Versiunea Galaxy S10 cu 5G va fi dotată cu senzori de imagine TOF

1264
Următoarea generație de smartphone-uri, în special dispozitivele emblematice de la Samsung vor include camere foto mai puternice. Viitoarea versiune Samsung Galaxy S10 cu 5G de anul viitor, va avea senzori de imagine care vor oferi capabilități 3D de detectare și măsurare a distanței. Aceste abilități vor deschide câteva noi posibilități, împreună cu oferirea unor fotografii excelente, cu un efect de profunzime mai adânc. Producătorii de smartphone-uri sunt ocupați în prezent cu încorporarea mai multor obiective de cameră. Setarea cu două camere pe spate este din ce în ce mai frecvent depășită de configurări triple-camera sau quad-camera. Mai multe companii inovează cu diferite combinații de camere, senzori etc. pentru a oferi imagini și portrete cât mai realiste. Cu toate acestea, lentilele de ultima generație ale viitoarelor camere vor avea o tehnologie de detectare 3D. Acestea pot recunoaște cu precizie persoanele și obiectele în trei dimensiuni.
Tehnologia 3D Sensing pe viitoarele smartphone-uri
Potrivit mai multor experți din industria smartphone-urilor, AMS (Austria Mikro Systeme) a acceptat recent dezvoltarea soluției 3D de detecție a adâncimii pentru tehnologia Qualcomm pe mobil. Tehnologia va permite dezvoltarea unei platforme de vizualizare 3D reală. Platforma utilizează în mod eficient sursa de lumină și tehnologia optică cu platforma Qualcomm Snapdragon.

Senzorii TOF – Time of Flight sau timpul de zbor. Luminează fața și apoi măsoară durata de timp necesară pentru ca lumina să revenă la senzor. Folosind aceste informații, senzorii pot măsura adâncimea și pot crea o hartă 3D a unui mediu, a unei fețe. Senzorul TOF este mai precis și poate să funcționeze de la o distanță de până la 3 metri.

Samsung și Apple intenționează să combine senzorii de la AMS cu procesoarele din ce în ce mai puternice de smartphone-uri. Companiile intenționează să vândă soluția producătorilor de smartphone-uri Android. Viziunea stereo activă, lumina structurată (SL) și TOF (time-of-flight) sunt cele mai importante dintre concepte. Aceste tehnologii sunt esențiale pentru realizarea senzorului de imagine 3D. TOF este o tehnologie 3D de recunoaștere care estimează cu precizie adâncimea prin măsurarea timpului necesar pentru a reflecta sursa de lumină de la țintă. Potrivit MysmartPrice, experții sunt de acord că TOF este superioară metodei SL pe care Apple o folosește în iPhone X (Face ID). Potrivit informațiilor din Coreea de Sud, Samsung intenționează să încorporeze acești senzori TOF în smartphone-urile 5G și viitoarele modele Galaxy A. Companiile mari precum SEMCO și Partron sunt implicate în dezvoltarea senzorilor de imagine. Samsung Galaxy S10 ar putea fi primul telefon inteligent Samsung cu modem 5G. Prin urmare, smartphone-ul Android de ultima generație Samsung poate avea modulul TOF. Aceste module TOF pot fi folosite și în realitate augmentată (AR) și realitatea virtuală (VR). Modulele TOF ar trebui să fie destul de practice, oferind în același timp un adevărat sentiment de adâncime și distanță în câmpul vizual virtual.