Samsung echipează toate modelele Galaxy S22 cu procesoare Qualcomm

398
Samsung echipeaza toate modelele Galaxy S22 cu procesor Qualcomm
Sursă Foto: letsgodigital.org

În ultimele săptămâni și luni au apărut multe informații despre noile smartphone-uri din seria Galaxy S22. Lansarea seriei Galaxy S22 este așteptată la începutul anului viitor, mai exact pe 8 februarie. Samsung are trei modele în lucru Galaxy S22, Galaxy S22+ și Samsung Galaxy S22 Ultra. De data aceasta avem informații despre procesorul de la bordul modelelor Samsung: vor avea un procesor Qualcomm.

Samsung folosește în mod tradițional cip-seturi diferite, în funcție de regiune. De exemplu, modelele din SUA sunt de obicei echipate cu un procesor Qualcomm Snapdragon. Pentru Europa, este adesea folosit omologul Samsung Exynos. Cu toate acestea, din cauza pandemiei corona, au apărut probleme serioase de producție în industria cipurilor. Acesta este și motivul pentru care Galaxy S21 FE încă nu a fost lansat. Se pare că aceste evoluții vor avea consecințe și pentru seria Galaxy S22, potrivit prietenilor noștri de la LetsGoDigital. Acum am aflat că toate modelele Galaxy S22 vor avea un procesor Qualcomm și nu de Exynos 2200 cu GPU AMD.

Modelele S22 vor fi echipate cu procesoare Qualcomm și în Europa

Potrivit fostului angajat Samsung Super Roader, Samsung a decis recent să renunțe la integrarea unui Exynos 2200 în seria Galaxy S22. Același Super Roader a dezvăluit recent designul seriei Galaxy S22. Toate modelele Samsung S22 vor fi echipate cu un SoC Qualcomm Snapdragon, în toate regiunile – inclusiv în Europa și Asia.

Deși, din păcate, nu am reușit să verificăm aceste informații, dar nu sună neplauzibil. În cele din urmă, există zvonuri de ceva vreme că Samsung va folosi Exynos 2200 în mai puține părți ale lumii decât era planificat inițial. Între timp, problemele par a fi de o asemenea amploare încât Samsung abandonează complet Exynos 2200 pentru seria Galaxy S22. Pentru mulți, aceasta va fi o dezamăgire.

Arhitectura AMD RDNA 2 este baza pentru grafica de jocuri pentru PC de ultimă generație. Se află pe consolele PlayStation 5 și Xbox Series S și X. Arhitectura RDNA, dezvoltată de AMD, a fost introdusă pentru prima dată la Q3 2019.

De mult se vorbește despre Samsung Exynos 2200. Deși acest SoC nu a fost încă introdus oficial, Samsung a anunțat deja că va fi primul chipset cu un GPU AMD RDNA 2 cu 6 nuclee cu tehnologie ray-tracing. Așteptările sunt așadar mari, iar rezultatele primului test de referință par promițătoare. Cu toate acestea, pur și simplu par să fie prea puține cip-uri disponibile.

Seria Galaxy S22 va fi despachetată pe 8 februarie 2022

Săptămâna trecută am scris că Samsung a decis să nu lanseze seria Galaxy S22 în ianuarie. La momentul respectiv, ne așteptam ca evenimentul Galaxy Unpacked să aibă loc în a doua săptămână a lunii februarie. Acum știm data lansării. Evenimentul va avea loc marți, 8 februarie 2022. La fel ca anul trecut, perioada de precomandă va începe imediat după lansarea oficială. Un cadou va fi, fără îndoială, inclus în pre-vânzare. Este posibil să fie lansat un nou set Galaxy Buds dar detaliile despre acest lucru sunt încă necunoscute.

Aceste informații sunt în concordanță cu ceea ce a acris Jon Prosser pe Twitter weekendul trecut și am scris și noi recent. Lansarea va avea loc pe 8 februarie, iar lansarea la vânzare este programată pentru vineri, 18 februarie. La timp pentru Mobile World Congress (MWC). Cel mai mare târg de telecomunicații din lume începe pe 28 februarie la Barcelona, ​​​​Spania. Noile modele vor fi expuse și la MWC 2022.

Specificații și caracteristici

Acum se știu multe despre specificațiile seriei Samsung Galaxy S22. Modelele de bază și „Plus” au un ecran puțin mai mic decât predecesorii lor lor. Galaxy S22 va avea un ecran de 6,1 inch (15,49 cm) iar modelul „Plus” va fi echipat cu un display Dynamic AMOLED de 6.6 inch (16,76 cm). În plus, designul lui Galaxy S22+ nu va fi foarte asemănător cu al modelului Samsung Galaxy S22 Ultra.

Modelul de top Ultra va avea mult mai multe asemănări cu seria Galaxy Note, inclusiv un compartimentul S Pen. Colțurile rotunjite dispar, dispozitivul capătă un aspect elegant, de afaceri. Ecranul ușor rotunjit de 6,8 inch (17,27centimetri) cu rată de reîmprospătare de 120Hz va fi menținut, iar luminozitatea afișajului va fi crescută și mai mult.

Camerele sunt, de asemenea, actualizate. Cel mai probabil, Galaxy S22 și S22+ vor fi echipate cu o cameră cu unghi larg de 50MP, o cameră ultra-largă de 12MP și o cameră teleobiectivă de 10MP. Ultra va primi, desigur, cel mai bun departament foto Samsung. Va avea o cameră principală de 108 megapixeli, o cameră ultra-wide de 12MP și două camere telefoto de 10MP cu zoom optic 3x și 10x. Noile modele din seria S vor rula pe sistemul de operare Android 12 și interfața Samsung One UI 4.0.

SURSĂLetsGoDigital