Seriile Galaxy S20 și Note 20 primesc actualizarea din decembrie 2021

396
Seriile Galaxy S20 si Note 20 primesc actualizarea din decembrie 2021
Sursa Foto: galaxyclub.nl

Mulți utilizatori de Galaxy S20 au așteptat actualizarea Samsung din decembrie în ultimele săptămâni. Pentru unii este într-adevăr disponibilă acum, dar nu pentru toată lumea. Același lucru este valabil și pentru seria Galaxy Note 20. Pentru cine este acolo, pentru cine nu este și ce se întâmplă de fapt? Sigur este că seriile Galaxy S20 și Galaxy Note 20 primesc actualizarea din decembrie 2021.

De exemplu, puteți descărca actualizarea pentru Galaxy S20, Galaxy S20+ și pentru Galaxy S20 Ultra. De asemenea, este disponibilă și pentru Galaxy Note 20 și Note 20 Ultra dar numai pentru versiunile blocate în rețea. Actualizarea pentru seriile Galaxy S20 și Note 20 conține patch-ul din decembrie, inclusiv îmbunătățiri pentru sistemul de operare Android în sine și 18 remedieri pentru propriul software Samsung. Securitatea ecranului de blocare și a aplicației pentru cameră sunt actualizate, de exemplu.

Este ciudat că noua actualizare nu este încă disponibilă nicăieri în Europa pentru modelele libere de rețea din seriile Galaxy S20 și Galaxy Note 20. Cea mai logică explicație este că Samsung lucrează în culise pentru a pregăti upgrade-ul major la Android 12 pentru aceste telefoane. În cele din urmă, îl așteptăm în ianuarie pe multe telefoane Samsung, inclusiv seriile S20 și Note 20.

Actualizarea din decembrie lansată pentru seriile Galaxy S20 și Note 20

Nu este neobișnuit ca actualizările lunare de securitate pentru dispozitive să înceapă să se clatine cu puțin timp înainte de sosirea unei actualizări majore de Android. Acest lucru nu modifică faptul că Samsung poate întârzia să ofere actualizări și că patch-ul din decembrie va începe să fie lansat și pentru dispozitivele fără marcă S20 și Note 20 în aceste zile. Așa cum s-a întâmplat în ultimele zile cu Samsung Galaxy S20 FE 5G.

Lucrurile nu sunt mai puțin confuze cu Galaxy S20 FE, conform Galaxy Club. În comparație cu restul seriei S20, modelele S20 FE își urmează propriul curs. De fapt, cele trei variante S20 FE – 4G cu cip Exynos (SM-G780F), 5G cu cip Snapdragon (numărul de model SM-G781B) și 4G cu cip Snapdragon (SM-G780F) – nu le pasă prea mult una de cealaltă.

Numărul de model este foarte important dacă doriți să actualizați telefonul sau să cumpărați accesorii. Găsiți numărul de model în Setări > Sistem > Despre telefon. În cutia telefonului și în manualul de utilizare găsiți numărul de model.

În acest moment, puteți descărca actualizarea din decembrie pe Galaxy S20 FE 5G (SM-G781B, versiunea de firmware G781BXXS4CUL3), dar nu și pe celelalte modele. Cel puțin, nu pe dispozitivele libere de rețea. Dacă ne uităm la dispozitivele blocate în rețea, cel mai recent patch este disponibil pe toate modelele S20 FE. Este disponibil inclusiv pe S20 FE 4G în ambele variante (SM-G780F, SM-G780G). Și aici sperăm că lipsa actualizării pentru unele dispozitive este legată de actualizarea Android 12 care se apropie.

Mai multe funcții noi cu noua interfață Samsung One UI 4.0

Indiferent dacă lipsa actualizării din decembrie pe diferite modele din seriile Galaxy S20 și Note 20 este sau nu legată de Android 12, acest upgrade urmează, este clar. Actualizarea nu aduce doar cea mai recentă versiune a sistemului de operare Android, ci și noua interfață One UI 4.0.

Noua interfață aduce funcții noi, cum ar fi Paleta de culori. Cu această caracteristică, culorile interfeței sunt adaptate automat la imaginea de fundal. Opțiunea Extra dimming face mai plăcută folosirea telefonului pe întuneric, iar de la Android 12 obțineți și mai multe informații despre modificările actualizărilor de firmware. În aplicația meteo Samsung,  Widget-urile sunt revizuite, Always On Display poate fi pornit doar atunci când există notificări noi și puteți compune propriile autocolante cu emoticoane de pe tastatură. Vedeți pe I❤️Samsung cum să pregătiți smartphone-ul Samsung Galaxy pentru actualizarea Android 12!