Galaxy S23 și Galaxy S23+ vor avea o cameră frontală îmbunătățită

262
Galaxy S23 si Galaxy S23+ vor avea o camera frontala
Sursa foto: galaxyclub.nl

Potrivit mai multor informații, Samsung pare să plănuiască o actualizare semnificativă a camerei frontale a lui Galaxy S23 și Galaxy S23+. Pentru prima dată în ultimii ani, rezoluția camerei selfie pe modelele emblematice non-Ultra va crește.

Când Samsung a lansat seria Galaxy S10 în 2019, acel dispozitiv a primit o cameră frontală cu o rezoluție de 10 megapixeli. Aceasta a fost o îmbunătățire față de Galaxy S9, care a avut o cameră selfie de 8 MP. Dar această modificare a marcat un upgrade de rezoluție pentru moment. Dar de atunci Samsung nu a mișcat nimic în privința acestei camere. Inclusiv acum, în 2022, Galaxy S22 și Galaxy S22+ au încă o cameră frontală cu o rezoluție de 10MP. Acest lucru se va schimba în sfârșit din nou anul viitor la Galaxy S23 și Galaxy S23+.

Primele informații, via GalaxyClub, spun că Samsung ia în considerare să ofere modelelor Galaxy S23 și Galaxy S23+ o cameră frontală de 12 megapixeli. Deci, acesta ar fi primul upgrade de rezoluție într-un model de top din 2019 până acum, excepție făcând modelele Ultra.

Galaxy S23 și Galaxy S23+ cu o camera selfie de 12MP

Ceea ce nu este clar din informațiile primite este dacă camera frontală a celor două modele va fi in-display sau nu. Adică la fel ca în cazul lui Samsung Galaxy Z Fold 3. De asemenea, nu știm dacă gadget-uri precum stabilizarea optică a imaginii (OIS) sunt planificate pentru această cameră. Zvonurile despre acesta din urmă circulă încă de la modelul Samsung Galaxy S21, dar nu s-au concretizat până acum.

Nu știm dacă Galaxy S23 Ultra va avea și el o cameră frontală cu o rezoluție mai mare. Galaxy S20 Ultra, Galaxy S21 Ultra și Galaxy S22 Ultra au toate o cameră de 40 megapixeli în față. Prin urmare, nu ne este clar în ce măsură Samsung vrea un upgrade de rezoluție aici.

Pixelul este un element component al imaginilor digitale. Cuvântul provine din engleză de la PICture ELements (elemente de imagine). Se prescurtează prin „Px” sau „P”. Cel mai întrebuințat multiplu este 1MP (1 megapixel) = 1 milion pixeli.

Desigur, lansarea seriei Galaxy S23 din care fac parte Galaxy S23 și Galaxy S23+ sunt încă la șapte/opt luni distanță. În acest timp, planurile se pot schimba cu siguranță, așa că nu considerăm informațiile despre camera frontală a dispozitivului ca fiind absolut definitive. Dar este clar că Samsung are în vedere o astfel de îmbunătățire.

În următoarele luni, vor apărea, fără îndoială, mai multe informații despre dispozitivele pe care Samsung le dezvoltă cu ușile închise sub numele de proiect Diamond. Știm că Samsung lucrează la un procesor high-end „Exynos 2300” și are un nou senzor ISOCELL HP3 de 200MP pentru cameră. Dacă vor fi folosite în Galaxy S23 Ultra anul viitor este subiect de speculații. Sperăm că acest lucru va deveni și mai clar în cursul lunilor următoare.