Samsung Galaxy S11 posibil cu o cameră foto de 108 MP

936
Sursa Foto: via Ice Universe (@UniverseIce)

În august, Samsung a anunțat că a dezvoltat un senzor de imagine de 108 MP. Senzorul de 108 MP ISOCELL Bright HMX a fost primul care a venit un număr de megapixeli cu trei cifre și are o rezoluție de 12032 x 9024. Acum, cunoscutul tipster Ice Universe (@UniverseIce) a difuzat un tweet unde a scris că există o mare probabilitate ca Samsung să folosească o cameră foto de 108 MP pe viitoarea serie Samsung Galaxy S11.

Senzorul de imagine de 108 MP de a doua generație ar veni cu unele îmbunătățiri față de cel original. Printre altele ar fi capacitatea sa de a lua suficientă lumină pentru a produce fotografii excelente în medii cu lumină scăzută. Tehnologia Samsung Tetracell contopește patru pixeli într-unul pentru a crea imagini de 27 MP atunci când iluminarea este redusă. Senzorul original acceptă și video 6K (6016 x 3384) la 30 fps. Senzorul din prima generație își va face debutul pe un telefon al companiei Xiaomi.

A început dezvoltarea software-ului pentru Galaxy S11

Samsung Galaxy S11 este așteptat să fie dezvăluit chiar înainte de Mobile World Congress (MWC) din 2020, la Barcelona, ​​pe 24 februarie. Recent am scris că a început dezvoltarea software-ului care va fi preinstalat pe versiunile Galaxy S11e, Galaxy S11 și Galaxy S11+. Samsung Galaxy S10 și Galaxy S10+ au o configurație triplă a camerei cu o cameră primară de 12 MP, o cameră foto de 12 MP cu zoom optic de 2x și o cameră ultra-lată de 16 MP.

Luna trecută, Samsung a lansat Galaxy A70s în India, care are o cameră de 64 MP pe spate. Aceasta este cea mai mare cameră aflată până în prezent pe spatele unui telefon Samsung Galaxy. Samsung a introdus senzorul în luna mai a anului trecut. Pe lângă adăugarea senzorului de 108 MP, noile flagship-uri Galaxy S11 ar putea avea o cameră ultra-largă îmbunătățită. Sunt mai multe speculații cu privire la faptul că Samsung va folosi o cameră de tip periscop pentru a include un zoom optic de 5x pentru cele trei telefoane.

Periscopul este un instrument optic alcătuit din lentile și oglinzi cu ajutorul căruia se pot efectua observații între două niveluri diferite ca înălțime. Charles Lindbergh în 1927, a folosit un periscop pentru a vedea în fața avionului său „Spirit of Saint Louis”. Motorul și rezervorul împiedicau vizibilitatea din cabina de pilotaj.

Samsung Galaxy S11 și Galaxy S11+ ar putea fi ambele dotate cu o configurație quad-camera pe spate. Camera suplimentară este de așteptat să fie un senzor de adâncime Time of Flight (ToF). Aceasta măsoară timpul necesar unui fascicul infraroșu pentru a ajunge la subiectul de fotografiat și a reveni la aparatul foto. Cu ToF, camera primește mai multe și mai precise informații de profunzime pentru un efect bokeh îmbunătățit la portrete.

Toate cele trei modele Galaxy S11 vor avea conectivitate 5G

Noua familie Galaxy S11 va avea cel mai probabil afișajul Infinity-O. Acest lucru permite gigantului tech să reducă dimensiunile marginilor pentru viitoarele modele. Sunt informații că noile găuri din ecran vor fi mult mai mici. De asemenea, Samsung Galaxy S11+ ar putea avea trei găuri individuale pe ecran, conform PhoneArena.

Noile modele vor avea procesorul Snapdragon 865 pentru SUA și China, procesor fabricat Samsung. Versiunea internațională a telefoanelor va avea chipsetul Exynos 9830, care nu a fost încă anunțat. În plus, toate cele trei modele Galaxy S11 sunt așteptate să sprijine conectivitatea 5G. Aceasta înseamnă că probabil vor include și modemul Qualcomm Snapdragon X55. Acesta din urmă este compatibil atât cu rețelele ultra-înalte mmWave, cât și cele sub 6 GHz 5G.

În acest an Samsung a lansat un telefon separat Samsung Galaxy S10 5G, care este echipat cu modemul Snapdragon X50. Acesta din urmă funcționează numai cu rețelele 5 W mmWave care sunt  utilizate de principalii operatori americani de telefonie mobilă.