Galaxy S23+ testat pe Geekbench cu Snapdragon 8 Gen 2

298
Sursa foto : via phonearena.com
Sursa foto: via phonearena.com

Se apropie 2023 și, odată cu el, o nouă gamă de telefoane emblematice Samsung Galaxy S23. Până acum, Samsung a folosit două procesoare diferite pentru seria sa Galaxy S: Qualcomm Snapdragon pentru piața americană și alte câteva piețe și propriile procesoare Exynos în telefoanele fabricate pentru Asia, Europa și Orientul Mijlociu. Cu toate acestea, cu Galaxy S23, Galaxy S23+ și Galaxy S23 Ultra, Samsung ar putea folosi o abordare diferită.

Potrivit site-ului tehnic sud-coreean TheElec, citat de PhoneArena, Samsung va folosi în mare parte cip-setul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 pentru a alimenta noua sa linie Galaxy S23. Acest lucru ar putea însemna că toate piețele vor primi telefoane din seria S23 cu procesorul Snapdragon 8 Gen 2. În ceea ce privește platforma Exynos, sursele TheElec susțin că Samsung o va folosi probabil pentru a-și alimenta smartphone-urile de nivel mediu în loc de flagship-urile sale.

Galaxy S23+ testat pe Geekbench cu Snapdragon 8 Gen 2

Cu toate acestea, TheElec spune că Samsung va folosi în mare parte noul procesor Snapdragon în gama sa Galaxy S23. Deci, ce ar putea însemna asta? Ei bine, din păcate, nu putem decât să speculăm în acest moment. Dar, așa cum am scris recent, Samsung va lansa o nouă serie S23 care va consolida „identitatea și experiența de bază” a mărcii Galaxy. În acest moment știm că seria S23 va fi compusă din Galaxy S23, S23+ și S23 Ultra.

Acest lucru ar putea însemna că Samsung ar putea pregăti unele schimbări în întreaga compoziție a seriei S. De exemplu, gigantul coreean ar putea lansa un model S ușor atenuat, alimentat de Exynos, ca parte a seriei S23. Samsung a lansat deja telefoane mai puțin puternice ca parte a seriei S. Un astfel de exemplu este Galaxy S10e, care nu era la fel de puternic ca fratele său mai mare, Galaxy S10, dar era un telefon din seria S.

Litera „S” din seria Galaxy S înseamnă Super inteligent. Sunt telefoanele cu cele mai noi tehnologii, punctul culminant al portofoliului mobil de la Samsung. Această clasă este utilizată numai pentru dispozitive emblematice Samsung.

Deci, anul viitor, s-ar putea să vedem un Galaxy S23, S23+ și un S23 Ultra alimentat de un Snapdragon 8 Gen 2 și un telefon S23 mai puțin puternic alimentat de un cip-set Exynos. Desigur, din nou, totul este doar la nivel de speculații în acest moment.

Rezultate excelente obținute pe Geekbench de S23+ cu Snapdragon 8 Gen 2

Vorbind despre seria S23 și Snapdragon 8 Gen 2, Galaxy S23+ tocmai a apărut pe Geekbench. Am aflat cu acest prilej câteva specificații despre viitorul telefon. Conform listării, telefonul care poartă numărul de model SM-S916U, va veni cu un procesor octa-core cu numele de cod „Kalama”. Acesta are un nucleu principal de 3,36 GHz, trei nuclee de 2,02 GHz și patru nuclee de 2,80 GHz. SoC-ul va avea și procesorul grafic (GPU) Qualcomm Adreno 740. Potrivit zvonurilor, numele de cod și aceste specificații aparțin viitorului procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2.

Pe Geekbench S23+, telefonul a obținut 1.485 de puncte în testul single-core și 4844 de puncte în proba multi-core. În comparație, versiunea Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 a Galaxy S22+ a reușit să obțină 1096 de puncte în testul single-core și 3.142 în multi-core. Deci, putem vedea că modelul mai nou va veni cu mai multă putere de foc.

Listarea pe Geekbench arată că telefonul va veni cu 8GB de RAM. Cu toate acestea, cel mai probabil Samsung îl va oferi și cu alte configurații de memorie. În ceea ce privește software-ul, Galaxy S23+ va rula Android 13 direct din cutie.

Recent, Galaxy S23 și Galaxy S23 Ultra au fost văzute și pe Geekbench. Și rezultatele lor sunt mai bune în comparație cu cele ale seriei Galaxy S22. Galaxy S23 Ultra a obținut 1.521 de puncte la testul single-core și 4.689 la testul multi-core. S23 obișnuit, a obținut 1.524 de puncte în testul single-core și 4.597 de puncte în testul multi-core. Spre comparație, Galaxy S22 Ultra a obținut 1.240 de puncte single-core și 3.392 de puncte multi-core. În același timp, Galaxy S22 obișnuit a obținut 1.044 puncte în single-core și 3.007 puncte în multi-core. Seria S23 este de așteptat să fie anunțată în ianuarie 2023.