Samsung Galaxy S21 FE pare a fi tot mai aproape de lansare

397
Samsung Galaxy S21 FE pare a fi tot mai aproape
Sursa Foto: letsgodigital.org

Anul trecut Samsung a reușit să surprindă pe mulți cu Galaxy S20 FE. A fost primul smartphone Fan Edition de la Samsung, echipat cu multe funcții pe care fanii Galaxy S le consideră importante – dar la un preț mai mic decât alte modele S20. A devenit un hit pe multe piețe și foarte mulți așteaptă cu nerăbdare succesorul său, Samsung Galaxy S21 FE. A fost așteptat inițial în luna august, în timpul Galaxy Unpacked – unde au fost anunțate și smartphone-urile pliabile Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Fold 3.

Cu toate acestea, din cauza lipsei persistente de cipuri, Samsung a trebuit să decidă amânarea lansării. Ulterior, mulți au sperat că Samsung Galaxy S21 FE va ajunge în octombrie. În timpul Galaxy Unpacked Part 2, dispozitivul a strălucit din nou prin absență. Cu toate acestea, un Galaxy Z Flip 3 Bespoke Edition a fost lansat, precum și un Galaxy Watch 4 Maison Kitsuné Edition.

Nou dovezi despre lansarea iminentă a lui Samsung Galaxy S21 FE

Între timp, dovezile continuă să apară, arătând că un Samsung Galaxy S21 FE (SM-G990) este într-adevăr în lucru. Cele mai recente informații au fost difuzate de Concept Creator,care a postat o fotografie cu o husă de protecție a ecranului pentru S21 FE pe Twitter. În plus, am aflat că pagina de asistență pentru S21 Fan Edition este iarăși activă pe site-ul Samsung. Aceste lucruri sugerează că smatrtphone-ul este aproape de lansare.

Twitter este o platformă de social media care permite utilizatorilor să trimită și să citească mesaje scurte (maximum 280 caractere) numite „tweets”. Twitter în engleză se traduce ca pălăvrăgeală, agitație, freamăt sau ciripit.

La un moment dat se părea că Samsung va renunța la Galaxy S21 FE. La urma urmei, Samsung nu poate tergiversa la nesfârșit lansarea, seria Galaxy S22 este așteptată la începutul anului 2022. Cu toate acestea, producătorul sud-coreean pare să fi găsit o soluție. Samsung intenționează să lanseze S21 FE în ianuarie 2022, apoi seria Galaxy S22 în februarie 2022.

Cam în aceeași perioadă va fi anunțată și seria Galaxy Tab S8 cu un supliment numit Galaxy Tab S8 Ultra. Aceste tablete Samsung high-end au fost, de asemenea, în grafic de ceva timp. Probabil, lipsa de cipuri joacă și aici un rol în lansarea întârziată.

În așteptarea noului Fan Edition de la Samsung, designerul grafic Giuseppe Spinelli, alias Snoreyn,a creat un nou set de randări de produse ale așteptatului Galaxy S21 FE 5G. Este același model pe care Snoreyn l-a vizualizat în iunie, însă culorile au fost ajustate.

Mai multe culori pentru S21 Fan Edition

Se știa deja că Samsung Galaxy S21 FE va apărea în patru culori – gri, alb, violet deschis și verde deschis. În plus, se pare că există și o variantă de culoare albastră în pregătire. Cu toate acestea, culoarea albastră va ajunge într-un număr limitat, după cum a scris recent reputatul analist Ross Young pe Twitter. Conform LetsGoDigital, este posibil ca această culoare să nu fie oferită în toate țările.

Știm destul de multe despre Galaxy S21 Fan Edition, de la design până la specificații. S21 FE este de așteptat să fie echipat cu același procesor puternic aflat pe modelele din seria Galaxy S21. Este vorba despre Snapdragon 888 / Exynos 2100 – cu modem 5G integrat. Probabil, vor fi puse la dispoziție două variante de memorie: 6GB RAM / 128GB stocare și 8GB RAM / 256GB. Acest lucru ar corespunde cu modelul de anul trecut Samsung Galaxy S20 FE.

Cu toate acestea, spre deosebire de Galaxy S20 FE, noul model nu va avea un slot pentru card micro-SD. Chiar dacă nici celelalte modele S21 nu au, s-a sperat că Samsung va oferi lui „Fan Edition” un slot pentru carduri de memorie. Cu toate acestea, acum este clar că nu va suporta un card de memorie micro-SD.

Ecran plat cu diagonala de 6,4 inch pe modelul Fan Edition

Samsung S21 FE este echipat cu un ecran plat AMOLED Full HD+ de 6,4 inch (16,26 cm), cu o rată de reîmprospătare de 120Hz. Asta înseamnă că telefonul se va situa între S21 și S21+ în ceea ce privește dimensiunea ecranului și va fi, de asemenea, puțin mai mic decât predecesorul său S20 FE.

La fel ca modelul de bază, Fan Edition va avea și un capac spate din plastic. Numit și „glasttic” de Samsung – este un plastic care arată ca sticla. Certificarea IP68 va fi acolo pentru rezistență la apă și la praf.

S21 Fan Edition va avea o configurație foto mai puțin bună decât Galaxy S21 / S21+. Triple-camera va fi la spate cu o camera primară de 32MP cu unghi larg, o camera de 12MP ultra-wide și una telefoto de 8MP. Acesta din urmă va permite un zoom optic 3x.

Modulul camerei primește aceeași culoare ca și carcasa, de asemenea, blițul este plasat în afara insulei camerei. Aceasta este o schimbare clară față de predecesorul său, S20 FE, și va oferi noului model un aspect suplimentar elegant. Deoarece Samsung se adresează tinerilor cu Fan Edition, o atenție suplimentară va fi acordată și camerei selfie. S21 FE va fi cel mai probabil echipat cu o cameră frontală de 12MP.

Software și baterie

Ca și celelalte modele Galaxy S21 și Samsung Galaxy S21 FE va rula pe sistemul de operare Android 11, în combinație cu interfața cu utilizatorul One UI 3. O actualizare la Android 12 va urma, fără îndoială, destul de curând. Seria Galaxy S22 va fi prima de Samsung care va rula pe Android 12 out of the box, peste care este plasată interfața One UI 4. Samsung oferă modelele sale de top cu 3 ani de software și 4 ani de actualizări de securitate ca standard. Edițiile Enterprise primesc 5 ani de actualizări de securitate.

În ceea ce privește bateria, Samsung S21 FE este așteptat să fie echipat cu o baterie de 4.370mAh. Acest lucru va oferi cel mai probabil o durată de viață a bateriei similară cu bateria de 5.000mAh găsită în Samsung S20 FE. Recenziile experților au arătat că S20 FE poate dura cu ușurință o zi întreagă, chiar dacă utilizați smartphone-ul intens.

S21 Fan Edition este de așteptat să suporte atât încărcarea cu fir, cât și cea wireless. Probabil, smartphone-ul va fi compatibil cu un încărcător de 25W. Cu toate acestea, acest lucru nu va fi inclus ca standard. Încărcătorul va fi oferit ca accesoriu opțional – așa cum se întâmplă și în cazul celorlalte modele S21.

Nu se cunosc încă informații concrete despre preț. Galaxy S20 FE, a fost lansat atât ca model 4G, cât și 5G. Pentru modelul 4G, prețurile au început de la 650€ (128GB). Modelul 5G a fost la vânzare la un preț de pornire de 750€ (128GB).

Samsung va lansa probabil doar un model 5G de data aceasta. Posibil Galaxy S21 FE 5G va fi scos la vânzare la același preț ca S20 FE 4G în urmă cu un an.

SURSĂLetsGoDigital