Galaxy M55 în lucru, a fost certificat Wi-Fi și va avea 8GB RAM

265
Galaxy M55 5G
Sursă foto: GizChina.it

Recent am publicat primele fotografii oficiale ale viitorului telefon mid-range premium Samsung Galaxy A55. Ca de obicei în ultimii ani, giganrul coreean va lansa și un echivalent al dispozitivului în seria Galaxy M. Samsung Galaxy M55, va fi un model mai puțin premium destinat piețelor sensibile la preț. Deși detaliile sunt puține, telefonul a primit recent certificarea Wi-Fi, asta înseamnă că este pe drum spre lansare.

Wi-Fi Alliance a certificat pe Galaxy M55 cu numărul de model SM-M556B (Galaxy A55 are numărul de model SM-A556B). Listarea pe site-ul Wi-Fi Alliance dezvăluie că telefonul va veni cu Wi-Fi 6 cu suport pentru benzile de frecvență de 2,4 GHz și 5 GHz și securitate WPA3, potrivit AndroidHeadlines. Chiar nu ne așteptam la Wi-Fi 6E, cu atât mai puțin la Wi-Fi 7.

Certificarea confirmă, de asemenea, că Galaxy M55 va fi disponibil într-o variantă dual-SIM. Cu toate acestea site-ul Wi-Fi Alliance nu dă mai multe detalii despre acest telefon. Din fericire, am văzut telefonul a apărut pe site-ul de referință Geekbench de mai multe ori anul trecut trecut. De aici am aflat că procesorul Snapdragon 7 Gen 1 va fi la bordul viitorului mid-ranger Samsung.

Snapdragon 7 Gen 1 (SM7450-AB) este un procesor octa-core de gamă medie. Are patru nuclee rapide bazate pe arhitectura ARM Cortex-A710 cu până la 2,4 GHz și patru nuclee Cortex-A510 cu până la 1,8 GHz eficiente energetic.

Procesorul va fi asociat cu 8GB de RAM, deși probabil va exista și o variantă cu 6GB de memorie RAM. Deloc surprinzător, Samsung va livra Galaxy M55 cu Android 14 din cutie, posibil cu interfața Samsung One UI 6.1. Alte specificații nu sunt cunoscute în acest moment. Dacă istoricul este vreo indicație, va avea un afișaj și o baterie mare, și o cameră principală de înaltă rezoluție.

Știm că Galaxy A55 va avea un cadru metalic, probabil din aluminiu. Totuși, nu ne așteptăm ca Samsung să echipeze Galaxy M55 cu un cadru de aluminiu. Seria Galaxy M a fost întotdeauna mai ieftină, cu specificații robuste, dar mai puține lucruri extra sau premium. Un cadru metalic ar fi ceva mai mult premium decât o necesitate, astfel că Samsung va trece cu vederea așa ceva pe Galaxy M55.

Samsung Galaxy M54 a fost lansat în martie anul trecut, la o săptămână după Galaxy A54. Zvonurile spun că Galaxy A55 va fi lansat în aprilie anul acesta. Acest lucru înseamnă probabil o întârziere și pentru Galaxy M55. Ne așteptăm la mai multe informații despre acest telefoan mid-range în următoarele luni, în special după lansarea seriei Galaxy S24.