Galaxy S21 cu ecrane OLED produse de Samsung Display nu de BOE

975
Sursa Foto: pocket-lint.com

Deși mai avem destul timp până la prezentarea următoarei serii emblematice Samsung încep să apară informații și despre seria Galaxy S21 (S30). Conform unei informații recente, Samsung va folosi ecrane OLED de la Samsung Display pentru viitoarea serie Galaxy S21. Destul de recent am scris că Samsung intenționează să folosească ecrane de la BOE ca o alternativă mai ieftină pentru afișajele OLED de 90Hz pentru Galaxy S21.

Seria Galaxy S21 sau Galaxy S30 de anul viitor pot astfel veni cu ecrane OLED Samsung. Conform TizenHelp, se pare că principalul motiv este că primele teste efectuate pe ecranele OLED produse de compania chineză  BOE au eșuat, rezultatele fiind mai mult decât dezamăgitoare. Ecranele au fost testate chiar de compania Samsung.

Seria Galaxy S21 (S30) va avea ecrane OLED produse de Samsung Display

Aceste panouri de afișare ar fi putut fi utilizate în smartphone-ul Galaxy S21, modelul mai mic. Acest incident pune capăt probabilității producerii în masă a unui ecran de către firma chineză BOE, pentru seria galaxy S21. Compania chineză nu a reușit să treacă de prima etapă de testare, înainte de producția în masă.

Samsung a căutat o alternativă mai ieftină pentru ecranele OLED, astfel încât să poată reduce costurile de producție. Un raport al firmei de cercetare a pieței de afișare DSCC – Display Supply Chain Consultants, evidențiază faptul că BOE a primit sarcina de a produce pentru Samsung ecrane OLED de 6,67 inch. Între timp, eșecul primei etapei de testare a calității pune capăt acestei posibilități. Cu toate acestea, BOE, împreună cu LG și Samsung vor furniza ecrane OLED pentru seria iPhone 12. Aceasta este programată pentru lansare în toamnă. Suntem curioși cum va reacționa Apple în acest caz, compania americană declarând și altă dată că ecranele BOE nu se ridică la nivelul celor produse de Samsung.

BOE – Beijing Oriental Electronics este o companie din China fondată în aprilie 1993. Este unul dintre cei mai mari producători de afișaje LCD, OLED din lume. BOE centre de cercetare și dezvoltare, printre altele în SUA, UK, Germania, Elveția, Japonia și Coreea de Sud.

Samsung a prezentat anul acesta seria Galaxy S20 cu ecrane cu rata de actualizare de 60 Hz și 120 Hz. Evident, cererea companiei către BOE pentru ecrane OLED de 90 Hz a fost pentru modelul Galaxy S21 entry-level. Modelul de ultimă generație Galaxy S21 sau Galaxy S30 va avea panouri de afișare cu rata de 120 Hz, care vor fi din producția proprie Samsung. Samsung Galaxy S20 Ultra are cel mai bun ecran și a câștigat și câteva premii pentru afișajul său.