Seria Galaxy S22 primește patch-ul din mai, Galaxy S21 FE doar o actualizare

220
Seria Galaxy S22 primeste patch ul din mai
Sursa foto: via galaxyclub.nl

Lansarea actualizării de securitate din mai continuă în ritm susținut. Acum actualizarea a fost lansată pentru seria Galaxy S22. În plus, a primit o actualizare și Samsung Galaxy S21 FE. Ultimul model Fan Editon lansat de Samsung primește și el o actualizare, dar în mod ciudat, acesta nu va primi noul patch de securitate, cel puțin nu în acest moment.

La exact o săptămână după seria Galaxy S23, seria emblematică precedentă – Galaxy S22 – primește patch-ul din mai. Și, la fel ca în cazul seriei Galaxy S23, actualizarea pentru Galaxy S22, Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra nu aduce nicio modificare semnificativă acestor telefoane.

Actualizarea, cu o mărime de 240MB, aduce versiunea de firmware S90xBXXS4CWD3. Litera „S” din interiorul versiunii de firmware dezvăluie imediat ce face actualizarea și ce nu face: este doar o actualizare de securitate. Lista de modificări confirmă încă o dată acest lucru: da, securitatea va fi îmbunătățită și, funcțional totul va rămâne la fel.

Actualizarea din mai lansată pentru seria Galaxy S22

Actualizarea de securitate din mai conține câteva remedieri importante. Există mai mult de 50 de îmbunătățiri pe care Google le-a lansat pentru sistemul Android în sine. În plus, Samsung își îmbunătățește și propriul software în 21 de puncte diferite. Trei remedieri sunt specifice cipurilor Exynos, deoarece pot fi găsite și în seria Galaxy S22. Sunt abordate și vulnerabilitățile în securitatea aplicațiilor Theme Manager, Samsung Knox și Gear Manager.

Samsung Gear Manager este o aplicație Android dezvoltată de Samsung. Samsung Gear Manager, când este descărcat și instalat pe telefon, vă permite să conectați (împerechiați) ceasul inteligent Samsung Galaxy la telefon.

Actualizarea din mai este acum disponibilă prin OTA pentru toate modelele Galaxy S22, S22+ și S22 Ultra neblocate în rețelele mobile din Europa, inclusiv în România. Dacă aveți un telefon blocat în rețelele mobile va trebui să mai aveți răbdare.

Și Samsung Galaxy S21 FE primește o actualizare, dar oarecum curioasă. O descărcare de aproape 300MB vine cu versiunea de firmware G990BXXU4EWD2. În mod surprinzător nu conține patch-ul de securitate din mai. Odată instalat noul firmware, telefonul rămâne pe patch-ul din aprilie. Dispozitivul avea deja acest patch de câteva săptămâni.

În mod ciudat, vedeți litera „U” în versiunea de firmware. Deci se îmbunătățește mai mult decât securitatea. Lista de modificări menționează sec „comportamentul dispozitivului a fost îmbunătățit”, fără a oferi detalii precise. Probabil că actualizarea remediază erorile apărute după actualizarea majoră anterioară. Totuși, va trebui să așteptați ceva mai mult pentru patch-ul de securitate din mai.

Noua actualizare pentru Galaxy S21 FE este disponibilă în toată Europa, la fel ca în situația cu seria Galaxy S22. Veți primi automat o notificare când actualizarea este disponibilă. Alternativ puteți să căutați și manual actualizarea. Faceți acest lucru prin Setări -> Actualizare software -> Descărcați și instalați.