La seria Samsung Galaxy Note 20 bateria este foarte greu de înlocuit!

892
Sursa Foto: phonandroid.com

După ce Samsung a lansat noua serie Galaxy Note 20 toată lumea a fost încântată cu designul și noile specificații. Totul este bine și frumos, dar ce se află în interiorul carcasei noului smartphone? Cât de greu sunt de înlocuit, în caz de nevoie, unele componente cum ar fi bateria?

Un canal YouTube specializat în dezasamblarea produselor electronice a publicat un videoclip cu Galaxy Note 20. Odată ce carcasa este desfăcută, descoperim un spațiu înghesuit și o baterie greu de accesat. În mod evident, înlocuirea acesteia este complicată în cazul unei defecțiuni.

Samsung Galaxy Note 20 și Galaxy Note 20 Ultra au foarte multe calități în ceea ce privește ecranul, platforma hardware și autonomia. Nu trebuie să uităm nici foarte frumosul design al versiunii Mystic Bronze despre care se vorbește atât de mult.

Galaxy Note 20: o baterie plasată la milimetru

După 21 august, ziua lansării comerciale a celor două smartphone-uri în magazine, unii jurnaliști au cumpărat acest telefon pentru a-l supune unor teste. Printre primii care au desfăcut modelul Galaxy Note 20 (nu Ultra), a fost canalul PBK Review, conform PhonAndroid. După demontare și disecarea atentă a telefonului, și apoi remontare, videoclipul a fost publicat pe YouTube.

Din acest videoclip (este prea lung și nu îl publicăm), descoperim că interiorul smartphone-ului este foarte bine optimizat. Este dificil să folosiți o șurubelniță sau o ustensilă de deschidere pentru a deconecta cablurile care conectează diferite piese sau plăcuțe cu uneșe componente. Principala remarcă se referă la baterie. Locația care este prevăzută pentru acumulator este milimetrică, foarte precisă. Schimbarea bateriei necesită scule speciale, timp, răbdare și….. nervi.

Samsung a început să folosească policarbonat la capacul spate cu Galaxy S III în 2012. Copertina din cabina avionului de vânătoare Lockheed Martin F-22 Raptor este fabricată din policarbonat de înaltă calitate. Este cea mai mare piesă de acest tip fabricată în lume.

Odată îndepărtată bateria în spatele ei se află un autocolant sub care este cititorul optic de amprente. De asemenea, vedem că partea din spate – carcasa – lui Galaxy Note 20 este flexibilă. Acest lucru confirmă faptul că Samsung a ales o carcasă din policarbonat pentru această versiune și nu sticlă. Vedeți pe iLoveSamsung din ce materiale sunt construite smartphone-urile.

Această sesiune de demontare este similară cu cea a lui Galaxy S20 Ultra efectuată de iFixit la începutul anului. Interiorul lui S20 este relativ similar cu a lui Note 20. Reamintim că iFixit a evaluat smartphone-ul Galaxy S20 la un scor 3 din 10 puncte privind reparabilitatea. Adezivul folosit și designul sticlei făcând aproape imposibilă repararea smartphoneului. Pentru referință, Galaxy Buds Live și Galaxy Watch 3 au obținut scoruri excelente ca reparabilitate.