Galaxy S24 Ultra trece cu bine testele de cădere și zgârieturi

214
Galaxy S24 Ultra trece cu bine testele
Sursa foto: via gsmarena.com

Galaxy S24 Ultra este pus deja sub lupă de recenzori și cei care au primit pentru teste telefonul recent lansat. Printre altele cel mai recent telefon Samsung care a trecut prin procedura de testare a căderii și rezistenței la zgârieturi realizată de PBKreviews. Ca de obicei, telefonul a fost scăpat de mai multe ori de la înălțimea taliei pe față, laterale și spate. Este mai rezistent decât ne așteptam.

Vă reamintim că Galaxy S24 are noua sticlă Corning Gorilla Glass Armor pentru protecția pe ecranului. Dincolo de rezistența mai mare Gorilla Glass Armor reduce reflecția cu până la 75%. Pe spate telefonul are un capac de protecție din sticlă Gorilla Glass Victus 2, foarte rezistentă și ea. Mai mult, rama laterală este din titan. Deci, toate premisele ca Galaxy S24 să fie extrem de rezistent și a demonstrat acest lucru.

Din primele teste am văzut că S24 Ultra este foarte rezistent și utilizatorii nu vor avea probleme cu el. Totuși, este puțin probabil ca în viața reală să cadă de atâtea ori pe suprafețe dure, sau să fie frecat cu nisip și pietriș. De asemenea, vă recomandăm să nu faceți astfel de teste pe un telefon așa de scump, dar nici pe alt telefon.

YouTuber-ul PBKreviews a aruncat pe Samsung Galaxy S24 Ultra de la înălțimea taliei, înălțime de la care se consideră că poate cădea cel mai des un telefon. Prima cădere pe o suprafață de beton a dus la zgârieturi minore pe cadru și o mică crăpătură pe ecran în colțul din dreapta sus. Potrivit GSMArena, spatele a supraviețuit acestei prăbușirii fără nicio deteriorare evidentă. În general telefonul nu a suferit daune majore.

Chiar și după căderi repetate afișajul a funcționat bine și nu au existat daune vizibile pe partea din spate. Cadrul din titan a suferit mai multe zgârituri, dar nu foarte evidente. Colțul din stânga sus a fost în continuare rănit, dar după mai multe căderi. De asemenea, ecranul a reușit să rămână fără zgârieturi chiar și după ce a fost pus nisip și pietriș pe el.

Peste cincizeci de miliarde de tone de nisip de plajă și nisip fosil sunt folosite în fiecare an în lucrările de construcții la nivel global. Nisipul găsit din abundență în marile deșerturi ale Pământului nu este potrivit pentru beton.

Noul cadru din titan a supraviețuit, de asemenea, unei întâlniri apropiate cu un burghiu, în timp ce afișajul său Dynamic AMOLED 2X de 6,8 inch și Gorilla Glass Armor au rezistat foarte bine fără pete, zgârieturi sau fisuri apărute.

PBKreviews nu a testat pe Galaxy S24 Ultra la foc sau la apă. Știm că telefonul, la fel ca Galaxy S24 și Galaxy S24+, este certificat IP68 pentru protecție la praf și apă. La praful din nisip a rezistat. Probabil în viitoarele teste va fi supus și la flacără și suntem curioși cum vor rezista ecranul și componentele interne la acest lucru.