Galaxy S21 Ultra: actualizare Expert RAW pentru camera telefoto

283
Galaxy S21 Ultra primeste Pro Mode pentru camera telefoto prin Expert RAW
Sursa Foto: 9to5google.com

Expert RAW este o aplicație destul de nouă, care oferă capabilități de imagine profesională celui mai recent smartphone Samsung. Lansată în noiembrie 2021, aplicația a crescut rapid în popularitate în rândul utilizatorilor de Galaxy S21 Ultra. Acest lucru se datorează multitudinii de funcții ale camerei și comenzilor adăugate pe care le oferea.

Samsung adaugă acum suport Pro Mode pentru camera telefoto a lui Galaxy S21 Ultra prin actualizarea aplicației Expert RAW. Samsung a lansat o nouă versiune a aplicației sale de cameră Expert RAW pentru Galaxy S21 Ultra. Aplicația actualizată este acum disponibilă pentru descărcare din Galaxy Store. Noua actualizare este disponibilă momentan doar în Coreea de Sud. Probabil în perioada următoare va fi lansată la nivel global.

Deși actualizarea pentru Expert RAW încă nu este disponibilă la nivel global pentru Galaxy S21 Ultra remediază o serie de probleme, inclusiv la utilizarea camerei telefoto. 9to5google speculează că actualizarea ar putea aduce și informații despre viteza obturatorului când faceți fotografii cu expunere lungă cu aplicația Expert RAW.

Actualizare Expert RAW pentru Pro Mode pe Galaxy S21 Ultra

Modul Pro din aplicația de cameră standard sau implicită pe dispozitivele S21 funcționează numai pe camera principală și ultra-wide. Orice zoom pe care îl obțineți aici este complet digital, ceea ce este dezamăgitor. Mai ales că Samsung Galaxy S21 Ultra are unele dintre cele mai bune camere cu zoom de pe un smartphone de astăzi. Deși este puțin probabil ca majoritatea oamenilor să se afunde prea des în modul Pro, aceasta este totuși o soluție pentru cei care doresc să folosească toate lentilele și să aibă controale experte.

O histogramă este un tip de grafic sub formă de bare cu aplicații în statistici. Termenul „histogramă” a fost creat în 1891 de matematicianul englez Karl Pearson și vine din greacă: „histós” – „catarg” și „gramma” – „desen, figură”.

În Pro Mode, atunci când utilizați zoom-ul camerei telefoto a lui Galaxy S21 Ultra, puteți accesa complet comenzile declanșatorului; puteți ajusta nivelurile ISO și expunerea; puteți vizualiza histograme live; puteți regla nivelurile de evidențiere, umbră și saturație, printre multe altele.

Aplicația pentru cameră Expert RAW acceptă și HDR și, are capacitatea de a salva și stoca imagini în diferite formate. Amintim aici numai Lossless JPEG și Linear DNG RAW pe 16 biți. Se pare că este inclusă și integrarea Adobe Lightroom, deoarece puteți deschide și imagini RAW direct în aplicația de editare a imaginilor printr-o comutare în cameră. Există chiar și profiluri pe care le puteți descărca pentru o experiență de editare și mai fluidă.

Un alt punct dureros este că aplicația Expert RAW este în versiune beta și este compatibilă în prezent doar cu dispozitivele Galaxy S21 Ultra care rulează cu One UI 4.0.