Galaxy Note 20 ar putea veni cu senzori pentru ECG, EMG și EEG

759
Sursa Foto: slashgear.com

Un brevet recent depus de Samsung sugerează că noua seria Samsung Galaxy Note 20 va avea posibilitatea de a măsura noi valori de sănătate. De asemenea, același brevet sugerează că telefonul ar putea avea un proiector holografic și un afișaj cu „margini îndoite”. Ne așteptăm ca seria Note 20 să fie prezentată în luna august a acestui an.

Săptămâna trecută, un brevet primit de Samsung a arătat posibilitatea ca seria Galaxy Note 20 să vină cu un ecran tip cascadă cu butoane fizice care iese prin marginea laterală. Acum, YouTuber TT Technologies a postat un nou concept de prezentare video a viitorului phablet și câteva alte detalii provenite din același brevet.

Senzori ECG, EEG și EMG pe seria Galaxy Note 20

Conform noilor informațiilor publicate de AndroidCentral, Galaxy Note 20 ar putea fi primul smartphone capabil să detecteze ritmurile cardiace neregulate. Până acum, această abilitate a fost văzută doar în ceasurile inteligente. Pot face acest lucru cele mai noi modele Apple Watch, Withings Move ECG și Amazfit Verge 2.

Brevetul sus menționat vorbește despre senzori pentru electromiografie (EMG), electroencefalogramă (EEG) și electrocardiogramă (ECG). Electromiografia permite evaluarea nervilor periferici sau a activității musculare. Electroencefalograma este o tehnică de înregistrare și interpretare a activității electrice a creierului. Electrocardiograma (ECG/EKG) este o înregistrare a activității electrice a inimii.

Electrocardiograma a fost descoperită în 1843 de Carlo Matteucci datorită experimentelor făcute pe inimile unor porumbei. Printre altele, un ECG poate fi utilizat pentru a măsura ritmul și intensitatea bătăilor inimii, dimensiunea și poziția camerelor inimii.

Datorită combinației acestor senzori, Note 20 ar putea oferi în plus și avantajele unui smartwatch orientat către sănătate. Conform Samsung, smartwatch-ul Galaxy Watch Active 2 va primi anul aceasta și ECG. Se pare că având aceste caracteristici seria Galaxy Note 20 va fi peste seria Galaxy S20. Cu toate acestea, nu există în prezent nicio dovadă solidă care să confirme efectiv faptul că Galaxy Note 20 va fi echipat cu aceste caracteristici.

Samsung este de așteptat să anunțe seria Note 20 cândva în luna august a acestui an. Similar cu seria Note 10, seria Galaxy Note 20 probabil va include două modele – Note 20 și Note 20+. Succesorul lui Galaxy Note 10+ se zice că are o configurație de cameră similară în spate ca Galaxy S20 Ultra, cu un senzor primar de 108MP.