Galaxy Note 10 cu o cameră ToF, confirmă producătorul acestei camere

790
Sursa Foto: PhoneArena.com

Samsung Galaxy Note 10 va veni cu aparate de fotografiat excelente, moștenite de la Samsung Galaxy S10 5G. Va avea și o cameră ToF (Time of Flight). Confirmarea vine chiar de la compania producătoare a acestui tip de aparat de fotografiat – Kolen, conform PhoneArena. Compania Kolen are sediul în Coreea de Sud și este specializată în fabricarea de aparate de fotografiat pentru telefoane mobile.

KOLEN investește 21,6 milioane de dolari pentru a construi o nouă fabrică în Vietnam, care îi va crește capacitatea de producție de la 13 milioane la 25 milioane de camere foto. Locația a fost aleasă datorită parteneriatului său cu Samsung, care produce mai mult de jumătate din telefoanele sale în Vietnam.

Samsung Galaxy Note 10 posibil cu senzori ToF față / spate

În primele informații despre Galaxy S10 5G, Samsung a amintit despre o enigmatică „percepție spațială mai bună„, explicând ce face a patra cameră foto de la spate. S-a dovedit apoi că Samsung a pus pe Galaxy S10 5G o cameră foto cu un senzor ToF (Time of Flight). Această cameră oferă capabilități 3D de detectare și măsurare a distanței. Aceste abilități deschid noi posibilități, cum ar fi oferirea unor fotografii excelente, cu un efect de profunzime mai adânc și mai multe detalii.

Tehnologia este diferită de kiturile 3D de citire a feței, aflate pe frontul telefoanelor, cum ar fi iPhone XS. Această tehnologie există deja pe alte telefoane aflate pe piață cu un senzor ToF, cum ar fi LG G8 sau Huawei P30 Pro. Ce face un aparat de fotografiat TOF 3D la spate?

ToF – Time of Flight sau timpul de zbor. Luminează fața și apoi măsoară durata de timp necesară pentru ca lumina să revină la senzor. Folosind aceste informații, senzorii pot măsura adâncimea și pot crea o hartă 3D a unui mediu, a unei fețe.

Oferă o recunoaștere facială mai fidelă, ajută la navigarea prin gesturi și poate crea un bokeh mai bun în modul portret. Poate fi utilizată și pentru experiențe legate de realitatea augumentată (AR), cum ar fi încercarea de haine noi în domeniul virtual sau chiar plasarea virtuală a mobilierului în casă. Abilitățile de scanare ale unei astfel de camere ajung mult mai departe decât lumina folosită la Face ID. Vom vedea ce poate pe Samsung Galaxy Note 10.

Samsung pare să parieze pe tehnologia ToF pentru viitoarele sale telefoane și intenționează să aducă sistemul și pe seria Galaxy A. Prima implementare după Galaxy S10 5G, totuși, va fi Galaxy Note 10 care urmează să fie anunțat pe 7 august . Acesta se zvonește că nu va veni cu o cameră, ci cu două camere ToF – una pe spate și una în față. Nu este clar momentan cum va funcționa o cameră ToF frontal, în orificiul pentru cameră din ecran.