Samsung Galaxy S21 FE un telefon elegant, rapid și ieftin pentru tineri

1061
Samsung Galaxy S21 FE un telefon elegant rapid si ieftin pentru tineri
Sursa Foto:letsgodigital.org

În această vară, în iulie – august Samsung va anunța o nouă serie de modele high-end. Sunt două modele de smartphone pliabile, Samsung Galaxy Z Flip 3 și Samsung Galaxy Z Fold 3. Apoi și un Samsung Galaxy S21 FE, cel mai ieftin model din seria Galaxy S21, va fi și el lansat. Este succesorul lui Samsung Galaxy S20 FE (Fan Edition). Acest smartphone a primit multe recenzii foarte bune anul trecut și oferă o valoare relativ bună pentru bani. Mulți se întreabă cum va arăta Galaxy S21 FE și ce inovații va implementa în acesta Samsung.

Odată cu trecerea timpului, se cunosc tot mai multe detalii despre noul model Fan Edition de la Samsung. În urmă cu mai mute săptămâni, designerul grafic Giuseppe Spinelli a proiectat deja o serie de randări de produse pentru LetsGoDigital, pe baza detaliilor știute până atunci despre Samsung Galaxy S21 FE. Pe baza informațiilor care au devenit disponibile de atunci, designerul Jermaine Smit, alias Concept Creator, a proiectat un model actualizat al Galaxy S21 Fan Edition.

Samsung Galaxy S21 FE la nivelul seriei S21 dar mai ieftin

Samsung a făcut o serie de modificări semnificative în acest an pentru a face seria Galaxy S21 mai ieftină pe piață. Punctele în care Galaxy S21 a venit cu un downgrade sunt ecranul plat cu rezoluție Full HD+ și carcasa din plastic. Asemenea caracteristici le-am văzut și pe Samsung Galaxy S20 FE. Așadar, întrebarea este ce diferență va fi între Galaxy S20 FE, Galaxy S21 și Samsung Galaxy S21 FE? În mod logic, noul model va fi din nou echipat cu un ecran AMOLED cu rezoluție Full HD+ și un panou din spate din plastic.

Se pare că Samsung va face puține modificări în designul lui Galaxy S21 FE, comparativ cu modelul de anul trecut. Deși sistemului de camere al celorlalte modele din seria Galaxy S21 i s-a dat un design nou și la modă, sistemul cu trei camere al modelului FE mai ieftin pare să aibă un aspect mai puțin luxos. Drept urmare, acest smartphone pare puțin mai puțin elevat decât celelalte modele S21, iar costurile pot fi reduse.

Aceste ecrane oferă un contrast ridicat și un consum mai redus de energie. Ecranele AMOLED sunt de 1.000 de ori mai rapide decât cele LCD. Primul ecran AMOLED fost introdus de Samsung inițial în modelul Samsung Galaxy S II.

Modulul camerei are aceeași culoare cu carcasa, iar blițul este plasat în afara modulului camerei. Datorită acestor modificări, diferența va fi vizibilă între modelul S20 FE și S21 FE. Camera foto selfie din ecranul Infinity-O plasată central va fi cel mai probabil păstrată. Jermaine a ales să proiecteze un Galaxy S21 Fan Edition în cinci culori: negru, albastru, verde, roz și violet.

Un smartphone special dedicat fanilor și tinerilor

Cu Fan Edition, Samsung face apel la tineri, S20 FE a fost lansat anul trecut în 6 culori. Prin urmare, presupunem că Samsung va oferi cel puțin atâtea opțiuni de culoare pentru noul model. Zvonurile anterioare sugerează că, pe lângă cele de mai sus va apărea și un model alb și gri al S21 Fan Edition.

Un alt punct în care designul pare să difere față de anul trecut este plasarea cartelei SIM. Cel mai probabil, trebuie introdus în partea de jos a dispozitivului, în conformitate cu celelalte modele din seria Samsung Galaxy S21. La fel ca celelalte modele din seria S21, Galaxy S21 FE va primi, de asemenea, un rating IP68. Acest lucru va face ca dispozitivul să fie rezistent la praf și apă.

Potrivit OnLeaks, ecranul va avea o dimensiune ceva mai mică de data aceasta față de modelul de anul trecut. Ar fi vorba despre un ecran AMOLED de 6,4 inch (16,26 centimetri), în loc de 6,5 inch (16,51 cm). Din păcate, alte specificații despre ecran nu sunt disponibile. Cu toate acestea, presupunem că ecranul lui S21 FE va suporta o rată de reîmprospătare de 120Hz, probabil nu o rată de reîmprospătare adaptivă – cum este cazul cu Galaxy S21 Ultra. Rezoluția afișajului de 1080 × 2400 pixeli va rămâne cel mai probabil aceeași.

Samsung S21 FE cu cameră selfie de înaltă rezoluție

Deoarece Samsung vizează tinerii cu Fan Edition, se va acorda o atenție suplimentară și camerei selfie. Deși S21 și S21+ au ambele o cameră frontală de 10MP, conform LetsGoDigital, S21 FE va avea cel mai probabil o cameră selfie de 32MP – la fel ca modelul de anul trecut.

Până în prezent, nu se cunosc informații despre rezoluția camerelor din spate. Cu siguranță nu este de neconceput ca sistemul de camere să rămână la fel ca anul trecut. S20 Fan Edition este echipat cu o cameră cu unghi larg de 12MP, o cameră cu unghi ultra-larg de 12MP și una telefoto de 8MP cu zoom optic de 3x.

La fel ca celelalte smartphone-uri din seria S21, noua ediție Fan va fi alimentată și de chipsetul Exynos 2100. În unele părți ale lumii, va fi implementat Qualcomm Snapdragon 888. Se așteaptă ca noul telefon 5G să fie echipat cu 6 / 8GB memorie RAM și 128 / 256GB stocare. Nu știm dacă va fi posibilă extinderea memoriei, celelalte modele S21 nu au un compartiment pentru card micro-SD.

Nu ne așteptăm la modificări semnificative în domeniul bateriei și la încărcarea rapidă. Galaxy S20 FE are o baterie de 4.500mAh și încărcare cu fir de 25W și încărcare fără fir de 15W. Dacă capacitatea bateriei la S21 FE rămâne aceeași, durata de viață se va îmbunătăți, deoarece este un afișaj mai mic.

Probabil că Samsung nu va include un încărcător sau căști în pachetul de vânzare. Deși noile modele din seria A, precum Samsung Galaxy A52 și Galaxy A72, sunt încă livrate cu un încărcător, acest lucru nu se aplică celor mai recente modele din seria Galaxy S. Prin urmare, este plauzibil ca S21 FE să fie furnizat tot fără încărcător.

Preț și disponibilitate pentru Samsung S21 Fan Edition

Se așteaptă ca Samsung să lanseze atât un model 4G, cât și un model 5G al noii ediții Fan. Nu se cunosc încă informații concrete despre preț. Pe baza prețurilor celorlalte modele S21, credem că modelul Galaxy S21 FE nu va avea un preț mult mai mic.

Anul trecut, S20 FE a primit un preț de pornire de 650€ (4G / 128GB) și 750€ (5G / 128GB). O diferență semnificativă față de modelul Samsung Galaxy S20, care a fost vândut cu 250 de euro mai scump. Cu toate acestea, noul model Galaxy S21, este cu 150€ mai ieftin decât predecesorul său în momentul lansării. Este posibil ca Samsung să vadă oportunitatea de a comercializa noul Fan Edition puțin mai ieftin. Prin urmare, nu ne așteptăm să se acorde aceeași reducere de 150€, dar măcar la 50€ ne așteptăm. Acest lucru ar însemna un preț de vânzare cu amănuntul sugerat de 600€  (modelul 4G / cu 128GB) și 700€ (5G / 128GB).

Samsung va organiza un eveniment Galaxy Unpacked în august, moment în care Samsung Galaxy S21 FE ar trebui anunțat oficial. Totuși, la sfârșitul lunii august IFA Berlin 2021 va avea loc ca eveniment fizic. Este posibil ca Samsung să laneze acolo modelul S21 FE. Precomenzile vor începe probabil imediat după lansarea oficială, dispozitivul urmând să fie pus în vânzare mai târziu, peste aproximativ două săptămâni.

SURSĂLetsgoDigital