Galaxy S10+ vs S10 vs S10e – durata de viață a bateriei

3864

Samsung a lansat un trio de super smartphone-uri Galaxy S10, luna trecută. Sunt telefoane extraordinare și după orice nouă apariție pe piață, mai ales de la Samsung, toată lume e interesată de durata de viață a bateriilor. Prin intermediul site-ului american PhoneArena vă prezentă rezultatele obținute de cele trei telefoane Samsung.

Alături de aceste rezultate vă prezentăm, pentru comparație, și rezultatele obținute de alte telefoane Samsung mai „vechi”. Vă reamintim că Samsung Galaxy S10+ are o diagonală a ecranului de 6,4 inch, Galaxy S10 are 6,1 inch iar micuțul seriei are una de 5,8 inch. Diagonala ecranului are o mare importanță privind consumul și durata de viață a bateriei. Bineînțeles că mai sunt și alți factori care influențează consumul de energie, am scris aici doar cel mai important.

Testul a fost efectuat în condiții similare pentru toate telefoanele

Dimensiunile acumulatorilor de pe aceste trei telefoane sunt destul de diferite și au influențat și ele aceste scoruri.

  • Galaxy S10+: baterie de 4.100 mAh
  • Galaxy S10: baterie de 3.400 mAh
  • Galaxy S10e: baterie de 3.100 mAh

Testul a fost conceput prin a reproduce consumul de energie tipic din viața reală. Toate telefoanele au fost testate în aceleași condiții. Toate smartphone-urile au fost setate la o luminozitate de 200 nits. Puteți vedea mai jos scorurile obținute de noua serie Galaxy S10 comparativ cu Galaxy S9, Galaxy S8 și modelele Galaxy Note 8 și Note 9.

 Bateria electrică a fost inventată de fizicianul și omul de știință italian Alessandro Volta în anul 1800. Numele său a fost dat unității de tensiune electrică (volt). În 1859, fizicianul francez Gaston Plante a inventat prima baterie reîncărcabilă pe bază de acid de plumb, un sistem care este folosit și astăzi.

Mai multe ore de funcționare este mai bine
Nume Ore Calificativ
Samsung Galaxy S10+ 7 ore 59 minute Bine
Samsung Galaxy S10 6 ore 45 minute Mediu
Samsung Galaxy S10e 7 ore Bine
Samsung Galaxy S9+ 8 ore 5 minute Excelent
Samsung Galaxy S9 7 ore 23 minute Bine
Samsung Galaxy Note 9            8 ore 56 minute Excelent
Samsung Galaxy Note 8 7 ore 5 minute Bine
Samsung Galaxy S8+ 8 ore Excelent
Samsung Galaxy S8 8 ore 22 minute Excelent
Samsung Galaxy S7 6 ore 37 minute Mediu
Samsung Galaxy S7 Edge 7 ore 18 minute Bine
Samsung Galaxy S6 7 ore 14 minute Bine
Samsung Galaxy S6 Edge 8 ore 11 minute Excelent

Primul lucru observat în test este că – cel mai mare model Galaxy S10+ cu cea mai mare baterie, are cel mai mare scor – aproape 8 ore, dintre cele trei recent lansate. Surprinzător, Galaxy S10e, care are cea mai mică baterie, stă mai bine decât Galaxy S10.

Galaxy S10e mai bun ca S10 la durata de viață a bateriei

Atunci când comparăm aceste scoruri cu modelele anterioare, observăm că aceeași viață a bateriei sau valori apropiate mai au și alte telefoane Samsung reprezentative. Galaxy S9+ are în jurul valorii de 8 ore, S8+ are 8 ore iar Galaxy S8 stă și mai bine. Galaxy S10+ este acolo și el, a marcat în jur de 8 ore.

Cu Galaxy S10+ beneficiați de o viață decentă a bateriei, nu este ceva cu adevărat extraordinar, așa că trebuie să vă așteptați să încărcați pe S10+ în fiecare noapte. Galaxy S10 și S10e sunt la un nivel mediu, paradoxal Galaxy S10e stă mai bine comparativ cu fratele său mijlociu. În funcție de cât de intens folosiți zilnic telefonul puteți trece cu acestea două peste o zi întreagă de folosire.

Pe scurt, noua durată de viață a bateriei pe seria Galaxy S10 este cam la fel de bună ca în anii precedenți, nu este semnificativ mai bună. Putem spune că acest lucru este încă în regulă, numai că alți producători de telefoane au împins viața bateriei și mai mult pe telefoanele lor. Samsung lucrează la baterii pe bază de grafen, cu durată de viață mai mare și încărcare în timp foarte scurt. Sperăm să vedem cât mai repede aceste baterii pe viitoarele telefoane Samsung.