Televizorul Samsung The Wall de 5,5 metri – incredibil și uluitor

1690

În acest an la CES din Las Vegas, Samsung a prezentat un televizor MicroLED – The Wall, imens, de 219 inch. Diagonala de 219 inch – echivalentul a aproximativ 5,5 metri – este realizată din module individuale. Aceste panouri individuale nu sunt sesizabile atunci când televizorul este pornit. Este mai mult decât impresionant iar Samsung a demonstrat ce se poate face cu tehnologia MicroLED.

Nu știm dacă un astfel de ecran uriaș va ajunge vreodată la un client acasă. Corporațiile și marile companii sigur vor fi interesate de acest lucru. De preț, Samsung nu a specificat nimic dar, varianta QLED de 98 inch 8K prezentată de Samsung tot la CES 2019, se pare că va costa 40 – 43.000 €! Uriaș, extraordinar și impresionant și, prezentat la Las Vegas.

Modulele individuale au o dimensiune de aproximativ 6 cm și pot fi aranjate ca un ecran de 21: 9, potrivit WinFuture. Televizorul arată spectaculos și putem vedea unde poate duce Samsung tehnologia în materie de TV. Panourile individuale pot fi dispuse în mod arbitrar, astfel încât să ia diferite alte forme. De exemplu un ecran rotund, pătrat, dreptunghi sau orice formă dorește utilizatorul. Display-ul poate fi adaptat practic la orice dimensiune dorită. Ecranul stabilește noi standarde în luminozitate, nuanțe de culoare, volum de culoare și nivel de negru. Rezoluția este de aproximativ 6K. De la o distanță normală de privit la televizor modulele nu pot fi sesizate de ochiul uman.

Samsung The Wall consumă cât un televizor normal

Deja anul trecut, Samsung a impresionat cu prima versiune, care a măsurat 146 inch. „Samsung vrea să ofere utilizatorilor o gamă largă de tehnologii de afișare inovatoare pentru experiențe de vizionare speciale” . A spus Jonghee Han, președinte Visual Display la Samsung Electronics la premiera mondială de anul trecut. Anul acesta cu un ecran de 5,5 metri, Samsung a lăsat cu gura căscată pe toată lumea!

CNET este fondat în 1994. Este un website tech american care publică recenzii, știri, articole și podcast-uri despre tehnologie și electronică. CNET are ediții specifice pentru Regatul Unit, Australia, China, Japonia, Franța, Germania, Coreea de Sud și Spania. Are peste 200 de milioane de cititori pe lună.

CNET a declarat că MicroLED-ul este prima nouă tehnologie de afișare pentru televizoare din ultimii 10 ani. Folosește milioane de LED-uri foarte mici pentru a crea o imagine, care ar trebui să ducă la o calitate superbă a imaginii și la o șansă minimă de arsuri sau deteriorări. Televizorul are un procesor Samsung necunoscut, probabil o versiune a procesorului Quantum 8K, aflat în seria QLED. Suportă tehnologia AI de upscaling a gigantului tech, împreună cu alte capabilități premium.

Samsung va începe să vândă inițial o versiune modulară de 75 de inch a lui „The Wall”. Capacitatea modulară a televizorului permite unui utilizator să-și cumpere apoi module suplimentare pentru un ecran mai mare. Și totul fără a consuma mai multă energie decât majoritatea televizoarelor actuale.

The Wall poate fi, de asemenea, utilizat pentru a afișa fotografii sau lucrări de artă atunci când nu este utilizat. „UX-ul personalizat permite utilizatorilor să afișeze pe ecran diferite imagini atunci când televizorul este oprit. Fotografii, picturi sau o piesă de artă care se potrivește cel mai bine gusturilor lor„, a spus Samsung.