Samsung Galaxy S22 Ultra cu Super Clear Lens de 108MP

523
Samsung Galaxy S22 Ultra cu Super Clear Lens de 108MP
Sursa Foto: letsgodigital.org

Un infografic oficial Samsung dezvăluie specificațiile cheie ale modelului Samsung Galaxy S22 Ultra 5G. Modelul de top primește o cameră îmbunătățită de 108 MP, dar mai puțin RAM modelul de bază. Mai mult, camera principală de 108 megapixeli va avea un obiectiv numit Super Clar Lens.

Samsung Galaxy S21 FE a fost în sfârșit lansată oficial fiind cel mai ieftin smartphone emblematic din seria Galaxy S21. Între timp, fanii Galaxy așteaptă cu nerăbdare luna viitoare, când Samsung va dezvălui noua serie Galaxy S22. Se cunosc deja multe despre cele trei modele dar tot mai apar unele delicatese. Samsung Galaxy S22 Ultra va fi noul model de top, design-ul este cunoscut din mai multe fotografii apărute în ultimul timp. Acum a apărut un infografic, de asemenea, on-line, ceea ce înseamnă că o mare parte din specificații sunt stabilite.

Fișa de specificații a fost distribuită prin Twitter de către Zaryab Khan, un cunoscut YouTuber care realizează videoclipuri tehnologice interesante sub numele XeeTechCare. Din lista de specificații reiese clar că Samsung Galaxy S22 Ultra va fi echipat cu un ecran QHD+ de 6,8 inch (17,27 cm) cu rezoluția de 3080×1440 pixeli. Conform LetsGoDigital, este un afișaj tip Dynamic AMOLED 2x, smartphone-ul cântărind 228 de grame.

Samsung Galaxy S22 Ultra cu o cameră de 108MP Super Clear Lens

O cameră selfie de 40MP este încorporată cu diafragma f/2,2. Pe spate este vizibil un modul foto cvadruplu, cu o cameră principală reînnoită de 108 megapixeli. Este pentru prima dată când este echipat cu așa-numitul „Obiectiv Super Clear” cu deschidere f/1,8 și OIS. În plus, există o cameră cu unghi ultra larg de 12 MP (f/2,2) cu Dual Pixel AF. În cele din urmă, sunt încorporate două camere telefoto de 10MP cu OIS, acestea oferind zoom optic de 3x și 10x.

Dual Pixel AF (Auto Focus) a fost introdus de Canon pentru aparatele foto profesionale. Cu DPAF fiecare pixel are două fotodiode separate capabile să lucreze împreună sau individual, pentru a calcula dacă imaginea este focalizată.

Se pare că Samsung va pune accent pe obiectivul Super Clear. Acest lucru ar trebui să contracareze efectele reflexiilor și strălucirii. Anterior a devenit clar că noua cameră reînnoită de 108MP ar trebui să ofere o calitate semnificativ mai bună a imaginii, cu un nivel ridicat de detalii și contrast.

În plus, din fișa de specificații reiese că smartphone-ul este alimentat de procesorul Exynos 2200 de 4 nm. Acest cip-set nu a fost încă lansat oficial de companie. Este primul procesor Samsung cu GPU AMD. În alte părți ale lumii, inclusiv în SUA, va fi folosit Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1. Acesta oferă performanțe foarte bune, dar rămâne de văzut dacă omologul Exynos va fi la fel de puternic.

S22 Ultra primește mai puțină memorie decât predecesorul

8GB de RAM sunt încorporați ca standard și 128GB de memorie de stocare. Aceste variante de RAM și memorie sunt pentru varianta standard de Samsung Galaxy S22 Ultra. În acest fel Samsung a încorporat cu 4GB mai puțină memorie RAM decât în varianta standard a lui Galaxy S21 Ultra. De fapt, chiar și Galaxy S21+ și Galaxy S20+ au 12GB RAM ca standard. În 2022, acesta nu va mai fi standardul, oferind o variantă extra ieftină de 8GB RAM / 128GB stocare, Samsung putând folosi astfel un preț de pornire mai mic.

Pe lângă versiunea de bază, este disponibilă și o variantă cu 12GB RAM și 256GB sau 521GB memorie de stocare. O variantă de 16GB pare să lipsească și, de asemenea, nu există nicio urmă de o variantă de stocare de 1TB. Cu toate acestea, nu se poate exclude momentan ca în unele țări să fie lansată o variantă foarte avansată cu 16GB RAM / 1TB stocare.

Samsung are mai nou obiceiul destul de ciudat de a renunța la funcții sau de a le reduce calitatea în timp, din motive de costuri. De exemplu, slotul pentru cardul de memorie micro-SD nu mai este prezent din seria Galaxy S21. S-a redus și viteza de încărcare, de la 45W cu S20 Ultra la 25W cu S21 Ultra. Din fericire, acest lucru va fi remediat cu Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra.

Modelul de top va fi din nou echipat cu o baterie de 5.000 mAh. Deși viteza de încărcare nu apare în infografic, acum se știe că Galaxy S22+ și S22 Ultra vor suporta ambele încărcare cu fir de 45W. Cu toate acestea, un încărcător nu va mai fi inclus ca standard, trebuie să-l achiziționați ca accesoriu opțional.

S Pen-ul nu va lipsi la S22 Ultra, va avea un slot dedicat

În cele din urmă, se menționează că va fi inclus un S Pen. Pentru prima dată în istoria seriei Galaxy S, modelul Ultra va avea un compartiment pentru stilou pentru a stoca S Pen-ul. De ani de zile, seria Galaxy Note a fost lăudată pentru acest lucru. Cu toate acestea, după Galaxy Note 20 Ultra din 2020, Samsung nu a lansat niciun nou smartphone Note. Prin urmare, puteți considera Galaxy S22 Ultra ca un succesor atât pentru S21 Ultra, cât și pentru Note 20 Ultra. Este un S Pen negru, dar cu aceeași culoare cu carcasa la capăt. Astfel se colorează frumos și unitar carcasa atunci când depozitați stiloul în siloz.

Smartphone-ul Galaxy S22 Ultra va putea fi cumpărat în patru culori standard: Phantom Black, Phantom White, Green și Red Burgundy. Verdele și roșul vor fi noile culori. Fișa de specificații este neconcludentă cu privire la alte opțiuni de culoare, care sunt oferite exclusiv prin intermediul site-ului web Samsung. De exemplu, s-a vorbit de mai multe ori despre un S22 Ultra roșu închis, dacă dacă acesta va aparține culorilor personalizate rămâne neclar pentru moment.

Se așteaptă ca Samsung să prezinte oficial noile smartphone-uri din seria Galaxy S vineri, 11 februarie 2022 în cadrul unui eveniment Galaxy Unpacked. În acel moment va începe și perioada de precomandă. Lansarea la vânzare va avea loc vineri, 25 februarie 2022, din acel moment puteți cumpăra și noile modele Galaxy S22.

Chiar dacă au fost mai multe informații în acest sens, există încă incertitudini cu privire la preț. Este posibil ca Samsung să comercializeze Galaxy S22 și Galaxy S22+ la același preț ca predecesorii lor. Galaxy S22 Ultra va crește probabil ușor prețul, în ciuda faptului că memoria de lucru este redusă, dar un S Pen va fi inclus ca standard.

SURSĂLetsGoDigital