Toate cele trei modele Galaxy S10 vor avea senzor de amprente în ecran

1256

Senzorul de amprentă de pe Galaxy S10 poate fi prezent pe toate cele trei modele ce vor fi lansate. Informațiile despre S10 continuă să apară în ritm tot mai mare, acum că acesta va fi viitorul star Samsung. Sunt mai multe zvonuri că Samsung va lansa trei modele de S10. De asemenea, se așteaptă ca senzorul de amprente pe ecran să debuteze cu Galaxy S10.

Din ce știam până acum, cu excepția modelului mai ieftin, celelalte două variante ar avea un senzor de amprentă în afișaj. O nouă informație venită din Coreea de Sud, în exclusivitate de la The Investor, susține că senzorul de amprentă în afișaj va fi prezent pe toate cele trei variante Galaxy S10.

Această nouă informație susține că toate cele trei variante ale modelului Galaxy S10 vor avea un senzor de amprentă digitală. Singura diferență ar fi tehnologia utilizată pentru senzorul de amprentă. Cele două modele high-end vor avea un senzor ultrasonic pe afișaj, în timp ce modelul entry-level va primi un senzor optic de amprentă.

Cele două modele high-end Galaxy S10 vor fi echipate cu un scaner ultrasonic pe ecran, în timp ce celălalt va găzdui un senzor optic de amprente pe ecran„, a declarat un oficial din domeniu pentru The Investor. Senzorul cu ultrasunete poate fi furnizat de Qualcomm care a anunțat pentru prima dată tehnologia în 2015.

Qualcomm este o companie americană înființată în anul 1985 ce activează în domeniul comunicațiilor fără fir. Sediul companiei este situat în San Diego, California, Statele Unite și are 224 de locații în întreaga lume. În anul 2017 avea aproximativ 34.000 de angajați.

Cititorul de amprentă cu ultrasunete funcționează prin transmiterea unui impuls ultrasonic pe deget, pentru a citi caracteristicile reliefului papilar care sunt unice pentru fiecare amprentă digitală. Senzorii ultrasonici sunt mai exacți decât omologii lor optici, deoarece este posibilă o reproducere 3D îmbunătățită a amprentei digitale utilizând datele de adâncime suplimentare colectate.

Un senzor optic de amprente funcționează la fel ca o cameră digitală, deoarece captează o imagine bidimensională a amprentei digitale. Precizia tinde să scadă dacă degetul scanat este prea umed, uscat sau murdar. Luminile exterioare pot împiedica performanțele sale. Samsung a planificat implementarea senzorilor optici de amprente pentru Galaxy S8 în 2017, dar tehnologia de scanare pe ecran nu a fost la nivelul așteptările companiei în acel moment.

Acest lucru nu înseamnă că scanerele optice sunt de jucărie, sunt deja mai mulți producători chinezi care au implementat această tehnologie. Aceasta este considerată a fi de trei ori mai ieftină decât senzorii ultrasonici, ceea ce ar explica de ce Samsung ar fi decis să meargă cu acest tip de cititor pe modelul Galaxy S10 mai ieftin.

Scanarea amprentelor digitale pe ecran va fi în centrul pieței smartphone-urilor în 2019„, a declarat Lee Dong-joo, analist al KTB Investment & Securities. El a adăugat că majoritatea producătorilor importanți de senzori de amprentă lucrează cu Samsung Display, un jucător dominant pe piața de display-uri OLED smartphone, pentru a încorpora acest senzor biometric pe ecranul OLED.

Samsung încă nu a confirmat dacă va lansa trei modele de Galaxy S10 și, cu atât mai puțin dacă toate cele trei modele vor avea un senzor de amprentă digitală. Ar fi mai bine să luați această informație cu rezerve până când vor exista dovezi concrete privind cele trei modele de Galaxy S10.

SURSĂSamMobile