Galaxy S20 Ultra nu va avea zoom optic de 10x, iată de ce

783
Sursa Foto: via phonearena.com

Au fost foarte multe informații că Samsung Galaxy S20 Ultra va avea zoom optic de 10x. Dar se pare că nu este așa. Sigur că toată lume așteaptă și o astfel de caracteristică pe cel mai mare smartphone din seria Galaxy S20. Dar, între a vrea și a face acest lucru de către Samsung, este o mică mare diferență. Nu este vorba că Samsung nu poate!

Detaliem puțin acest lucru. Furnizorii de module de zoom tip periscop pentru Samsung, Optrontec și Actro – livrează lentile cu zoom optic de 5x; Samsung a anunțat până acum un modul periscop cu zoom optic 5x; Ming-Chi Kuo, cunoscutul analist în materie de telefoane mobile, a declarat că primul telefon cu zoom tip periscop de 10x nu va fi în seria Galaxy S20 – aici Galaxy S20 Ultra, ci mai degrabă pe Huawei P40 Pro.

Cameră cu zoom optic de 5x pe Galaxy S20 Ultra

Odată cu prezența unei camere cu deschidere variabilă pe seriile Galaxy S și Galaxy Note și ca investitor majoritar în firma israeliană Corephotonics, un pionier în dual-camera și teleobiective, Samsung și-a creat o aură de expert în domeniul camerelor foto. Cu atât mai mult cu cât calitatea foto și video la seria Galaxy S10 și Note 10 este la superlativ. Aceste două serii au printre cele mai bune departamente foto/video oferite de un producător de telefoane.

Acesta este motivul pentru care nu a fost greu ca un zvon despre un zoom optic de 10x pentru Galaxy S20 să apară. Iar până la preluarea zvonului și propagarea lui pe toate canalele media nu a fost decât un pas. Acum, potrivit PhoneArena care citează site-ul The Elec, am aflat că zoom-ul optic pe Galaxy S20 Ultra este de 5x.

Conform The Elec, compania coreeană Optrontec împreună cu o altă companie locală, Actro, va furniza camera pentru zoom-ul tip periscop de pe Galaxy S20 Ultra. Camera zoom tip periscop are o mărire optică de 5x. Nu suntem siguri de această informație și de proveniența camerei zoom. La un moment dat, anul trecut prin vară și Samsung Electro-Mechanics a anunțat o cameră cu zoom optic de 5x. La vremea respectivă, cameră zoom cu periscop de 5x era gata să intre în producția de masă. Samsung a decis să nu o implementeze în Note 10 și, în schimb, a menținut-o ca un factor „wow” pentru seria Galaxy S20.

Corephotronics este lider de piață în tehnologia dual-camera, în domeniul aparatelor de fotografiat plasate pe mobile. Corephotonics activează pe piețele de automobile, drone, camere de supraveghere și acțiune și în domeniul militar. A fost cumpărată de Samsung.

Poate vom primi o cameră cu zoom 10x pe Galaxy Note 11/Note 20

Dar, de unde a venit numărul de zoom optic 10x? Ei bine, Huawei P30 Pro a anunțat un zoom optic de 5x care poate ridica zoom-ul până la 10x, deși partea „optică” a camerei este de 5x! De aici și până la faptul că Samsung va avea un zoom optic de 10x pe Galaxy S20 Ultra nu a fost decât un pas. Având în vedere că Galaxy S20 Ultra va fi echipat cu o cameră 108MP pentru o mulțime de detalii, pasul până la zoom 10x a fost foarte mic. Acum am aflat că nu este așa. Ne consolăm cu gândul că vor primi o astfel de cameră pe viitorul Galaxy Note 20.

Recent și cunoscutul analist Apple, Ming-Chi Kuo, a scris că 2020 va fi anul zoom-ului periscop pe telefoanele-pilot. Dar, a specificat că primul telefon premium cu zoom tip periscop de 10x nu va fi din familia S20, ci mai degrabă Huawei P40 Pro. Reamintim că Huawei P30 Pro a fost un pionier în zoom-ul optic tip periscop 5x.

Sigur că doar la 11 februarie ne vom edifica pe deplin asupra calităților camerelor foto de pe seria Galaxy S20. Atunci Samsung le va pune pe tarabă și vom afla ce zoom optic are și Galaxy S20 Ultra, dar și toate celelalte specificații.