Samsung Galaxy S20 Fan Edition: toate informațiile și imagini oficiale

1018
Sursa Foto: winfuture.de

Samsung Galaxy S20 Fan Edition este în bloc-start și ar trebui să dea un nou impuls seriei Galaxy S20. Noul smartphone în ediție pentru fani vine echipat foarte decent la un preț relativ scăzut și o paletă de culori pline de viață. Acum, prin intermediul site-ului WinFuture, avem toate detaliile și imagini cu viitorul smartphone Samsung.

După Galaxy S10 Lite de anul trecut, Samsung va adăuga în curând o variantă suplimentară a smartphone-urilor sale emblematice din primăvară cu Galaxy S20 Fan Edition (FE). Galaxy S20 FE este aparent chiar mai bine echipat decât modelul Galaxy Note 20, cel puțin așa arată datele tehnice.

Galaxy S20 FE 4G cu procesor Exynos, 5G cu Snapdragon

Spre deosebire de modelele S20 „normale” de la începutul anului, Samsung Galaxy S20 Fan Edition (FE) va fi disponibil și într-o versiune cu Qualcomm Snapdragon 865. Chiar și în România! Conform WinFuture, acest lucru se aplică numai ediției capabile de 5G. Dacă alegeți modelul 4G, planificat și el, primiți procesorul Samsung Exynos 990.

Astfel, spre deosebire de modelele sale surori din seria S20 din Europa, Galaxy S20 Fan Edition este disponibil și cu procesor Qualcomm, pe care Samsung îl oferă de obicei doar în SUA și în alte câteva regiuni. Cu toate acestea, plătiți pentru acest lucru. Memoria RAM este de 6 GB în timp ce memoria internă este de 128 GB. Ca sistem de operare este Android 10 și probabil interfața One UI 2.5.

Memoria RAM sau Memoria cu acces aleator / Random Access Memory. Este denumirea generică pentru orice tip de memorie de calculator care poate fi accesată aleator, oferind acces direct la orice locație sau adresă a ei, în orice ordine, chiar și la întâmplare.

Ecran Super AMOLED plat de 120 Hz

În afară de platforma mobilă utilizată, Galaxy S20 FE 4G și Galaxy S20 FE 5G nu diferă. Un ecran plat de 6,5 inch bazat pe Super AMOLED este pe ambele, cu o gaură relativ mică pentru camera frontală. Ecranul are o rezoluție Full HD de 2400 x 1080 pixeli. Astfel, atinge o densitate de pixeli de 407 PPI, care nu este deloc remarcabilă, dar este cu siguranță suficientă pentru majoritatea utilizatorilor.

Afișajul lui Galaxy S20 Fan Edition are un mare avantaj față de modelul standard mai scump Galaxy Note 20. În timp ce cel mai ieftin dintre cele două noi dispozitive Note are rata de actualizare de maximum 60 Hz, Galaxy S20 FE are o rată maximă de reîmprospătare de 120 Hz. Acest lucru asigură o afișare mai fluidă a conținutului în mișcare, cum ar fi jocurile sau derularea prin conținutul web.

Afișajul lui Galaxy S20 FE este complet plat. Pentru a economisi costuri, Samsung a oferit pentru protecție pe Galaxy S20 FE „doar” sticla Gorilla Glass 3. Cititorul de amprente se află sub suprafața afișajului, deși încă nu știm dacă este unul ultrasonic sau varianta clasică, senzor optic.

Cameră principală mare și un nou OIS pe Galaxy S20 Fan Edition

Când vine vorba de camere, Samsung folosește triple-camera la spate cu una principală de 12 megapixeli cu f / 1,8  în Galaxy S20 Fan Edition. Camera principală corespunde în mod evident cu cea de pe Galaxy Note 20. Are autofocus cu detecție de fază dublă și un stabilizator optic de imagine (OIS). Camera cu unghi larg a lui Galaxy S20 FE are tot 12 MP (f/2,2) și un câmp vizual 123°. A treia cameră are 8 MP și este una telefoto cu zoom cu mărire de trei ori și diafragma f / 2.0. Acestă cameră pe lângă focalizarea automată, are și un stabilizator optic de imagine. Camera frontală are 32 MP (f/2.0) și se află într-o gaură relativ mică, chiar sub marginea superioară a ecranului.

Smartphone-l destinat fanilor include, de asemenea, WiFi 6, Bluetooth 5.0, NFC și încărcare wireless, inclusiv încărcare inversă. Există două difuzoare stereo reglate de către AKG și un cadru lateral metalic. Cu toate acestea, nu știm dacă Samsung va folosi un spate din „3D Glasstic” în loc de sticlă. Acest plastic rezistent, 3D Glasstic, se află printre altele și pe Galaxy A60. Cu toate acestea, aspectul mat al spatelui sugerează sticla ca material. Galaxy S20 FE este certificat IP68 și, prin urmare, este clasificat ca impermeabil și rezistent la praf.

Bateria și culorile pe Galaxy S20 Fan Edition

Bateria de 4.500mAh este suficient de mare în ambele variante și corespunde cu ceea ce avem pe Samsung Galaxy S20+. De asemenea, poate fi încărcată rapid prin portul USB Type-C, dar Samsung include doar un adaptor de 15 W în Europa. Galaxy S20 FE are o grosime de 8,4 milimetri și cântărește 190 de grame.

Pentru a prinde la public, Galaxy S20 FE va fi oferit de la început într-o gamă largă de culori. Este un lucru cel puțin atipic pentru Samsung. Pe lângă clasicele nuanțe precum albul și albastrul, acesta include și modele în portocaliu, lavandă, verde și roșu. Disponibilitatea culorilor poate varia în funcție de model și țară. De exemplu, versiunea „Blue Navy” ar putea fi disponibilă doar pe modelele 5G.

Nu sunt încă informații oficiale cu privire la prețul și disponibilitatea lui Samsung Galaxy S20 FE. În prezent se preconizează o lansare spre sfârșitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie 2020.