Acasă Stiri De ce Samsung Galaxy Note 8 merită actualizat la Android 10

De ce Samsung Galaxy Note 8 merită actualizat la Android 10

Samsung Galaxy Note 10 a ajuns pe rafturi, și, până în prezent, a atras comentarii pozitive din toate părțile. Datorită statutului său de necontestat de flagship, acesta va fi unul dintre primele dispozitive Samsung care vor obține sistemul de operare Android 10, alături de Galaxy S10. Dar și Samsung Galaxy Note 8 merită Android 10!

Deși încă nu avem o dată de lansare măcar provizorie pentru actualizare, seria Note 10 sigur se află în topul listei Samsung pentru Android 10. De asemenea, utilizatorii de Note 9 sunt și ei norocoși! Samsung a promis deja încă din anul 2018 că flagship-ul va fi actualizat cu acest sistem de operare, atunci fără nume.

Acest lucru ne lasă cu Samsung Galaxy Note 8 puțin în suspans. Note 8 este telefonul care a repus linia Note pe roate după problemele cu bateria avute de înaintașul său – Galaxy Note 7. Lansat în 2017, Samsung Galaxy Note 8 a venit cu o foaie de specificații de invidiat, care a surclasat majoritatea dispozitivelor de pe piață.

Samsung Galaxy Note 8 probabil nu va fi actualizat la Android 10

Gigantul high-tech și-a respectat promisiunea și i-a acordat dispozitivului două upgrade-uri ale sistemului de operare. Dar credem cu tărie că un dispozitiv de calibrul lui Galaxy Note 8 merită o altă viață, merită să fie actualizat la Android 10.

Samsung a lansat pe Galaxy Note 8 în 2017, în septembrie. La doar câteva zile Google și-a prezentat sistemul de operare Android Oreo. Din păcate, Samsung nu a putut să-i ofere lui Note 8 un gust de Oreo, a lansat dispozitivul cu Nougat.

Android Nougat este a șaptea versiune majoră și a 14-a versiune originală a sistemului de operare Android. În septembrie 2019, 6,78% dintre dispozitivele Android folosesc Android 7.1 Nougat. De asemenea, 9,18% folosesc Android 7.0 Nougat, pentru un total de 15,96% dintre utilizatorii Android.

Samsung a avut nevoie de aproximativ șase luni pentru a lansa Android 8.1 Oreo pentru Galaxy Note 8. A fost aproape de momentul în care Google a început testarea beta pentru Android Pie! Actualizarea Pie a venit mai rapid, versiunea stabilă fiind lansată pe 15 ianuarie 2019. Dacă Samsung ar fi depus efortul lansării lui Note 8 cu Oreo, acum dispozitivul ar fi fost eligibil pentru o actualizare la Android 10.

Au trecut doi ani de la lansarea Samsung Galaxy Note 8. De atunci, încă două modele au fost au lansate. Acum lumea smartphone-urilor a trecut la lucruri mai mari și mai bune. Samsung ar putea argumenta că nu face nicio nedreptate prin faptul că nu va actualizata Note 8 la Android 10. Poate justifica prin faptul că telefonul nu a fost menit să primească mai mult de două upgrade-uri ale sistemului de operare. Și, deși acest argument este într-adevăr imbatabil, este dezamăgitor să vezi Samsung limitează chiar și flagship-urile sale la doar două upgrade-uri ale sistemului de operare.

Telefoane mai vechi de la alți producători vor fi actualizate la Android 10

Sunt totuși smartphone-uri pe piață de la producători, sub nivelul lui Samsung, cu telefoane mai vechi sau din același an cu Samsung Galaxy Note 8 care vor fi actualizate la Android 10. Amintim aici pe One Plus 5 din iunie 2017, Huawei Mate 10 / 10 Pro / 10 Lite (octombrie 2017). De asemenea Google Pixel 2 / 2 XL (octombrie 2017) sau prima generație Google Pixel (octombrie 2016).

Samsung este unul dintre cei mai vechi și cel mai mare producător de smartphone-uri din lume. Înainte de a fi concepute dispozitivele Google și One Plus, Samsung era cel mai de încredere în ce privește actualizările software. HTC și Sony (Ericsson) au avut parte de momentele lor, dar nu s-au apropiat niciodată de a oferi ceea ce Samsung a oferit în materie de actualizări.

În 2019, ai nevoie de mai mult decât un telefon plin de funcții pentru a bate competiția. Utilizatorii nu mai sunt influențați doar de un produs excelent! Ei trebuie, de asemenea, să se simtă apreciați și nu numai în primii doi ani. Samsung trebuie să-și regândească planul de actualizări, chiar uitându-se în grădina vecinilor, dacă este necesar. Și Samsung Galaxy Note 8 merită acest lucru. Vedeți review-ul nostru pentru Note 8!

Samsung a fost întotdeauna cel mai aprig concurent al Apple. În timp ce gigantul sud-coreean este în fața lui Apple în departamentul de hardware, compania americană a fost întotdeauna cu un pas în fața Samsung în ceea ce privește actualizările software. Dacă Samsung dorește să elimine diferența față de Apple în departamentul de software, compania trebuie să înceapă să privească dincolo de flagship-urile actuale și să-și revizuiască politica de actualizări de software. Sperăm să facă acest lucru cât mai repede și să înceapă cu Samsung Galaxy Note 8 și Samsung Galaxy S8.

Stiri

Samsung Galaxy M32 cu quad-camera și baterie de 6.000mAh

Samsung lucrează la un nou smartphone din seria M care va avea numele de scenă Samsung Galaxy M32. Despre acesta au fost...

Autenticitate, diversitate și artă urbană, colaj video inspirat de seria Galaxy A

Samsung România a reunit o serie de artiști din zona urbană locală (graffiti, street dance și skateboarding) pentru a spune povestea noii...

Seria Galaxy Note 10 și Galaxy S10 primesc patch-ul de securitate din iunie

Samsung își continuă obiceiul bun de a oferi actualizări de securitate în timp util. Compania a lansat săptămâna trecută actualizarea din iunie...

Samsung a lansat actualizarea la Android 11 pentru Galaxy A30s

Samsung și-a actualizat majoritatea smartphone-urilor la Android 11 și One UI 3. La sfârșitul săptămânii trecute compania a lansat actualizarea la Android...

Emoția de pe stadion în propria casă cu The Premiere

Divertismentul în propria locuință a căpătat semnificații noi în ultimii ani. Canalele sportive, serviciile de streaming și rețelele sociale au transformat modul...

Samsung JetBot: aspiratoarele robot cu LiDAR vin în Europa

Samsung aduce acum în Europa noile aspiratoare robot din seria Samsung JetBot 90. Cu prețuri care încep de la 499 de euro,...

Samsung Galaxy S21 FE cu 8GB de RAM reperat pe Geekbench

Știm deja că Samsung va lansa un Galaxy S21 Fan Edition mai târziu în acest an. Se așteaptă ca viitorul smartphone Samsung...