Modelul de bază Samsung Galaxy S24 va veni cu 8 GB RAM

330
Galaxy S24 va veni cu 8 GB RAM
Sursa foto: androidheadlines.com

Samsung lucrează din greu pentru a-și perfecționa flagship-urile Galaxy S24 înainte de lansarea din ianuarie 2024. Compania are trei modele în pregătire. Modelul Ultra va avea un procesor Snapdragon 8 Gen 3 la nivel global, în timp ce celelalte două modele au o strategie dual-cip. Procesorul Samsung Exynos 2400 va fi la interior pe unele piețe, iar Snapdragon pe altele. O nouă apariție pe Geekbench confirmă cipul Exynos pentru Coreea, împreună cu 8 GB RAM pe varianta de bază.

Samsung este cunoscut pentru utilizarea a două procesoare diferite în smartphone-urile sale emblematice. Este singura companie din lume cu acest sistem dual-cip, potrivit AndroidHeadlines. Samsung livrează dispozitivele cu cel mai recent procesor Qualcomm pe unele piețe și Exynos pe altele. Seria Galaxy S23 a fost o excepție, deoarece a folosit Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy la nivel global. Pentru seria Galaxy S24, firma coreeană revine la strategia sa obișnuită cu două procesoare. Pentru o schimbare, dă Snapdragon modelului Ultra pe toate piețele.

Galaxy S24 va fi livrat cu Exynos 2400 și 8 GB RAM

Galaxy S24 de bază și Galaxy S24+ vor avea versiuni Snapdragon și Exynos, în funcție de piață. În SUA și China, telefoanele vor primi cipul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3. Dar în Europa și pe alte piețe Exynos 2400. O apariție Geekbench confirm că versiunile sud-coreene ale telefoanelor din seria S24 vor primi procesor Exynos.

Galaxy S24 a apărut recent pe Geekbench cu numărul de model SM-S921N. Litera „N” arată că acest telefon va fi disponibil în Coreea. Modelul Ultra a fost observat tot pe Geekbench cu numărul de model SM-S928N. Pe lângă confirmarea procesoarelor, listările pe Geekbench au mai dezvăluit că cele două telefoane au 8, respectiv 12 GB de RAM. Pot exista și alte variante, dar măcar știm că Samsung nu crește cantitatea de memorie RAM de bază.

Memoria RAM mărește de obicei prețul unui telefon. Xiaomi Redmi K60 Ultra, ZTE Nubia Red Magic 8S Pro Plus, OnePlus Ace 2 Pro și Realme GT5 240W au 24 GB de RAM, cel mai mult RAM de pe piață. Samsung W22 5G are 16 GB de RAM.

Inițial au existat zvonuri că seria S24 va crește cantitatea de memorie RAM cu 4 GB la nivel general. Cele două modele mai mici, care au început anterior de la 8 GB de RAM, ar fi primit 12 GB de RAM ca standard. Galaxy S24 Ultra va crește de la 12 GB la 16 GB RAM. Am văzut în trecut listări de referință pentru Galaxy S24 cu 8 GB RAM, iar acest lucru se pare că se aplică și versiunilor sud-coreene.

Samsung va dezvălui seria Galaxy S24 la San Francisco, SUA. Zvonurile spun că evenimentul va avea loc pe 17 ianuarie 2024. Compania nu pare să aibă alte produse de lansat alături de noile flagship-uri, cel puțin nu știm de ele în acest moment.