Seria Samsung Galaxy S23 nu va avea cameră selfie in-display

337
Seria Samsung Galaxy S23 nu va avea cameră selfie in-display
Sursa foto: techradar.com

Zvonurile din jurul seriei Samsung Galaxy S23 încep să se intensifice, iar cel mai recent se referă la camera selfie. Conform informațiile se pare că Samsung nu va trece la o cameră sub afișaj pe partea din față a telefonului. Primul smartphone al companiei cu o cameră foto in-display a fost Samsung Galaxy Z Fold 3.

Potrivit TechRadar, care citează surse din surse din lanțul de aprovizionare Samsung, telefoanele din seria Galaxy S23 – Galaxy S23, Galaxy S23+ și Samsung Galaxy S23 Ultra – vor avea în continuare un orificiu pe ecran pentru camera selfie. Cel mai probabil va trebui să așteptăm seria Galaxy S24 pentru o cameră selfie sub ecran, pe alte telefoane decât Galaxy Z Fold.

Probabil că Samsung are motive să nu introducă o cameră selfie sub ecran pe viitoarea serie emblematică Galaxy S. Dar, există cel puțin o supoziție în această situație. Poate Samsung nu este mulțumit de calitatea fotografiilor sau poate că implementarea unei camera foto in-display pe seria Samsung Galaxy S23 ar crește prea mult prețul telefoanelor.

Seria Samsung Galaxy S23 fără cameră selfie in-display

Acest zvon este surprinzător pentru că există o cameră in-display de 4MP în Galaxy Z Fold 3. Samsung are acestă tehnologie și funcționează, chiar dacă fotografiile și videoclipurile rezultate au o rezoluție relativ scăzută. Probabil acesta este aspectul cheie aici. Deși nu am lua acest lucru drept o confirmare încă, este logic că Samsung nu vrea să sacrifice calitatea camerei pentru a avea un afișaj fără nici un fel de decupaje.

Recent am scris că modelele Galaxy S23 și Galaxy S23+ vor primi o cameră selfie de 12MP. În acest fel am crezut că Samsung va face modificări și la Galaxy S23 Ultra. Dar din câte se pare gigantul tech va rămâne cu o abordare convențională pentru Ultra. În mod sigur Samsung vrea să perfecționeze camera in-display înainte de a ajunge pe seria sa de elită Galaxy S. Chiar dacă camera sub ecran nu va fi pe Ultra, sigur S Pen-ul va fi acolo.

S Pen-ul este un instrument în formă de stilou folosit pentru a opera pe ecrane tactile, pe smartphone, tabletă, etc. Primul stylus într-un dispozitiv a fost Styalator, fabricat de Tom Dimond de la compania Bell Laboratories în 1957.

Am văzut până acum camere sub afișaj pe mai multe telefoane, inclusiv Galaxy Z Fold 3 menționat mai sus și alte telefoane, cum ar fi Xiaomi Mix 4. Chiar și pe modelul companiei Xiaomi se vede că tehnologia camerei sub ecran nu este încă pregătită pentru primetime. În timp ce aceste camere ascunse sub ecran funcționează, calitatea imaginii nu este la egalitate cu o cameră selfie convențională.

Desigur, în timp vor fi progrese, la fel ca în orice altă componentă a smartphone-ului. Cu toate acestea, dacă Samsung decide să renunțe la camera selfie sub afișaj pe seria Galaxy S23, este un semn că trebuie făcute mai multe îmbunătățiri.