Galaxy Note 20+ poate bate pe Galaxy S20 Ultra în cinci moduri

790
Sursa Foto: phonearena.com

Cea mai mare provocare pentru Android în acest an abia acum urmează. Este vorba despre seria Samsung Galaxy Note 20 și Galaxy Fold 2 care vor apărea la sfârșitul verii. În timp mai multă lume aștepta în mod rezonabil să fie anunțat un Note 20+ egal cu Galaxy S20 Ultra 5G, dar cu un S Pen, Samsung se pare are alte actualizări în minte.

Este vorba despre un nou ecran LTPO cu reîmprospătarea dinamică a afișajului; o memorie de stocare mai rapidă EFS 3.1 vs 3.0; camere cu focalizare mai rapidă; un scaner 3D Sonic Max, dublu ca suprafață și un procesor Exynos mai rapid. Sunt 5 moduri în care specificațiile ce vor fi pe Samsung Galaxy Note 20+ pot bate pe Samsung Galaxy S20 Ultra.

Prin intermediul PhoneArena, vom parcurge pe rând toate aceste caracteristici. Sunt importante fiecare în parte, pentru că pot face din Note 20+ un smartphone mai puternic și mai tentant pentru cumpărători decât este Galaxy S20 Ultra.

1. Un afișaj LTPO pe Galaxy Note 20+ vs unul LTPS pe S20 Ultra

Samsung Galaxy Note 20 și Galaxy Note 20+ vor veni cu ecrane cu următoarele specificații:

  • Galaxy Note 20: 6,42 inch cu rezoluția de 2345×1084 pixeli, 404 PPI, raport aspect 19,5: 9, rată de actualizare 120Hz cu LTPO sau 60Hz cu LTPS.
  • Galaxy Note 20+: 6,87 inch cu rezoluția de 3096×1444 pixeli, 497 PPI, raport de aspect 19,3: 9 și rată de actualizare de 120Hz LTPO.

Acum, tipul de ecran este foarte interesant aici. LTPS (Low-temperature polycrystalline silicon) vs LTPO ( Low-temperature polycrystalline oxide). Fără a vă plictisi cu detaliile tehnice și compoziția chimică, am adăuga doar că tehnologia LTPO este mai eficientă cu 5-15% mai mult decât cea LTPS de pe Galaxy S20 Ultra.

LTPS – Low-temperature polycrystalline silicon este un ecran din siliciu policristalin care a fost sintetizat la temperaturi relativ scăzute (~ 650° C și mai scăzute). Are ca avantaje rezoluție mai mare, temperatura de sinteză mai scăzută și prețul redus al substraturilor esențiale.

Tipul de ecran LTPO a fost folosit prima dată pe Apple Watch. Acum va trece la seria iPhone 12 ce va apărea în a doua jumătate a anului. Este un ecran produs de Samsung Display.

Acest lucru și faptul că aduce rata de actualizare variabilă ar putea compensa diferența de consum a bateriei. În seria S20, în loc de componente hardware pentru a gestiona ratele de actualizare în funcție de conținut, Samsung se bazează pe software.

Deși se referă la diferite niveluri ale ratei de reîmprospătare – de la 48Hz la 120Hz – o soluție automată de actualizare nu a fost implementată pe S20 Ultra. Acesta rămâne la 60Hz sau la 120Hz în orice moment, iar aceasta din urmă descarcă foarte repede bateria. Astfel, Galaxy Note 20+ ar trebui să aibă un display mai rapid și mai capabil decât Galaxy S20 Ultra.

2. Focalizarea camerei la Samsung Galaxy Note 20+

Setul bogat de aparate foto pe Galaxy S20 Ultra este extraordinar. Sigur va fi transferat pe viitoarele telefoane high-end și în primul rând pe seria Samsung Galaxy Note 20. Faptul că Note 20+ va primi aceste camere de la S20 Ultra nu ar fi deloc o surpriză. Camera de 108MP folosită în Ultra, este unică prin faptul că folosește informațiile de lumină de la foarte mulți pixeli pentru detalii fără precedent.

Partea proastă este însă că apreciatul sistem de autofocus Dual Pixel de la Samsung pentru o focalizare extrem de rapidă și precisă, nu a fost folosit până acum cu foarte mulți pixeli. Conform informațiilor, Samsung va folosi hardware-ul de focalizare suplimentar pe Note 20+, care ar face kit-ul camerei diferit de ceea ce este în S20 Ultra. Informațiile de focalizare de la senzor pot fi apoi utilizate pentru a îmbunătăți rezultatele camerei principale de 108MP. Este o încercare a companiei de a preveni plângerile despre autofocus-ul lui S20 Ultra de la distanță mică.

Camera impresionantă tip periscop de 48MP de la Ultra, camera ultra-wide de 12MP și senzorul ToF vor fi și ele acolo. Se pare că Samsung va renunța la Space Zoom-ul 100x pentru seria Note 20. Pentru mulți utilizatori nu a ajutat la nimic.

3. Stocarea pe Note 20+ ar fi mai rapidă decât în Galaxy S20 Ultra

Recent,  Samsung a anunțat că a lansat în producția în masă noile memorii eUFS 3.1 de 512GB pentru „telefoane-pilot”. Versiunea de 512GB a modelului S20 Ultra 5G vine în continuare cu standardul eUFS 3.0. Chiar dacă este cea mai rapidă stocare din acest moment nu va putea ține pasul cu eUFS 3.1.

Telefoanele cu noul eUFS 3.1 vor avea nevoie de aproximativ 1,5 minute pentru a muta 100GB date. În același timp telefoanele cu UFS 3.0 necesită mai mult de patru minute pentru același lucru„. Conform unui oficial Samsung. Vitezele de operare aleatoare sunt, de asemenea, crescute cu până la 60%.

Pe lângă pachetele de 512GB, Samsung va începe să producă eUFS 3.1 în capacități de 256GB și chiar 128GB. Acest lucru poate fi o confirmare a faptului că Note 20+ va fi livrat cu 128GB stocare de bază.

4. Procesor mai nou și mai puternic la Galaxy Note 20+

Procesorul poate fi și el diferit de cel aflat în modelele din seria Galaxy S20. În timp ce un Snapdragon 865+ este acum puțin probabil, cipurile Exynos 990 din modelele S20, S20+ și S20 Ultra, au consumat foarte repede bateriile. Poate tocmai de aceea, ultimul zvon pune pe seria Note 20 un procesor Exynos 992 mai rapid și mai eficient.

Samsung Exynos 992 va fi mult mai eficient din punct de vedere al consumului de energie și mai puternic în ceea ce privește performanțele de procesare față Exynos 990. Va fi mai mic și mai ușor cu până la 5% față de principalul său concurent Qualcomm Snapdragon 865. Acest lucru este o altă diferență la Note 20+ față de Galaxy S20 Ultra.

5. Scaner de amprente ultrasonic 3D Sonic Max pe Galaxy Note 20+

De asemenea, Samsung poate utiliza cea mai recentă tehnologie 3D de scanare digitală de la Qualcomm. Senzorul ultrasonic 3D Sonic Max este de ~17 ori mai mare ca suprafață, cu o suprafață totală de 600 mm². Poate scana chiar două degete. Se presupunea că va ajunge în seria S20, dar nu a putut fi implementat. Qualcomm 3D Sonic Max va ajunge pe modelele Note 20.

Spre deosebire de senzorul de pe Galaxy S20 Ultra, care poate scana o singură amprentă, 3D Sonic Max oferă o zonă de recunoaștere a amprentelor mai mare, permițând o securitate sporită prin autentificare simultană cu două degete, sporind ușurința de utilizare.

De asemenea, Qualcomm susține că noul său senzor este mai rapid decât generația anterioară. Cu acest 3D Sonic Max, Galaxy Note 20+ va avea o altă bilă albă în plus față de Galaxy S20 Ultra. Și, era să uităm un alt atu important, nu se putea fără el: S Pen-ul.