Galaxy M41 cu un ecran OLED care nu este produs de Samsung Display

739
Sursa Foto: via nextnewssource.com

Au trecut mai multe luni de la primele zvonuri despre Samsung Galaxy M41. Acum avem iarăși noutăți despre acest smartphone entry-level al gigantului tech. Conform informațiilor, se pare că dispozitivul va marca o etapă importantă pentru compania sud-coreeană. Anume, Galaxy M41 ar trebui să fie primul telefon Samsung cu un panou OLED de la altă firmă decât Samsung Display.

Posibilitatea mare este ca Samsung Galaxy M41 să folosească ecrane OLED de la China Star Optoelectronics Technology (CSOT). Această companie este o subsidiară a TCL. Mai mulți specialiști din zonă susțin că Samsung a decis deja să utilizeze ecranele de la compania sus menționată. Samsung a testat recent mai multe ecrane OLED și de la BOE pentru smartphone-urile sale, iar acestea nu au trecut testele Samsung. Galaxy M41 va fi un smartphone normal pentru categoria sa, singurul lucru ce va ieși în evidență va fi noul ecran produs de altcineva decât Samsung Display.

Un sfârșit de eră pentru Samsung Display

Afișajul alocat pentru Samsung Galaxy M41 ar avea o diagonală de 6,67 inch, FHD+ cu rezoluția de 2.340×1.080 pixeli. Raportul de aspect al ecranului va fi de 19,5: 9. Conform SamMobile, acest afișaj OLED de la CSOT va fi identic cu ecranele realizate de compania chineză pentru Xiaomi Mi 10 și Motorola Edge la începutul acestui an.

Presupunând că totul merge bine, Galaxy M41 va marca începutul sfârșitului dominanței Samsung Display în această nișă de afișare mobilă. Probabil că Samsung Display nu va fi prea fericit de acest lucru. Dar compania mamă Samsung Electronics va putea reduce costurile de fabricație pentru smartphone-urilor sale.

Samsung Display are un procent de peste 80% din totalul cotei de piață dintre producătorii de panouri OLED. Samsung Display furnizează afișaje pentru mai mulți producători importanți de smartphone-uri cum ar fi Apple, Huawei, Xiaomi și Google.

Chiar dacă nu foarte mult, acest lucru poate ajuta la scăderea prețului telefoanelor Samsung din această gamă. Această gama ieftină și în ultimul timp cu multe specificații interesante, este contestată de mai multă lume din interiorul Samsung în privința rentabilității. Cel puțin momentan, nu sunt informații că Samsung ia în considerare folosirea de ecrane OLED de la terțe părți și pentru alte smartphone-uri.

Samsung Galaxy M41 ar trebui să fie făcut oficial în următoarele câteva luni. Au fost și zvonuri, foarte timide, că Samsung va anula acest model în favoarea lui Galaxy M51. Surse din domeniu au afirmat anterior că seria Galaxy S21 va folosi OLED-uri BOE. Totuși recent Samsung a renunțat la acest lucru, deoarece afișajele BOE nu au trecut procesul de testare Samsung.