Camera foto pe Galaxy Note 10 cu diafragmă variabilă în trei trepte

835
Sursa Foto: SamMobile.com

În multitudinea de zvonuri despre Galaxy Note 10, Samsung nu a confirmat nimic deocamdată, a apărut și una extrem de interesantă. Samsung China a lăsat să transpire o informație cum că Galaxy Note 10 va avea o diafragmă variabilă în trei trepte cu f / 1,5 – f / 1,8 – f / 2,4. Este un mare pas înainte în departamentul foto pentru Galaxy Note 10.

Samsung a făcut o alegere foarte bună cu sistemul de cameră cu diafragmă variabilă pe Galaxy S9 anul trecut. A fost pentru prima oară după un deceniu când un dispozitiv mobil avea o cameră cu diafragmă variabilă. Se pare că Samsung încearcă să ducă lucrurile la un nou nivel cu Galaxy Note 10.

Galaxy Note 10 ar putea fi primul smartphone cu diafragmă variabilă în trei trepte

Samsung Galaxy S9 poate comuta între două deschideri. Între cea mai mare diafragmă văzută pe un telefon în acel moment – f / 1,5 și o diafragmă f / 2,4 mai mică. Se pot vedea efectiv lamele diafragmei cum se deplasează pe măsură ce camera aflată Galaxy S9 trece între cele două trepte fixe de minim și maxim.

Utilizatorii și fanii de fotografii au fost realmente încântați de această cameră cu diafragma variabilă. Galaxy Note 9 a primit același sistem de aparat de fotografiat. O deschidere mai mare se referă la o deschidere mai largă prin care lumina intră în cameră, conform SamMobile. Diafragma f / 1,5 permite lui Galaxy S9 și Note 9 să facă fotografii mai luminoase în medii cu lumină scăzută. Diafragma f / 2,4 îmbunătățește claritatea imaginii în condiții de lumină puternică. Acest sistem cu diafragmă variabilă a fost cu siguranță un mare pas înainte față de departamentul foto aflat pe Samsung Galaxy S8.

Diafragma sau deschiderea (apertura), se referă la dimensiunea orificiului prin care lumina ajunge în camera foto. O valoare mai mică reprezintă o deschidere mai mare a diafragmei. Cu cât numărul „f” este mai mic, cu atât fotografiile vor fi mai clare, mai luminoase fără alte artificii digitale.

Samsung a mers mai departe și a pus acest sistem pe seria Galaxy S10. Mulți au crezut că gigantul tech va merge mai departe cu această diafragmă variabilă și pe Galaxy S11. Dacă ar fi să se întâmple ceva, ar fi fost de așteptat o schimbare spre o diafragmă variabilă în trei trepte cu Galaxy S11. Cu toate acestea, @UniverseIce – Ice Universe, un fost angajat Samsung, pretinde că a aflat de la inginerii Samsung China, că Note 10 va avea deschidere variabilă în trei trepte, f / 1,5 – f / 1,8 – f / 2,4.

O diafragmă de f / 1,8 pentru a rezolva supraexpunerea la fotografii

Dacă acest lucru este adevărat, Universe Ice a avut întotdeauna informații corecte despre telefoanele pilot Samsung, aceasta ar fi o mare lovitură. O deschidere variabilă în trei trepte ar permite o mai mare flexibilitate și, astfel, o performanță îmbunătățită. Diafragma f / 1,5 – f / 2,4 funcționează bine pentru condiții de lumină scăzută și lumină puternică. Diafragma f / 1,8 ar fi foarte eficientă pentru situațiile intermediare. Acest lucru ar trebui să reducă supraexpunerea în fotografii, care a fost o problemă la camerele foto Samsung.

Nu este clar în acest moment dacă ambele modele Galaxy Note 10 vor avea acest lucru sau dacă Samsung intenționează să limiteze acest sistem doar la Galaxy Note 10 Pro. Cu toate acestea, este o posibilitate interesantă, care ar face din Samsung Galaxy  Note 10 un smartphone unic.