În 2021 Samsung poate lansa un Galaxy Note 21 Fan Edition

574
In 2021 Samsung poate lansa un Galaxy Note 21 Fan Edition
Sursa Foto: nl.letsgodigital.org

Prima serie de smartphone-uri Samsung high-end din 2021 a ieșit la vânzare luna trecută. În mod tradițional, acum este o chestiune de așteptare pentru luna august, înainte ca Samsung să introducă o nouă serie de modele high-end care ar fi  fost plasate în gama Galaxy Note. Acest lucru fost în ultimii zece ani de când Samsung a creat seria Note. Dar acum seria Galaxy Note 21 este încă în ceață.

Zvonuri circulă de mai mult timp că Samsung vrea să pună capăt seriei Note. Aceste modele de telefoane au devenit din ce în ce mai asemănătoare cu celelalte modele high-end ale mărcii; seria Galaxy S. A fost odată când modelele Galaxy Note erau caracterizate de cel mai mare ecran, cea mai mare baterie și, desigur, iconicul S Pen.

Dar, din moment ce Samsung introduce un model Ultra în seria S, toate aceste caracteristici unice nu mai sunt predestinate pentru seria Note. De exemplu, S20 Ultra are un ecran mai mare și o baterie mai mare decât Note 20 Ultra. Cu modelul recent introdus S21 Ultra, Samsung a făcut un pas mai departe, făcând acest dispozitiv compatibil cu S Pen. Acum că S Pen a intrat în seria S, caracterul distinctiv al seriei Samsung Galaxy Note a devenit nul.

Va exista un nou Galaxy Note 21 în 2021?

Samsung în sine neagă faptul că seria Galaxy Note va fi întreruptă. În decembrie 2020, un oficial Samsung a declarat agenției coreene de știri Yonhap: „Ne pregătim pentru lansarea seriei Galaxy Note pentru anul viitor”. Ulterior, alți editori au făcut chestionat Samsung în această privință. Răspunsul general a fost că producătorul coreean va lansa în continuare seria Note. În acest fel ne așteptăm la un Samsung Galaxy Note 21 în acest an.

LetsGoDigital este un site fondat în 1999 și are sediul în Tările de Jos (Olanda). Este un site de profesioniști în domeniul telefoanelor mobile, un site de mare încredere! Nu este afiliat Samsung nici unui alt producător sau furnizor, este independent.

În ceea ce ne privește, este de neconceput ca Samsung să-și ia rămas bun de la faimoasa gamă Note, fără a lansa cel puțin un model final. Este posibil ca acest model să devină Fan Edition, în special pentru fani.

La fel Samsung a lansat un Galaxy S20 FE (Fan Edition) în septembrie anul trecut. Un Samsung Galaxy S21 FE este, de asemenea, planificat pentru acest an. Acesta va fi cel mai ieftin model din seria S, un fel de variantă Lite care oferă o valoare relativ bună pentru bani.

Pentru a vă arăta cum ar putea arăta un astfel de Note, designerul grafic italian Giuseppe Spinelli a proiectat un set fenomenal de imagini ale unei ediții Samsung Galaxy Note 21 FE Phantom White. Imaginile ai ajuns la noi prin intermediul prietenilor noștri de la LetsGoDigital.

Note 21 FE – Fan Edition, special conceput pentru fani

Samsung a mai lansat o ediție Fan în seria Note. În 2017, compania a lansat un Samsung Galaxy Note FE. A fost o versiune revizuită a modelului cu probleme Samsung Galaxy Note 7. Un fel de copie recondiționată, care a fost introdusă pe piață de Samsung la un preț mult redus. De altfel, acest model a fost lansat doar în Coreea de Sud.

În noiembrie anul trecut, un Galaxy Note 20 FE a fost menționat și pe site-ul brazilian Samsung. Se spune că acest smartphone are un ecran de 6,5 inch (16,51 centimetri). Cu toate acestea, poate că a fost vorba de o greșeală de tipar, deoarece listarea era pe pagina lui Galaxy S20 FE. Cu toate acestea, analistul Ross Young a scris pe Twitter luna trecută despre un posibil Galaxy Note 20 FE.

Dacă Samsung va decide într-adevăr să dezvolte un nou Galaxy Note 21 FE, probabil va fi un model relativ ieftin, cu funcții de ultimă generație. În mod logic, Samsung va alege să implementeze un ecran plat cu rezoluție Full HD+, așa cum este cazul Note 20 și Galaxy S21. Posibil ca moda afișajelor curbate să dispară, dar nu știm dacă depinde numai de Samsung.

În plus, Samsung va opta probabil pentru un spate din plastic. Sună ieftin, dar este și mai durabil și mai puțin sensibil la amprente decât sticla. Mai mult, mulți folosesc o carcasă pentru telefon, astfel încât să nu vedeți niciodată partea din spate a telefonului.

În plus, sperăm că noul Galaxy Note 21 FE va adopta cele mai recente caracteristici de design ale seriei S21. Desigur, vorbim despre aspectul reînnoit al camerei, în care modulul este îmbinat cu cadrul din partea stângă superioară a dispozitivului.

S Pen pentru Note 21 Fan Edition

Samsung nu a introdus niciodată un smartphone Note fără stilou. Prin urmare, putem presupune că acest stylus va fi inclus din nou anul acesta. În cazul în care va fi introdus un Galaxy Note 21 FE, probabil ca acest model să aibă și un compartiment pentru stylus pentru a stoca stiloul. Nu este cazul cu S21 Ultra care are suport S Pen dar nu are slot pentru el.

De asemenea, în ceea ce privește funcțiile, există acum mai multe stilouri S în circulație care pe potrivesc pe telefoanele Galaxy. Note 20 Ultra vine cu un stilou S cu o latență foarte scăzută de 9mm, ceea ce face să simți că scrii cu un stilou obișnuit. Stiloul lui Note 20 standard are o întârziere puțin mai lungă de aproximativ 26mm. Acest stilou poate fi inclus în Galaxy Note 21 FE.

În orice caz, pare exclus ca noul Note să vină cu S Pen Pro. Varianta Pro a fost anunțată pentru S21 Ultra, dar acest stylus este semnificativ mai lung. Acest lucru este posibil, deoarece stylus-ul nu este stocat în telefonul propriu-zis, dar datorită acestui design diferit, nu este logic ca Samsung să includă acest stilou cu o posibilă ediție Note 21 FE. S Pen Pro nu diferă doar în ceea ce privește designul, funcționalitatea Bluetooth lipsește și cu acest stilou, astfel încât diverse funcții la distanță nu sunt accesibile.

În mod logic, Samsung va furniza dispozitivului și cel mai recent software Android. De exemplu, seria S21 rulează pe sistemul de operare Android 11 pe care este plasată interfața One UI 3.1. Este posibil ca hardware-ul să nu fie actualizat pentru a menține Note 21 FE la prețuri accesibile. În cele din urmă, Exynos 990 / Snapdragon 865 utilizat în Note 20 este, de asemenea, un chipset foarte puternic.

Baterie, preț și disponibilitate Galaxy Note 21 FE

Încă nu este clară capacitatea bateriei. Aceasta va fi, fără îndoială, legată de dimensiunea afișajului. Cu Note 20, Samsung a optat pentru o baterie de 4.300mAh, care oferă o durată de viață rezonabilă a bateriei. Dacă Samsung echipează Note 21 FE cu un afișaj de 6,5 inch, o baterie de 4.100 mAh va fi suficientă pentru a asigura o durată de viață comparabilă.

Un încărcător Samsung de 65W a fost certificat la începutul acestui an. Deocamdată nu știm pe ce model de telefon va ajunge acest încărcător. Poate ajunge pe noile smartphone-uri pliabile Galaxy Z cu compatibilitate de încărcare rapidă de 65W, cum ar fi Galaxy Z Fold 3. Nu știm dacă va ajunge și pe acest model Note 21 destinat fanilor.

Dacă Samsung menține același program ca în anii precedenți, va dura aproximativ șase luni ca noul Note 21 FE să fie anunțat. Nu știm încă nimic cu privire la preț. Note 20 a fost semnificativ mai ieftin anul trecut decât modelul Galaxy Note 20 Ultra, atât în ​​ceea ce privește specificațiile, cât și prețul. Dacă Samsung va lansa într-adevăr o ediție pentru fani, atunci așteptăm un model mai ieftin. Cu atât mai mult cu cât prețurile modelelor deja disponibile au scăzut considerabil între timp.

SURSĂLetsgoDigital