Galaxy M51 tot mai aproape de lansare, a fost certificat de Bluetooth

735
Sursa Foto: @OnLeaks

Samsung lansează permanent noi smartphone-uri din toate gamele sale. Acum când toată lumea este cu ochii pe seria Note 20, Galaxy Z Fold și Galaxy Z Flip 5G, un alt smartphone Samsung este aproape de lansare. Este vorba despre Samsung Galaxy M51 care zilele trecute a fost certificat de Bluetooth SIG. Recenta certificare anulează zvonurile că lansarea lui M51 ar fi fost amânată pentru la toamnă.

Totuși trebuie să spunem că Samsung Galaxy M51 este văzut ca a unui proiect cu probleme. Trebuie amintit că primele zvonuri datează de anul trecut și că abia acum câteva săptămâni a apărut pe site-ul de referință Geekbench. A fost un semn că dezvoltarea acestuia se apropie de final.

Snapdragon 675 și 8GB RAM pe Galaxy M51

Realitatea este că până în prezent sunt cunoscute doar câteva specificații tehnice și chiar au apărut unele fotografii. Cel puțin din aceste fotografii, Galaxy M51 pare a fi similar ca estetică cu Samsung Galaxy M40. Cu această nouă informație via HDBlog, privind certificarea Bluetooth, viitorul smartphone din seria M este foarte aproape de lansare. Telefonul a fost reperat pe Bluetooth cu numele Galaxy M51 și numărul de model SM-515F. Acest număr de model este similar cu numărul modelului care a fost observat pe Geekbench luna trecută.

Samsung Galaxy M51 va veni cu procesorul Snapdragon 675 însoțit de 8GB RAM. Telefonul va porni cu sistemul de operare Android 10 din cutie, cel mai probabil însoțit de interfața Samsung One UI 2. Noua certificare Bluetooth SIG nu dezvăluie prea multe despre Galaxy M51, cu excepția faptului că va veni cu o conectivitate Bluetooth 5.0.

Bluetooth 5.0 este cea mai recentă versiune a standardului de comunicații wireless Bluetooth. Cu Bluetooth 5.0 viteze de transfer de date ajunge până la 2 Mbps. Rază de acțiune în spațiu liber poate depăși 1.000 m. Cu toate acestea, pereții și alte obstacole pot slăbi semnalul.

Cea mai mare necunoscută rămâne în continuare procesorul. Snapdragon 675 nu este un cip-set rău. Numai că nu este la fel de capabil ca cele mai recente versiuni Qualcomm Snapdragon 720G sau Snapdragon 730. Utilizarea unui procesor puțin mai vechi ar putea duce la un preț mai mic, cu efect în vânzările acestui smartphone.

Posibil o baterie de 6.800 mAh pe M51

Samsung Galaxy M51 probabil va avea o stocare de 128GB, patru camere la spate și tot acolo un senzor de amprente. Putem avea surpriza ca senzorul de amprente să fie și in-display, având în vedere că este cel mai dotat din seria Galaxy M. Ne mai așteptăm la un conector USB-C și mufă pentru căști de 3,5 mm.

În ceea ce privește posibila capacitate a bateriei, există speculații că va avea o baterie de 6.800 mAh. Această baterie destinată inițial pentru Galaxy M41 urmează să debuteze pe Samsung Galaxy M51. O baterie de 6.800 mAh ar fi cea mai mare baterie găsită vreodată pe un telefon Samsung Galaxy.