Galaxy Note 10 și Galaxy A90 au apărut pe Geekbench

761

Fanii Samsung din întreaga lume așteaptă cu nerăbdare următorul smartphone al companiei, Galaxy Note 10. Spre deosebire de anul trecut, Samsung intenționează să lanseze anul acesta patru versiuni ale modelului Galaxy Note. Chiar dacă mai avem câteva săptămâni bune înainte de prezentarea oficială a phablet-ului, viitorul Note 10 și-a făcut deja prima apariție pe baza de date Geekbench. Alături de Galaxy Note 10, pe site-ul de referință a apărut și modelul mid-range Galaxy A90.

Despre Samsung Galaxy A90 au fost tot felul de zvonuri în ultimul timp. Ba va fi lansat, ba nu va fi. Acum avem confirmarea finală și Galaxy A90 va fi „capo di tutti capi” din seria Galaxy A 2019. Vom vedea dacă zvonurile despre o cameră pop-up rotativă de 48MP sau un ecran „Notchless Infinity Screen” se vor adeveri. Deocamdată despre aceste lucruri nu aflăm numic din apariția pe Geekbench, alături de Galaxy Note 10.

Samsung Galaxy Note 10 5G, varianta pentru Verizon, cu 12GB de RAM

Varianta Samsung Galaxy Note 10 care a fost văzută pe site-ul etalon de referință Geekbench se întâmplă să fie SM-N976V. Se speculează că aceasta ar putea fi varianta 5G a lui Galaxy Note 10, destinată operatorului american de telefonie mobilă Verizon Wireless. Înregistrarea de pe Geekbench arată că smartphone-ul va avea un procesor Qualcomm Snapdragon 855, împreună cu o memorie RAM de 12GB.

Dispozitivul a reușit să înregistreze 3.529 de puncte în testul single-core și 10.840 puncte în testul multi-core. Acest rezultat, în multi-core, nu este impresionant. Este posibil ca după prima apariție pe acest site să mai apară unele reglaje de la Samsung. Au fost mai multe astfel de cazuri anterioare, apoi cu optimizările de rigoare smartphone-urile high-end au ajuns la performanțe extraordinare. În plus, mai aflăm din listarea Geekbench că phablet-ul va rula pe sistemul de operare Android 9.0 Pie la lansare.

Geekbench este o marcă a Primate Labs Toronto, Ontario, Canada. Geekbench este un procesor etalon de referință, care separă performanța single-core de multi-core, măsoară volumul de lucru și simulează scenarii reale. Aproape toate marile companii producătoare de telefoane testează procesoarele aici.

Numărul de model SM-N976B cu procesorul Samsung Exynos 9825

În afară de numărul de model SM-N976V și o variantă cu numărul de model SM-N976B, a lui Galaxy Note 10, a apărut pe Geekbench. Spre deosebire de versiunea Verizon, modelul SM-N976B rulează pe procesorul Samsung Exynos 9825, o versiune ușor mai rapidă a modelului Exynos 9820 aflat pe seria Galaxy S10. Conform zvonurilor Exynos 9825 va fi primul procesor fabricat cu tehnologia de 7nm și va avea integrat și un modem de 5G. În ceea ce privește memoria, varianta SM-N976B a lui Galaxy Note 10 care a apărut pe Geekbench împachetează 8 GB de memorie RAM. Acesta a reușit în single-core un scor de 3.557 de puncte și în multi-core un scor de 9.654. Cel mai probabil și aici vor urma unele corecții din partea Samsung.

Samsung Galaxy A90, o posibilă lansare în viitorul apropiat

În plus față de variantele SM-N976V și SM-N976B – ale viitorului Galaxy Note 10, a apărut și smartphone-ul cu numărul de model SM-A9050 pe Geekbench. Având în vedere numărul de model și modul în care Samsung a numerotat seria Galaxy A 2019, este foarte posibil ca acesta să fie Samsung Galaxy A90. În ceea ce privește specificațiile, listarea arată că viitorul Galaxy A90 va fi alimentat de procesorul Octa-core Snapdragon 675 de la Qualcomm. Acesta va avea o memoria RAM de 6GB. Conform site-ului MySmartPrice, la fel ca în cazul lui Galaxy Note 10 acesta a fost testat cu Android 9 Pie. Galaxy A90 a obținut în single-core 2.504 puncte iar în multi-core 6.768 puncte.