Confirmat: Galaxy S23 Ultra va avea o cameră principală de 200MP

278
Confirmat Galaxy S23 Ultra va avea o camera principala de 200MP
Sursa foto: galaxyclub.nl

Zilele trecute am văzut primele imagini (randări CAD – proiectare asistată de calculator) cu Galaxy S23 Ultra. Acest lucru arată că dispozitivul nu va arăta foarte diferit de Galaxy S22 Ultra. Asta nu face viitoarea vedetă Samsung mai puțin frumoasă, dar ar putea fi puțin plictisitoare. Au circulat zvonuri, dar acum putem confirma că Galaxy S23 Ultra va avea într-adevăr o cameră principală de 200 megapixeli.

Tot zilele trecute am scris că departamentul foto, este vorba despre camerele telefoto ce vor fi pe S23 Ultra sunt, de asemenea, comparabile cu cele ale predecesorului său. Deci până acum, nu prea există lucruri care să provoace agitație când Samsung lansează următorul „Ultra”. Dar, cum mai avem destul timp până la lansare, posibil în ianuarie, lucrurile se mai pot schimba.

Cei care și-au pus speranțele într-o cameră foto principală de 200 megapixeli pe S23 Ultra pot răsufla ușurați. Pe baza informațiilor colegilor noștri de la GalaxyClub, acum putem confirma că Samsung are într-adevăr o cameră de 200 de megapixeli în lucru pentru Galaxy S23 Ultra.

Galaxy S23 Ultra va avea o cameră de 200MP

Desigur, încă nu știm care vor fi specificațiile exacte ale camerei. Nu putem spune prea multe despre dimensiunea senzorului și a pixelilor și/sau despre deschiderea camerei în acest moment. Mai mult, o rezoluție de 200 megapixeli nu vine cu garanția că S23 Ultra face fotografii mult mai bune decât Samsung Galaxy S22 Ultra.

Zoom-ul optic folosește lentilele pentru a mări obiectul, pentru a apropia obiectul de fotografiat. Zoom-ul digital apropie obiectele pixelând imaginea. Spre deosebire de zoom-ul optic, cel digital reduce rezoluția și diminuează calitatea imaginii.

Unul dintre punctele forte ale recentelor telefoane „Ultra” de la Samsung – în ceea ce privește camera – este teleobiectivul care oferă zoom optic de 10x. Prin urmare, cu fiecare „Ultra” nou, este interesant să vedem în ce direcție se îndreaptă Samsung această tehnologie. Odată cu Galaxy S23 Ultra, sud-coreenii optează pentru „direct” sau nu schimba echipa câștigătoare, așa cum au mai făcut și altădată.

Informațiile de până acum arată Galaxy S23 Ultra va folosi din nou o cameră telefoto cu o rezoluție de 10 megapixeli și zoom optic de 10x. Desigur, este posibil ca Samsung să îmbunătățească camera foto în alte moduri. Cu toate acestea, nu credem că va renunța ușor la „specificațiile de bază” menționate.

În ceea ce privește cealaltă cameră telefoto – S21 și S22 Ultra au două, până la urmă – nu știm sigur ce și cum va fi. Acum câteva săptămâni am aflat că Samsung Galaxy S23 obișnuit va avea o cameră telefoto de 10MP. Așadar, se pare că și camera foto cu zoom mai mic (3x zoom optic) a seriei emblematice Samsung se oprește. Aceasta este camera de telefotografie care a fost aceeași pe toate modelele din seria Galaxy S22.