Samsung Galaxy S10 5G primește deblocarea feței 3D cu Android 10

1153
Sursa Foto: SamMobile.com

Camera de adâncime ToF aflată frontal pe Galaxy S10 5G poate fi acum folosită pentru deblocarea feței 3D. Modele din seria Galaxy S10, este vorba despre Galaxy S10+ și Galaxy S10 5G au frontal două camere foto. Cea de-a doua cameră frontală aflată pe Galaxy S10 5G nu este o cameră de adâncime obișnuită – este un senzor ToF (Time of Fligth). Deși putea fi utilizată pentru o mulțime de funcții interesante, Samsung nu a investit în software-ul pentru această cameră. Cu Android 10 și One UI 2.0, Samsung aduce prin camera ToF recunoașterea facială 3D.

O cameră ToF, de tipul celei existente pe Galaxy S10 5G, emite un semnal în lumină infraroșie și măsoară timpul necesar pentru ca semnalul să se întoarcă după ce a ajuns la un obiect. În acest fel se poate cartografia mai exact adâncimea și acest sistem poate fi utilizat pentru recunoașterea avansată a feței, similar cu Face ID-ul Apple.

Deblocare feței în 3D pe Galaxy S10 5G este disponibilă în Corea de Sud

Recunoașterea feței folosind senzori ToF este deja disponibilă pe câteva smartphone-uri chinezești. Dar până acum camera frontală ToF aflată pe S10 5G funcționează doar pentru a permite un bokeh mai avansat în fotografii și videoclipuri. Potrivit Sam Mobile, care citează un utilizator Galaxy S10 5G din Coreea de Sud, cu Android 10 beta pe dispozitiv camera ToF poate fi folosită acum pentru recunoașterea feței. Acest lucru nu schimbă prea mult deblocarea feței dar o face mult mai sigură.

Samsung S10 5G folosește atât camera ToF, cât și camera obișnuită frontală pentru recunoașterea facială pe Android 10. Camera ToF se luminează atunci când recunoașterea feței este activă, iar acoperirea fie a camerei obișnuite, fie a camerei ToF oprește funcționarea recunoașterii feței.

Primul telefon cu o camera frontală a fost Kyocera Visual Phone VP-210, lansat în Japonia în mai 1999. Kyocera Corporation este o companie multinațională japonez de ceramică și electronice cu sediul la Kyoto, Japonia. Sub licența Carl Zeiss, Kyocera a fabricat camere foto și digitale până în 2015.

Având în vedere că Samsung a îmbunătățit recunoașterea feței pe Android 10 în general, nu este surprinzător faptul că Galaxy S10 5G obține o recunoaștere a feței mai avansată. Cu toate acestea, nu este clar dacă camera ToF este de fapt folosită la întregul său potențial. Deoarece folosește lumină infraroșie, ar trebui să funcționeze bine și într-o cameră întunecată. O cameră obișnuită pentru deblocarea feței nu va funcționa într-o încăpere întunecată.

Mai multe informații vom afla după actualizarea stabila a lui Android 10 pentru S10 5G. Programul Android 10 beta pentru Samsung Galaxy S10 5G este disponibil momentan doar în Coreea de Sud. Acest program beta s-ar putea extinde în curând și în alte regiuni unde este comercializat acest telefon.