Galaxy Note 8, în vârstă de trei ani, trece la actualizări trimestriale

498
Sursa Foto: galaxyclub.nl

De acum înainte, Samsung nu va mai furniza pentru modelul Galaxy Note 8 actualizări de securitate în fiecare lună. Atenție: asta nu înseamnă că utilizatorii acestui model nu vor mai primi actualizări. Samsung Galaxy Note 8 va primi actualizări trimestriale de securitate de acum înainte.

Au trecut mai bine de trei ani de când Samsung a lansat smartphone-ul Galaxy Note 8. De atunci, dispozitivul a primit lunar cele mai recente actualizări de securitate de la Google și Samsung. Dar, după cum am menționat mai sus, acea perioadă se apropie de sfârșit. Este perioada de trei ani de la lansare în care compania furnizează patch-uri de securitate regulat lună de lună.

Galaxy Note 8 alături de Galaxy S8 la actualizări trimestriale

Începând de acum, dispozitivul nu mai poate fi găsit pe lista Samsung cu telefoane care sunt actualizate lunar. Smartphone-ul Note 8 este de acum inclus într-un paragraf mai mic la sfârșit, care cuprinde telefoanele care primesc remedieri de securitate în fiecare trimestru. Acolo se întâlnește cu seria Samsung Galaxy S8, care a ajuns în paragraful cu asterics  în urmă cu câteva luni.

De altfel, Galaxy S8 și Galaxy S8+ a primit noi patch-uri de securitate regulat în fiecare lună de atunci. Presupunem că Galaxy Note 8 nu va fi diferit și că actualizările vor continua cel puțin încă un an. Una peste alta, Samsung își menține actualizate modelele de top cel puțin patru ani de câțiva ani, din punct de vedere al securității. Și acest lucru se întâmplă chiar dacă oficial perioada este de trei ani. Pentru Note 8, aceasta înseamnă că vor continua actualizările lunare până în toamna anului 2021.

Cuvântul asterisc provine din cuvântul grecesc „asteriskos” care înseamnă stea mică. Este considerat unul dintre cele mai vechi semne de punctuație. Trei asteriscuri la rând se numesc dinkus și indică o pauză de secțiune în text sau pot fi folosite pentru a cenzura un cuvânt.

Apropo, se pare că Note 8 – care rulează în prezent pe patch-ul din septembrie – ar putea primi și actualizarea din octombrie. Cel puțin, un nou firmware pentru dispozitiv este în prezent în curs de dezvoltare la Samsung, conform GalaxyClub. În următoarele săptămâni va fi clar dacă se va lansa sub forma actualizării din octombrie.