Seria Galaxy S10 crește cota de piață pentru Samsung în America de Nord

1047

Seria Galaxy S10 a fost lansată în februarie anul acesta și face minuni pentru Samsung la nivel global. Gigantul tech a recâștigat o parte din cota de piață pierdută pe piețele chinezești și indiene din vânzările telefoanelor Galaxy S10. Acum, unele cifre proaspete de la firma de consultanță de piață Canalys, arată că Samsung a crescut în cota de piață și în America de Nord.

Ceea ce este și mai frumos, este că această creștere a venit într-un moment în care vânzările globale de smartphone-uri au înregistrat o scădere de 18%. Cele mai recente date publicate de Canalys plasează piața smartphone-urilor din America de Nord la cel mai scăzut nivel din ultimii cinci ani pentru Q1 2019.

Vânzările de smartphone-uri au scăzut la 36,4 milioane de unități față de 44,4 milioane în aceeași perioadă a anului trecut. Această cifră este un record negativ privind smartphone-urile vândute în America de Nord pe parcursul unui trimestru. Canalys spune că este cea mai abruptă scădere înregistrată vreodată, conform site-ului olandez SamMobile.

Un impuls puternic pentru Samsung în America de Nord cu seria Galaxy S10

Cu toate acestea, Samsung a reușit o creștere importantă pe piață, datorită vânzărilor puternice ale seriei Galaxy S10. Samsung Galaxy S10+ și Galaxy S10e au fost printre primele trei cele mai vândute smartphone-uri în America de Nord în Q1 2019. Ambele dispozitive au fost vândute în peste 2 milioane de unități fiecare. Acest lucru a făcut ca cele două smartphone-uri Samsung să ajungă fiecare la o cotă de piață de 6% din cota de piață din America de Nord.

America de Nord este partea de nord a celor două continente americane. America de Nord este formată din Canada, SUA (inclusiv Alaska), Mexic, istmul Tehuantepec, Groenlanda și insulele adiacente. America de Nord avea în 2016 o populație de aproximativ 579.024.000 locuitori.

Apple iPhone XR a fost cel mai popular telefon din America de Nord din ianuarie până în martie 2019, cu 13% din piață. Acesta au fost urmat de Samsung Galaxy S10e și Samsung Galaxy S10+, fiecare cu o cotă de 6%. Totalul vânzărilor celor trei telefoane a acaparat 25% din piața din America de Nord în primele trei luni ale anului.

În general, Samsung a vândut 10,7 milioane de smartphone-uri în America de Nord în Q1 2019, de la 10,3 milioane de unități în urmă cu un an. Aceste cifre reprezintă o creștere a vânzărilor de 3%. Cota de piață a companiei Samsung în America de Nord a înregistrat o creștere de 6,1% față de anul precedent, de la 23,2% în trimestrul unu 2018 la 29,3% în trimestrul unu 2019.

Apple, Samsung și LG primele trei în cota de piață nord-americană

Apple a rămas în continuare pe primul loc cu 40% cotă de piață în Q1 2019. Locul trei este ocupat de LG cu o cotă de 13,3% urmat de Lenovo cu 6,5%. Pe locul al cincilea a fost TCL, care își datorează poziția licenței de fabricație pentru BlackBerry. Compania chineză Telephone Communication Limited – TCL, a avut 4% din piața de smartphone din America de Nord în trimestrul unu din 2019.

Canalys a spus că unele dintre caracteristicile seriei Samsung Galaxy S10, cum ar fi camerele cu unghi ultra-wide, afișajul cu gaură și încărcarea inversă fără fir – PowerShare, au ajutat la creșterea cererii pentru telefoanele Samsung în primul trimestru. Canalys estimează că Samsung poate fi afectată la vânzări în cursul acestui an de OnePlus 7 și OnePlus 7 Pro. Acestea vor fi lansate în cursul acestui an, ambele având caracteristici găsite pe seria Galaxy S10.