Galaxy S10, au fost lansate patch-urile de securitate pentru iulie 2019

802
Sursa Foto: HDblog.it

Așa cum am anticipat cu câteva zile în urmă, actualizarea cu patch-urile de securitate pe luna iulie pentru seria Galaxy S10 a fost lansată de Samsung. Primele semne despre aceasta au fost din Austria, apoi din Italia. Spațiul ocupat pe smartphone este de aproximativ 388 MB. Au mai fost introduse cu această actualizare unele corecții de sistem și îmbunătățirea conectivității și stabilității Wi-Fi.

În ultimul timp gigantul tech este foarte prompt cu actualizările și patch-urile de securitate chiar dacă în această lună a întârziat puțin. Această actualizare rezolvă o serie de probleme Google Android, împreună cu 13 vulnerabilități și expuneri specifice Samsung.

Într-o postare recentă pe blogul său, compania sud-coreeană a scris. „La Samsung, luăm în serios problemele de securitate și confidențialitate și facem tot posibilul pentru a răspunde acestora cât mai repede posibil. Securizarea dispozitivului și menținerea încrederii pe care o aveți în noi este prioritatea noastră de top„. Sună frumos și Samsung s-a comportat în consecință privind această problemă în ultimul timp. Acum, conform HDBlog, Samsung Galaxy S10 a primit actualizarea și patch-ul de securitate din iulie.

Actualizarea pe Galaxy S10 rezolvă stabilitatea camerei și a conexiunii Bluetooth

Noua actualizare, cel puțin pentru moment, este disponibilă pentru descărcare prin OTA pe dispozitivele din mai multe țări europene. Sperăm să ajungă rapid și în România. Telefoanele vor primi versiunea de firmware G97xFXXU3ASG8 cu îmbunătățirile clasice de performanță, corecții de erori și optimizări de sistem. Patch-urile de securitate din iulie, în special, rezolvă mai multe vulnerabilități găsite în personalizarea software-ului Samsung.

Firmware ca termen se referă la un program de mici dimensiuni, pentru comanda și controlul unor aparate inteligente. Poate fi pentru camere foto digitale, calculatoare, CD-playere, telefoane mobile, smartwatch-uri etc. Firmware-ul are o memorie mică și este specializat exclusiv pentru aparatul în care este înglobat.

Conform jurnalului care însoțește actualizarea (changelog), vor fi trei versiuni de firmware: G975FXXU3ASG8 / G975FOXM3ASG8 / G975FXXU3ASGS. Galaxy S10e, Galaxy S10 și Samsung Galaxy S10+ vor primi fiecare propria versiune. Acestea au 388,22 MB și de la Google Android aduc:

  • Îmbunătățirea conectivității și stabilității Wi-Fi.
  • Stabilitate îmbunătățită a camerei.
  • Conectivitatea și stabilitatea Bluetooth au fost îmbunătățite.
  • Îmbunătățirea siguranței dispozitivului.

După ce actualizarea a fost făcută, nu veți putea reveni la versiunea anterioară de software din cauza politicii de securitate.

Actualizarea software-ului Samsung include:

  • Îmbunătățirea stabilității și performanței dispozitivului.
  • Remedierea erorilor.
  • Implementarea celor mai recente actualizări de securitate.