Galaxy S22 Ultra va avea cea mai bună cameră zoom realizată vreodată

748
Galaxy S22 Ultra va avea cea mai buna camera zoom realizata vreodata
Sursa Foto: SamMobile.com

Samsung Galaxy S21 Ultra este cel mai bun smartphone în materie de camere foto de pe piață.  Acest lucru se datorează camerei principale de 108MP, camerei ultra-wide cu autofocus de 12MP și a două camere telefoto (3x și 10x) cu OIS, ambele de 10 megapixeli. Dar, anul viitor, Samsung ar putea introduce o cameră îmbunătățită odată cu lansarea modelului Galaxy S22 Ultra.

Potrivit tipsterului Ice Universe, Samsung Galaxy S22 Ultra va dispune de o cameră periscop îmbunătățită cu zoom continuu. Unitățile de zoom periscop actuale găsite pe smartphone-uri precum Galaxy S21 Ultra au camere fixe. Telefonul trebuie să utilizeze o imagine decupată de la camera primară sau să utilizeze un obiectiv de zoom intermediar separat (2x sau 3x). Acest lucru are ca rezultat o calitate slabă a imaginii la niveluri de zoom non-native.

Samsung Galaxy S22 Ultra cu o cameră tip periscop cu zoom continuu

Samsung Electro-Mechanics și Samsung LSI au dezvoltat o soluție de camera periscopcă cu zoom continuu pentru Galaxy S22 Ultra. Lentilele (sau elementele) din interiorul acestei noi camera tip periscop se pot mișca liber (de la 3x la 10x). În acest fel vor oferi claritate optică perfectă și detalii foarte bune la toate nivelurile de mărire. Această tehnologie este similară cu actualul sistem de pe camerele digitale și DSLR. Trebuie să recunoaștem că este peste ce oferă Samsung Galaxy S21 Ultra. Camera cu zoom periscop aflată pe Sony Xperia 1 III utilizează o soluție similară, dar are doar două niveluri de mărire native (3x și 4,4x).

Modelul Galaxy S22 Ultra ar putea avea, de asemenea, o cameră selfie sub-display și procesor graphic AMD, conform SamMobile. În afară de noua cameră periscop cu zoom continuu, se zvoneste că Galaxy S22 Ultra va prezenta două upgrade-uri importante. Dispozitivul va folosi o cameră selfie in-display, ceea ce înseamnă că afișajul său va fi complet, fără gaură sau crestătură. Telefonul ar putea avea, de asemenea, procesorul Exynos 2200 cu GPU (procesor graphic) Radeon Mobile de la AMD. Conform tuturor datelor de până acum, acesta este mai puternic decât GPU-ul găsit în cel mai recent cip A14 Bionic de la Apple.

Periscopul este un instrument optic alcătuit din lentile și oglinzi cu ajutorul căruia se pot efectua observații între două niveluri diferite ca înălțime. Astronomul polonez Johannes Hevelius este considerat inventatorul telescopului.

Sunt și zvonuri că Galaxy S22 Ultra ar putea primi o cameră principală de 200MP. Știm deja că Samsung colaborează cu Olympus în materie de camere foto. Odată cu combinația dintre o tehnologie revoluționară a camerei cu zoom, un GPU ultra-puternic și o cameră in-display, Samsung Galaxy S21 Ultra se arată a fi un câștigător.