Galaxy P30 poate fi primul telefon Samsung cu senzor in-display

1049

Toată lumea se aștepta ca Samsung să introducă senzorul său de amprentă digitală în afișaj cu Galaxy S10. Conform mai multor informații, publicate și de noi pe site, gigantul tech va lansa cel puțin un telefon nou cu această tehnologie înainte de Galaxy S10. Galaxy P30 poate fi primul telefon Samsung cu senzor in-display. Este răspunsul companiei Samsung dat rivalilor chinezi, care au lansat deja dispozitive cu această tehnologie.

Compania Samsung este așteptată să lanseze o nouă serie – Galaxy P – în acest scop. Galaxy P30 și P30+ ar putea fi primele smartphone-uri Samsung cu un senzor de amprentă digitală în afișaj. Cu numărul de model SM-G6200, Samsung Galaxy P30 poate fi primul dispozitiv Samsung cu un senzor de amprente in-display. Un leakster din China susține că această tehnologie va fi prezentă atât în Galaxy P30, cât și în P30+.

Galaxy P30 cu senzor de amprentă optic in-display

Aceste telefoane pot fi lansate inițiale numai în China, ceea ce ar avea sens pentru a contracara producătorii chinezi. Potrivit SamMobile, Samsung vrea să concureze cu rivalii săi chinezi, Huawei și Oppo pe gazonul lor de acasă. Este o modalitate bună de a face acest lucru prin lansarea de smartphone-uri cu aceleași specificații pe piețele lor.

Galaxy S10 este prevăzut să prezinte un senzor de amprentă ultrasonic de înaltă rezoluție produs de compania americană Qualcomm. Este posibil ca aceste telefoane, Galaxy P30 și P30+ să nu primească un senzor ultrasonic de amprentă. Ele pot avea în schimb un senzor optic de amprentă aflat sub afișajul LCD. Samsung poate lua această decizie, deoarece aceasta va permite companiei să pună senzorii săi optici pe mai multe din modelele sale de telefoane.

LCDLiquid Crystal Display, afișaj cu cristale lichide. În 1973, Sharp Corporation a introdus utilizarea afișajelor LCD pentru calculatoare și apoi pentru ceasuri în 1975. Un LCD color a fost inventat de Sharp Corporation în Japonia în anii 1970. Primele televizoare color LCD au fost dezvoltate ca televizoare portabile în Japonia.

Samsung aproape sigur va dori să păstreze tehnologia mai performantă pentru viitoarea serie aniversară Galaxy S10. Prin introducerea scanerului de amprente în display pe aceste modele, Samsung va da satisfacție fanilor săi care așteptă această tehnologie de mai mult timp. Oricum, cititorul de amprente în ecran era prevăzut de mai mult timp să apară pe Galaxy S10.

Samsung a folosit o strategie similară cu sistemul cu trei camere. Noul Galaxy A7 este primul smartphone Samsung cu trei camere foto orientate spre spate. Samsung a spus că va aduce mai multe tehnologii la dispozitivele din gama mijlocie înainte de a ajunge pe telefoanele emblematice. Exact asta se întâmplă acum cu senzorul de amprentă in-display.