for Information Display – SID, a fost fondată în 1962. SID are ca activități principale publicarea de jurnale tehnice cu informații despre afișaje, în general afișaje electronice, cum ar fi televizoare și monitoare de calculator. „Display Week”, principala sa conferință, se desfășoară în luna mai sau iunie în fiecare an. Anul acesta a avut loc între 12 și 17 mai.

Sunt câteva diferențe între cele două Galaxy Fold

Ambele telefoane pliabile sunt pregătite pentru producția în masă și suntem în standby pentru acest lucru„. A declarat Kim Sung-chul, vicepreședinte Samsung Display. Declarația a fost făcută pentru a marca cea de-a 20-a aniversare a Samsung Display, la Intercontinental Parnass Hotel din Seul. Kim Sung-chul a prezis că smartphone-urile pliabile se vor dezvolta rapid în viitor. „Avem nevoie de ecrane ultra-portabile, ultra-imersive și ultra-inteligente în epoca 5G„, a afirmat el. Potrivit lui Kim, trei cuvinte-cheie ar caracteriza viitoarele ecrane – design rollable, stretchable și personalizat.

Samsung Display a fost mereu premiată pentru calitatea ecranelor produse. Recent televizorul The Wall a primit premiul Display of the Year – Afișajul Anului, din partea Society for Information Display (SID). Ecranul acestui televizor a fost produs de Samsung Display.

Experții în industrie consideră, de asemenea, că lansarea lui Galaxy Fold 5G și Galaxy Fold este iminentă. Lansarea smartphone-ului pliabil a fost inițial planificată pentru luna aprilie, dar a fost amânată din cauza problemelor semnalate de testerii cărora Samsung le-a trimis smartphone-ul. Samsung Electronics nu și-a dezvăluit încă programul de lansare actualizat.

În timp ce ambele variante Galaxy Fold, LTE și 5G, vor avea același aspect exterior, vor împacheta niște specificații interne ușor diferite. Primul beneficiază de suport dual SIM și oferă o baterie de 4.380 mAh, în timp ce Galaxy Fold 5G este single SIM și are o baterie puțin mai mică de 4.235 mAh. Restul specificațiilor interne rămân neschimbate.