Samsung Galaxy Note 10 KlaytnPhone lansat în Coreea de Sud

702
Sursa Foto: via SamMobile.com

De câte zile a apărut o informație că Samsung intenționează să lanseze o ediție de criptocurrency Galaxy Note 10 în colaborare cu Kakao Corp. Apoi SamMobile a citat o informație de la The Wall Street Journal că varianta Note 10 va fi comercializată sub numele de „KlaytnPhone”. Numele provine din rețeaua blockchain a lui Kakao numită Klaytn care a fost introdusă în octombrie anul trecut.

Acum smartphone-ul cu moneda virtuală a lui Kakao Corp, „KlaytnPhone”, a devenit realitate. Samsung Galaxy Note 10 KlaytnPhone este disponibil pentru achiziționare în Coreea de Sud. Aceasta este în esență o ediție a lui Note 10 / Note 10+ care cuprinde monedele virtuale KLAY ale lui Klaytn.

Samsung Blockchain Keystore susține Bitcoin, Ethereum și Klaytn

Luna trecută, Samsung a adăugat asistență Bitcoin la portofelul Blockchain Keystore. Acum portofelul SDK Blockchain Keystore sprijină și jetoanele Ethereum și Klaytn. Așa-numitul Samsung Galaxy Note 10 KlaytnPhone va fi vândut doar în Coreea de Sud.

Telefonul Note 10 KlaytnPhone este livrat cu 2.000 de jetoane KLAY preîncărcate în Samsung Blockchain Keystore. Se livrează cu diferite Klaytn BApps (Blockchain Applications), conform SamMobile. Acestea sunt tehnic DApps (aplicații descentralizate) care poartă un nume de brand diferit.

Kakao Corp este o companie de internet sud-coreeană care a fost înființată în 2010. Compania a câștigat reputație cu KakaoTalk, o aplicație de mesagerie multiplă. Aceasta permite să trimiteți și să primiți mesaje gratuit prin smartphone-uri și să efectuați apeluri gratuite.

Note 10 KlaytnPhone este disponibil doar cu conectivitate 5G, ceea ce nu este surprinzător. Trebuie să avem în vedere că este vorba despre o versiune sud-coreeană și că modelele Galaxy Note 10 bazate pe LTE nu au fost lansate în Coreea. Cumpărătorii potențiali pot alege între un Note 10 5G sau un Note 10+ 5G cu stocare de 256GB sau 512GB.

Prețurile sunt similare modelelor standard, non-crypto ale telefoanelor, vândute de către principalii operatori de telefonie mobilă din Coreea de Sud. Note 10 KlaytnPhone costă 1.248.500 Won (aproximativ 925 de euro). În același timp Samsung Galaxy Note 10+ KlaytnPhone cu stocare de 256GB costă 1.397.000 Won, echivalentul a 1.035 euro și, respectiv cu stocare de 512GB costă 1.496.000 Won (1.110 €). De asemenea, aceste telefoane pot fi achiziționate prin rate lunare începând de la 125.680 Won (~ 93 euro pe lună).