Galaxy S10 Lite și Galaxy A50 primesc patch-ul de securitate din august

521
Sursa Foto: SamMobile.com

Seria Galaxy S10 a fost prima care a primit corecția de securitate din august 2020 la sfârșitul săptămânii trecute. A urmat duo-l Galaxy Note 10 și Note 10+ aproape imediat. Acum, alte două smartphone-uri, și anume Galaxy S10 Lite și Galaxy A50, au început să primească patch-ul de securitate.

În momentul scrierii acestui articol, Galaxy S10 Lite cu numărul de model SM-G770F, a început să primească actualizarea de securitate cu numărul de firmware G770FXXS3BTG2, în mai multe țări din America latină. Printre acestea se numără Bolivia, Columbia, Panama, Paraguay, Peru și Trinidad și Tobago.

Utilizatorii de Galaxy A50 din România primesc patch-ul de securitate din august

În același timp, corecția de securitate din august 2020 se extinde către Samsung Galaxy A50 (SM-A505FN). Acesta primește versiunea de firmware A505FNXXS5BTH1 în mai multe țări europene. România este una dintre ele. Printre celelalte sunt Moldova, Bulgaria, Elveția, Marea Britanie, Germania, Grecia, Franța, Olanda, Polonia sau Italia. Actualizarea este trimisă prin OTA (Over the Air). Vedeți o comparație între Galaxy A50 și Galaxy A51 pe iLoveSamsung.

Changelog-ul este simplu, deoarece firmware-ul nu aduce modificări semnificative la Samsung Galaxy S10 Lite și Samsung Galaxy A50. În afară de corecția de securitate din august 2020, nimic nu apare nou la Samsung Galaxy A50, conform SamMobile. Nici Samsung, nici Google nu au dat detalii despre această actualizare de securitate, astfel presupunem că nu aduce nimic de consemnat. Patch-ul de securitate din august pe Galaxy S10 Lite a fost lansat momentan doar în America Centrală și de Sud. Sigur în perioada următoare va fi lansat la nivel global și va ajunge și în Europa.

OTA – Over-The-Air, se referă la diferite metode de distribuire a unui nou software / firmware. O caracteristică importantă a OTA este faptul că o singură locație centrală poate trimite o actualizare pentru toți utilizatorii.

Înainte de actualizare, asigurați-vă că aveți suficientă rezervă de baterie pe Galaxy A50 și sunteți conectat la o rețea Wi-Fi. Ca întotdeauna, noul patch de securitate va deveni treptat disponibil în mai multe țări atât pentru Galaxy S10 Lite, cât și pentru Galaxy A50, așa că urmăriți notificările pentru o actualizare promptă. Puteți verifica manual actualizarea, lansând Setări pe telefon, accesând Actualizare software și atingeți Descărcare și instalare.