Galaxy S10+ rezultate foarte bune pe site-ul de referință Geekbench

834

Samsung se pregătește să ne arate gama de smartphone-uri Galaxy S10 pe 20 februarie. Apoi în luna următoare, pe 8 martie, va lansa la vânzare cele trei smartphone-uri. Dar, deși știm la ce să ne așteptăm de la modelele Galaxy S10E, S10 și S10+ în ceea ce privește modelul și procesorul, despre puterea reală de procesare, în comparație cu principalii rivali nu știm prea multe.

Câteva rezultate ce au apărut pe Geekbench nu au avut darul să ne ofere liniștea în această privință. Eram mereu cu gândul că iPhone-rile XS și XS Max vor fi cele ce vor domina top-ul graficelor de performanță și viteză. Dar cea mai recentă înregistrare pe Geekbench a unui Samsung SM-G975F, viitorul Galaxy S10+, este mai mult decât promițătoare.

Înainte de lansarea lor oficială, dispozitive precum Galaxy S10 sunt testate pe site-urile etalon cum ar fi Geekbench, sub masca numerelor lor de model. Dar aceasta nu este de obicei o mare deghizare, un număr de model ca SM-G975F, de exemplu, urmează în mod clar pe SM-G965F, adică pe Galaxy S9+.

Prin urmare, suntem 100% siguri că numărul SM-G975F este Galaxy S10+ destinat Europei și altor regiuni, în afară de America de Nord și China. În timp ce Galaxy S10E, S10 și S10+ vor avea noul procesor Snapdragon 855 de la Qualcomm, procesorul Exynos 9820 de la Samsung va fi utilizat în celelalte regiuni de pe mapamond.

Ultima apariție pe Geekbench a lui Galaxy S10+ a adus rezultate foarte bune

La această testare smartphone-ul a avut procesorul Exynos 9820 cu memorie RAM de 6 GB. De fapt în jur de 5,4 GB sunt accesibile utilizatorilor. Ca software a fost sistemul de operare Android 9 Pie cu interfața One UI, potrivit PhoneArena. Au fost zvonuri despre alte două alte versiuni de Galaxy S10+ testate cu memorie RAM de până la 12 GB. Dar Geekbench este un instrument de măsurare a performanței, astfel încât cantitatea de memorie RAM nu va influența scorurile telefonului.

Un procesor multi-core este o componentă cu două sau mai multe unități de procesare, numite nuclee, care execută instrucțiunile unui program. Nucleele pot procesa simultan mai multe date în același timp, crescând viteza procesorului. Procesoarele au fost dezvoltate, inițial, cu un singur nucleu – single-core.

Modelul Galaxy S10+ (SM-G975N) a fost evaluat pentru prima dată de Geekbench cu câteva săptămâni în urmă. Atunci a obținut scoruri cel puțin dezamăgitoare, 3.248 puncte în single-core și 7.999 în multi-core. Singura explicație rezonabilă pentru punctele puține a fost software-ul încă neoptimizat.

Într-adevăr, nimic nu pare să se fi schimbat sub capota modelului Galaxy S10+ de atunci. Este evident că Samsung a perfecționat sistemul de operare Android 9 și acum este mult mai aproape de realitate. În acest fel a câștigat 1.200 de puncte în single-core și aproape 2.500 de puncte în multi-core.

Galaxy S10+ cel mai bun între dispozitivele Android în noul benchmark

La noul test de pe Geekbench Galaxy S10+ a obținut 4.477 și, respectiv, 10.444 puncte în single-core și multi-core. Samsung Galaxy S10+ este astfel cel mai rapid dintre toate dispozitivele Android disponibile în prezent pe piață. Vorbim aici despre Huawei Mate 20 Pro, OnePlus 6T și Samsung Galaxy Note 9.

Rămâne de văzut dacă varianta cu Snapdragon 855 a modelului Galaxy S10+ va putea eclipsa acest procesor Exynos 9820. Procesorul Qualcomm de ultimă generație a reușit câteva scoruri remarcabile pe AnTuTu cu Lenovo Z5 Pro GT și Sony Xperia XZ4. Totuși ne amintim că Galaxy Note 9 a obținut mai multe puncte pe Geekbench cu Exynos 9810 decât cu Snapdragon 845 sub capotă.

Suntem siguri că Samsung va mai lucra la optimizarea software-ului înainte de a lansa pe Galaxy S10 și S10+. Nu știm dacă va reuși să detroneze pe Apple care a reușit scoruri mai mari deocamdată pe site-ul etalon de referință. iPhone-urile au obținut în medie în jur de 5.000 în single-core și 11.200 în multi-core. Este important să specificăm că rezultatele acestea nu reflectă întotdeauna comportarea în lumea reală a telefoanelor.