Galaxy S22 poate avea un design de cameră similar cu Galaxy S21

378
Galaxy S22 poate avea un design de camera similar cu Galaxy S21
Sursa Foto: letsgodigital.org

La începutul acestui an, Samsung a anunțat noua sa serie Galaxy S, formată din trei modele, Galaxy S21, S21+ și S21 Ultra. Toate cele trei smartphone-uri sunt echipate cu un sistem de camere nou proiectat, în care insula camerei curge într-un mod inedit în partea stângă sus și partea laterală sus a dispozitivului. Acest design oferă seriei S21 un caracter unic și elegant. Acum Samsung a înregistrat trei modele de smartphone-uri în China, unde designul camerei este clar inspirat din seria Galaxy S21. Sigur acest design va ajunge pe seria Galaxy S22.

Cu peste o jumătate de an înainte să fie anunțată seria Galaxy S22, acest lucru naște întrebări. Va avea seria viitoare Samsung Galaxy S22 un design similar pentru modulul foto? Chiar dacă presupunem că da, acest lucru îl vom afla doar în ianuarie 2022 când noua serie emblematică Samsung va fi prezentată.

Galaxy S22 posibil cu același design al modulului foto

La 9 februarie 2021, Samsung a depus o cerere de brevet de proiectare la Administrația Națională a Proprietății Intelectuale din China (CNIPA). Documentația a fost publicată în 13 iulie. În schițele care însoțesc cererea de brevet vedem trei modele de smartphone-uri cu o mulțime de asemănări cu seria Galaxy S21. Ne gândim imediat că acest design va migra spre seria Galaxy S22.

Fața este identică pe toate cele trei smartphone-uri brevetate. Primul model are margini înguste și o camera selfie în gaura din display plasată central – similar cu seria S21. Au fost deja informații că seria Galaxy S22 nu va avea o camera în-display. Spatele este proiectat diferit pe toate cele trei modele.

CNIPA – China National Intellectual Property Administration a fost fondată în 1980 ca Oficiul de Brevete al Republicii Populare Chineze. CNIPA este responsabilă de brevetarea și coordonarea în domeniul proprietății intelectuale din China.

Cel mai de bază model are o cameră duală, care se află în colțul din stânga sus. Presupunem că acesta va fi Samsung Galaxy S21. Insula camerei se contopește cu cadrul lateral și superior. Formatul camerelor pare, de asemenea, identic cu modelele actuale din seria Galaxy S.

Al doilea model patentat de Samsung, posibil Galaxy S22+, are camere suplimentare față de primul. De data aceasta vedem patru camere plasate una sub cealaltă. Nu sunt vizibili senzori suplimentari sau un AF laser. Toate cele patru obiective ale camerei au aceeași dimensiune.

În cele din urmă, a fost înregistrat și un al treilea model, acest dispozitiv prezintă cele mai multe asemănări cu Apple în ceea ce privește designul. Credem că este vorba despre Samsung Galaxy S22 Ultra. A fost ales un design pătrat al modulului foto, plasat în colțul din stânga sus, conform LetsGoDigital. Acest model de smartphone este echipat cu patru camere.

Design asemănător cu seria Galaxy S21

În ceea ce privește designul, al doilea model pare să fie mai în concordanță cu filozofia de design a Samsung decât cel din urmă model. Blițul LED nu este vizibil pe imaginile brevetate. Cu Galaxy S21, Samsung a ales să plaseze blițul în dreapta insulei camerelor. În mod logic, acesta va fi și cazul modelelor din această cerere de brevet.

Partea superioară și inferioară a telefonului mobil este identică cu Samsung S21. Partea de jos are un compartiment pentru cartela SIM, un microfon, o conexiune USB-C și un difuzor. Un al doilea microfon este plasat în partea de sus.

Nu se știe dacă Samsung va prezenta oficial modelele brevetate. De exemplu, nu este de neconceput ca acest lucru să se refere la variantele de design ale seriei S21 deja disponibile, pe care Samsung nu le va mai lansa. În mod surprinzător, niciun model nu este prezentat cu trei obiective pentru cameră – așa cum este cazul modelelor Galaxy S21 și Galaxy S21+.

O altă posibilitate este că Samsung dorește să utilizeze aceste modele pentru seria Galaxy S22. Probabil că vor fi anunțate din nou trei modele, pe lângă un model standard, vor exista și un model „Plus” și un model Ultra. Cu toate acestea, va dura încă o jumătate de an până când gama Samsung S22 va fi introdusă oficial. Cel mai probabil în lunile următoare vom afla mai multe despre modelele așteptate din seria S22.

În orice caz, clar nu este vorba despre designul lui Samsung Galaxy S21 FE. Acest smartphone este așteptat luna viitoare și va fi cel mai ieftin model din seria S21 în 2021. Cu toate acestea, designul acestui dispozitiv este deja cunoscut și nu se potrivește cu imaginile brevetate.

SURSĂLetsgoDigital