Actualizarea de securitate din mai: ce face și cine o primește?

230
Actualizarea Samsung din mai
Sursa foto: galaxyclub.nl

Recent Samsung a început să lanseze actualizarea de securitate din mai, debutul fiind surprinzător pe un telefon entry-level: Samsung Galaxy A10e. Dar ce fel de actualizare de securitate este de data aceasta? Câte probleme Samsung se rezolvă și câte din parohia Google? Și ce telefoane Samsung Galaxy vor primi noua actualizate? Aflați toate acestea mai jos.

Ca întotdeauna și actualizarea de securitate din mai pentru dispozitivele Galaxy este împărțită între Google și Samsung. Gigantul mondial de internet remediază 55 de probleme, marea majoritate destinate pentru securitatea sistemului de operare în sine. Sunt și patru probleme critice rezolvate, toate pentru o problemă specifică în securitatea procesoarelor Qualcomm, potrivit GalaxyClub. Aceste cipuri pot fi găsite nu numai în seria Galaxy S23, ci și în toate modelele Galaxy Z, Samsung Galaxy S21 FE și mai multe telefoane din seria Galaxy A.

Cine primește actualizarea de securitate din mai?

Din totalul de 76 de probleme rezolvate de actualizarea de securitate din mai, 21 țin de bucătăria proprie Samsung. Sunt remedieri pentru Galaxy Theme, Samsung Knox și aplicația Gear Manager, printre altele. În plus, există trei remedieri pentru modem-urile Exynos, probabil în contextul problemelor de securitate apărute mai devreme. Se pare că mai erau câteva retușuri de făcut.

Samsung Knox a fost lansat în martie 2013 cu telefonul Galaxy S3. În iunie 2014, 5 dispozitive Samsung cu Samsung Knox au fost trecute pe lista de dispozitive aprobate pentru utilizare în scopuri de apărare în SUA de către DISA.

Acum putem trece la întrebarea: care telefoane Samsung vor primi actualizarea din mai? Deci, iată ce telefoane vor primi actualizarea de securitate din mai. În următoarele săptămâni, noul patch va fi lansat pe toate dispozitivele de mai jos:

  • Seria Galaxy S23
  • Seria Galaxy S22
  • Seria Galaxy S21
  • Samsung Galaxy S21 FE
  • Seria Galaxy S20
  • Samsung Galaxy S20 FE
  • Galaxy Z Fold 4 / Galaxy Z Fold 3 / Galaxy Z Fold 2
  • Galaxy Z Flip 4 / Galaxy Z Flip 3 / Galaxy Z Flip 5G
  • Seria Galaxy Note 20
  • Galaxy A54
  • Galaxy A53
  • Galaxy A52 / Galaxy A52 5G / Galaxy A52s
  • Samsung Galaxy Xcover 5 / Galaxy Xcover 6 Pro

Pentru Galaxy S20, Galaxy S20+ și Samsung Galaxy S20 Ultra, acesta ar putea fi unul dintre ultimele patch-uri lunare. Aceste dispozitive au apărut în urmă cu mai bine de trei ani. În mod tradițional, atunci Samsung reduce frecvența de la actualizări lunare la trimestriale. Se pare că nu este atât de departe această zi.

Telefoane și tablete Galaxy care primesc actualizări trimestriale

Sunt și dispozitivele care primesc un nou patch în fiecare trimestru. Dintre acestea primesc actualizarea de securitate din mai seria Galaxy Note 10, Galaxy A12 Nacho (SM-A127F), Galaxy A13 4G, Galaxy A23 și Samsung Galaxy A34. Telefoane Galaxy precum A22, A32 și A33 au primit actualizări destul de recent și vor rămâne momentan pe acelea. Toate modelele mai vechi din seria A – din 2020 și 2019 – primesc acum actualizări la fiecare șase luni.

Samsung va avea de lucru cu actualizările și pentru tablete. Atât Galaxy Tab S8, Galaxy Tab S8+ cât și Samsung Galaxy Tab S8 Ultra vor primi actualizarea din mai. Seria Galaxy Tab S7 și Galaxy Tab S6 Lite vor primi un nou patch. Și, ca întotdeauna, vă puteți aștepta la o actualizare a unei variante de gamă medie a Galaxy Tab A.

În privința întrebării: când? Știți deja răspunsul. Mai precis decât „luna aceasta” nu știm nici noi. Samsung nu are o ordine fixă ​​sau logică atunci când lansează actualizări de securitate. Uneori, dispozitivele de top sunt pe primul loc, alteori nu. Vezi cazul lui Galaxy A10e! Cât putem de prompt vom scrie când Samsung lansează actualizarea de securitate din mai pe cele mai importante dispozitive.