Tot ce știm despre seria Galaxy S21: specificații, design, posibilă lansare

974
Tot ce stim despre seria Galaxy S21 specificatii design posibila lansare
Sursa Foto: @OnLeaks

Seria Galaxy S există de peste un deceniu și, din acel moment, a devenit una dintre cele mai bine vândute linii de smartphone-uri din istoria Android. Văzut pe scară largă ca cel mai acerb rival al iPhone-ului, aura care înconjoară lansarea fiecărei noi versiuni este incomensurabilă. Această popularitate duce întotdeauna la numeroase scurgeri în lunile precedente lansării. Nici seria Samsung Galaxy S21 nu face excepție. Următoarea serie Galaxy S mai are puțin până va vedea lumina zilei.

Putem spune că în acest moment știm foarte multe despre viitoarea serie Samsung Galaxy S21. Un mare merit în acest lucru îl are în primul rând cunoscutul Max Weinbach, dar și alții. Mai jos vă prezentăm tot ce știm în acest moment despre viitoarea serie emblematică Galaxy S. Punem și asterix-ul de rigoare, pentru că imediat după publicarea acestui articol pot apărea noi informații.

Ce telefoane primim cu noua serie Galaxy S21?

Putem spune că este ceva deja-vu! La fel ca anul acesta cu seria Galaxy S20, vor exista trei modele de S21: Galaxy S21, Galaxy S21+ și Samsung Galaxy S21 Ultra, șeful suprem. Bineînțeles că sperăm să mai primim și un Galaxy S21e sau Lite, în primul rând din considerente de preț. Dar momentan acest lucru este doar o supoziție, nu știm dacă se va întâmpla.

Când Samsung a trecut de la S10 la S20, a existat o oarecare incertitudine cu privire la modul în care convenția de numire ar funcționa și merge mai departe. Următorul telefon ar fi un Galaxy S21 sau un Galaxy S30? Ei bine, așa cum știm, Samsung merge cu prima denumire și suntem siguri că va merge bine. Max Weinbach, amintit mai sus are merite incontestabile în aceste informații, conform Android Police.

Android Police este un site web care prezintă știri, recenzii, aplicații, dispozitive, sfaturi, tutoriale legate de Android. A fost fondat în 2009 și are sediul în San Francisco, California, SUA. Android Police are peste 4 milioane de vizitatori lunar.

Cum arată și ce culori vor avea noile telefoane?

Datorită onLeaks, avem o idee despre cum vor arăta aceste telefoane, deși am avut și câteva randări mai ciudate cu puțin timp înainte. Seria Galaxy S21 nu are abateri majore față de predecesorul său. Designul este mai rafinat și parcă ia ceva de la seria Galaxy Note 20. Este greu de reținut doar din aceste prime fotografii, dar s-ar părea că ramele sunt mai egale de data aceasta. Marginile laterale va avea un aspect mai subțire datorită afișajului curbat, dar acum marginile de sus și de jos sunt mai subțiri și parcă egale. Din nou, este greu de remarcat dintr-o primă vizualizare, dar finisajul pare mai mat în loc de lucios, împrumutând în continuare de la Note 20.

Există o mulțime de culori pentru a alege, dar, din păcate, aceste alegeri diferă între cele trei modele, la fel cum a fost la seria Galaxy S20. Mezinul Galaxy S21 va fi disponibil în culori „fantomatice” Phantom Violet, Pink, Grey și Black. La Galaxy S21+ fantomaticul roz a fost pierdut. Avem Phantom Silver, Black și Violet. În mod dezamăgitor, cel puțin pentru noi, Galaxy S21 Ultra va fi disponibil numai în Phantom Black sau Phantom Silver. Asta înseamnă că cel mai scump telefon are cele mai puține opțiuni pentru al doilea an consecutiv. Este o rușine pentru Samsung.

La fel ca Samsung Galaxy Z Fold 2, care folosește culori diferite pentru articulație și corp, seria S21 va avea un cadru în două tonuri și un modul foto în funcție de versiunea pe care o obțineți. Phantom Black va fi complet negru, în timp ce culorile violet și roz vor avea corpul modulului în culoarea cuprului. Phantom White va avea un cadru colorat în auriu, în timp ce plasticul / sticla din spate vor avea o culoare gen Silver Titanium.

Ce specificații vor avea modelele seriei Galaxy S21?

Cel puțin până acum cea mai mare actualizare a designului este camera din spate. Este comic de mare pe Note 20 Ultra, dar arată mai rafinat decât cea de pe Galaxy S20 Ultra. Modului camerei va fi o parte a cadrului în sine, curge spre lateral în colțul din stânga sus și este parcă tăiat în panoul din spate. Nu va fi pe gustul tuturor, dar este ceva inedit și iese din monotonia de până acum.

Modelul Samsung S21 moștenește un spate din plastic de la Note 20, în timp ce Galaxy S21+ (nu este chiar sigur) și Ultra vor continua să fie realizate din sticlă. Fiind următoarea familie emblematică a Samsung, se așteaptă ca gama S21 să fie de top în toate privințele. Iată ce am auzit că putem aștepta pe partea de hardware:

 Galaxy S21Galaxy S21+Galaxy S21 Ultra
AfișajFHD+ LTPS de 6,2 inch, 120HzFHD+ LTPS de 6,7 inch, 120 HzWQHD+ LTPO de 6,8 inch, 1-120Hz adaptiv
SoftwareAndroid 10 și One UI 3.1 Android 10 și One UI 3.1 Android 10 și One UI 3.1 
ProcesorSnapdragon 875 / Exynos 2100Snapdragon 875 / Exynos 2100Snapdragon 875 / Exynos 2100
Baterie4.000mAh4.800mAh5.000mAh
Camere spate64MP Principală
12MP Ultra-wide
12MP Wide
64MP Principală 12MP Ultra-wide 12MP wide108MP Principală
10MP 3X Telefoto
10MP 10X Telefoto
Conectivitate5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.15G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.15G, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.1
CuloriPhantom Violet, Phantom Pink,
Phantom Grey, Phantom White
Phantom Silver, Phantom Black, Phantom VioletPhantom Black și Phantom Silver

Multe asemănări cu seria Galaxy S20

La fel ca anul acesta seria S20, Galaxy S21 și S21+ prezintă specificații aproape identice. Ultra primește câteva bunătăți suplimentare despre care vom vorbi mai jos. Modelele mai mici au aceleași dotări în departamentul foto ca modelele mai mici S20, în timp ce primesc un downgrade în departamentul de afișare. Toate modelele Galaxy S20 aveau ecrane QHD+ care puteau avea până la 120Hz rata de actualizare. Condiția era că trebuia să alegeți între cele două, rata de reîmprospătare mai mare fiind disponibilă doar la rezoluție mai mică. Variantele Galaxy S21 și S21+ folosesc în schimb panouri de 1080p, eliminând această alegere.

Baterile sunt aproape identice cu gama S20, deși S21+ primește un mic upgrade de la 4.500mAh la 4.800mAh. Toate cele trei vor avea același chipset, probabil fie Snapdragon 875, fie Exynos 2100, în funcție de regiune. Aici suntem puțin nemulțumiți deoarece locuim într-o țară „Exynos”. Din punct de vedere istoric, procesoarele Samsung sunt mai lente decât cele Snapdragon. Cu toate acestea, se pare că Exynos 2100 este egal cu Snapdragon 875, ba chiar îl va bate în unele zone.

Ce noutăți poate primi Galaxy S21 Ultra?

Samsung S20 Ultra nu se simțea foarte diferit de Galaxy S20+; era imens și avea câteva trucuri suplimentare ale camerei, dar asta a fost pe S20 Ultra. Galaxy S21 Ultra, pe de altă parte, pare să mai aibă câțiva ași în mânecă. La fel ca S20 Ultra, este cel mai mare din gamă, deși este puțin mai mic decât predecesorul său, cu o diagonală de 6,8 inch (17,27centimetri) față de 6,9 inch (17,56 cm). În ciuda acestei dimensiuni mai mici, are aceeași baterie de 5.000 mAh.

Această baterie, combinată cu noul chipset și alte upgrade-uri de afișaj, ar trebui să ducă la o durată excelentă de viață a bateriei. S21 Ultra beneficiază de aceeași tehnologie adaptivă a ratei de reîmprospătare aflată în Note 20 Ultra. În plus, poate menține rata de 120Hz chiar și la QHD, un upgrade mare față de S20 Ultra. De asemenea, contrastul a fost îmbunătățit, la fel ca luminozitatea maximă.

Ecranul împrumută unele caracteristici de la seria Note sub formă de suport S-Pen. De ani buni, zvonurile despre linia Galaxy S cu suport S-Pen au circulat, dar nu s-au concretizat niciodată. Anul viitor se întâmplă în cele din urmă cu S21 Ultra. Spre deosebire de modul în care Samsung vinde seria Note, stylus-ul nu va fi inclus în cutia la S21 Ultra. De asemenea, nici telefonul nu va avea un slot pentru cazare. În schimb, Samsung va vinde huse special concepute pentru a păstra stiloul în siguranță. Este posibil ca în viitor Samsung să renunțe la seria Note pentru a se concentra pe pliantele Galaxy Z Fold.

Îmbunătățiri la camerele foto pe S21 Ultra

În cele din urmă, noul Ultra va prelua din nou câteva trucuri noi pentru camera foto. Un senzor 108MP de a doua generație actualizat va fi prezent de această dată. Camera ultra-wide este aceeași cu cea din acest an, venind la 12MP. Pe partea de zoom va fi cea mai mare schimbare. S21 Ultra are un teleobiectiv fix 3X, plus un obiectiv periscopic de 10X. Asta înseamnă că funcția Zoom spațial 100X se întoarce, dar probabil va arăta mult mai ca înainte. Ambii senzori telefoto au acum 10MP și au pixeli cu 130% mai mari și focalizare automată cu doi pixeli. Adăugați focalizarea automată cu laser și ar trebui să avem o experiență de cameră mult mai bună decât data trecută. Sperăm că Samsung își va îmbunătăți și post-procesarea, dar nu garantăm pentru acest lucru.

Cât vor costa și când vor fi lansate noile modele Galaxy S21?

Nu vom cunoaște prețul exact până la lansarea acestor telefoane. Tot ce aflăm până atunci vor fi doar speculații. Momentan zvonurile sugerează că prețurile vor fi mai mici decât la seria S20 pentru a fi mai competitive în lumina condițiilor globale actuale. Cât de mult mai ieftin vor fi și dacă vor fi, rămâne de văzut. Dar, la prețurile seriei S20 sau Note 20, orice reducere este binevenită.

În fiecare an există zvonul că Samsung va lansa următoarea serie Galaxy S mai devreme decât de obicei. Nici acum nu este o excepție, cu toate că zvonurile sunt mai intense ca niciodată. Chiar credem că anul viitor Samsung va face acest lucru. Încă o dată, Max Weinbach a confirmat că gama S21 va fi lansată la mijlocul lunii ianuarie. Există unele speculații că s-ar putea să fi fost împinsă în februarie, dar până acum nu există dovezi concrete ale acestei schimbări.