Seria Galaxy S30, ce așteptăm să vedem la noile smartphone-uri

3206
Sursa Foto: WinFuture via techradar.com

Samsung Galaxy S20 este deja pe piață și în tradiția companiei sunt niște telefoane de excepție. Dar acest lucru nu ne împiedică să visăm la ceea ce Samsung ne va pregăti pentru gama Galaxy S30. Acestă seria va fi cu siguranță una dintre cele mai interesante serii din 2021.

Sigur că au apărut deja primele zvonuri despre seria Samsung Galaxy S30, le veți găsi mai jos în articol. Dar pe lângă acestea mai avem și unele doleanțe privind ce vrem să vedem pe viitoarele flagship-uri Samsung. Veți găsi această lista de dorințe pentru Samsung Galaxy S30 mai jos. Acestea sunt lucrurile pe care le dorim cel mai mult pe următoarea serie Galaxy S a companiei Samsung, pentru a fi și mai bună.

Ce știm până acum despre Samsung Galaxy S30

La momentul scrierii acestui articol singura informație reală și relativ sigură despre Samsung Galaxy S30 este despre camera foto principală. Conform unuia dintre cele mai serioase site-uri ce publică informații despre Samsung, SamMobile, compania lucrează la un aparat de fotografiat de 150MP. Acesta va combina nouă pixeli într-unul singur, pentru o cameră care poate fotografia în orice condiții de lumină, conform TechRadar. Conform site-ului amintit, chiar dacă Samsung lucrează la camera respectivă, asta nu garantează că vom vedea acest sistem în gama Galaxy S30.

Dincolo de asta putem presupune fără a greși, că seria S30 va fi alimentată aproape sigur de viitorul procesor Snapdragon de top (probabil Snapdragon 875). Încă nu știm dacă acesta va fi disponibil pe toate modelele Galaxy S30 la nivel global. Probabil unele regiuni, cu Europa inclusă, vor primi ultimul model de Exynos (posibil Exynos 1000). Viitoarele procesoare Samsung tind spre perfecțiune, dar sunt departe de cel mai rapid și performant procesor din lume, creierul uman.

Informațiile în creier se deplasează cu viteze de la 1,6 km/h, până la una impresionantă de 431.3 km/h. O mașină de Formula 1 atinge o viteză maximă de 400 km/h. Capacitatea de stocare a creierului este nelimitată, ea nu are o limită ca memoria RAM de pe smartphone-ul nostru.

Ce vrem să vedem pe viitoarea serie Galaxy S30

Încă nu știm prea multe despre Samsung Galaxy S30, dar știm ce ne dorim de la acesta, următoarele lucruri fiind în topul listei noastre:

1. Un preț mai rezonabil. Și acest lucru în primul rând! Sperăm că Samsung Galaxy S30 nu va costa la fel de mult ca seria Galaxy S20. Da S20 este o serie scumpă, nu mai trebuie să spunem prețurile. Chiar și la modelul de bază prețul a crescut față de anul precedent, iar Samsung Galaxy S20 Ultra merge spre o nouă categorie de telefoane ultra-premium.

Ne poate ajuta eventual un Galaxy S20e sau Samsung Galaxy S20 Lite și este posibil ca unul să ajungă la un moment dat. În orice caz, am dori să vedem fie o reducere a costurilor pentru modelele din 2021, fie un Samsung Galaxy S30 Lite alături de restul gamei. Sau mai bine, ambele.

2. 100x zoom pe întreaga gamă. Samsung Galaxy S20 Ultra are cele mai bune camere foto existente la ora actuală pe piață. De subliniat camera de 108MP și zoom-ul de 100x. Deci, pentru gama Galaxy S30, am dori să vedem că această caracteristică se îndreaptă către modelele mai accesibile. Dar am dori, de asemenea, să vedem îmbunătățite și celelalte camere pentru performanțe și mai mari. Camerele foto pe smartphone-uri sunt peste tot în prim plan la cumpărarea unui nou telefon.

Așteptăm o cameră foto in-display pe seria Galaxy S30

3. O cameră foto pe ecran. Afișajele actuale cu un orificiu în ecran sunt inedite, au farmecul lor, dar parcă ne-am săturat de găuri pe ecran. Așa că pentru Samsung Galaxy S30 am dori să vedem camera foto încorporată în ecran, la fel ca scanerul de amprente. Știm de anul trecut că Samsung lucrează la o astfel de cameră. Acest lucru ar permite gigantului tech să ofere un design cu adevărat pe tot ecranul, fără a fi nevoie să apeleze la o cameră pop-up. Nu suntem siguri că vom vedea acest lucru – probabil va depinde în mare măsură dacă tehnologia este suficient de bună – dar cu siguranță ar fi o caracteristică de excepție.

4. Un aspect nou pentru seria Galaxy S30. Designul gamei Galaxy S nu s-a schimbat prea mult cu modelele Galaxy S20 din 2020. Poate doar marginea de sus unde este și gaura pentru camera selfie, este mai subțire. În mare măsură designul este aproape la fel de mai mulți ani. Credem că este timpul ca Samsung să schimbe lucrurile cu gama Galaxy S30. O modalitate de a face acest lucru ar fi cu o cameră sub ecran, cum am menționat mai sus, dar dorim ca într-un fel sau altul designul să arate cu adevărat diferit de gama Galaxy S20.

Același model de procesor pe toate modelele S30 la nivel global

5. Același procesoare pe toate modelele la nivel global. Nu toate modelele de Galaxy S20 vândute la nivel global au același procesor. O caracteristică ciudată a gamei Samsung Galaxy S este aceea că chipsetul diferă în funcție de locul în care sunteți în lume. Unele regiuni au un procesor Snapdragon, altele pe cel de top Samsung Exynos. Problema este că aceste procesoare sunt rareori egale. Indiferent dacă este vorba de performanță sau de viață a bateriei, de obicei există o diferență. În mod normal nu este prea mare diferența, dar există întotdeauna o versiune mai slabă a telefonului. Așa că am dori să vedem pe Samsung folosind același chipset în toate regiunile.

6. Ecran cu rata de actualizare de 120Hz și la rezoluția QHD+. O altă problemă a gamei Samsung Galaxy S20 este că puteți avea o rată de actualizare de 120Hz sau o rezoluție de ecran QHD+, dar nu ambele în același timp.

Acest lucru este destul de restrictiv, mai ales atunci când o mulțime de alte telefoane au așa ceva. OnePlus 7T Pro și Google Pixel 4 XL au și o rată de actualizare de 90Hz, asociată cu QHD+, în timp ce pe telefoanele Samsung trebuie să scădeați până la 60Hz. Există zvonuri conform cărora Samsung ar putea elimina restricția cu o actualizare software. Dacă se va întâmpla acest lucru nu știm. Dar indiferent dacă va fi sau nu, este o restricție pe care dorim să o vedem eliminată în gama Galaxy S30.

Un scaner in-display mai performant și mai rapid pe seria Galaxy S30

7. Un scanner mai rapid și mai precis pe viitoarea serie S30. Scanerul pe ecran din gama Samsung Galaxy S20 nu este rău. Numai că avem și aici un of! Încă nu este la fel de rapid sau de încredere ca cele mai bune scanere de amprentă fizică. Acesta este un alt lucru pe care am dori să-l vedem îmbunătățit pentru Samsung Galaxy S30. Vrem să funcționeze instantaneu, de fiecare dată și să aducă mai multă siguranță.

Sigur că mai sunt și alte lucruri ce le dorim, de la o baterie și mai performantă la mai multe funcționalități. Am prezentat doar câteva lucruri pe care le vrem în viitoarea serie S30, dar nu ne supărăm nici dacă Samsung ne face și alte surprize plăcute.

Samsung își lansează întotdeauna noile modele Galaxy S în februarie, apoi le vinde din martie. Este foarte probabil să facă același lucru cu gama Samsung Galaxy S30. Anul acesta Samsung a fost singura companie care a reușit o lansare cu public și fast. Apoi a venit anularea MWC Barcelona din cauza virusului și toți producători își lansează noile telefoane doar online. Nu se știe ce va fi anul viitor, sperăm că se va reveni la programul normal de până acuma.

În ceea ce privește cât costă seria Samsung Galaxy S30, telefoanele vor fi probabil cel puțin la fel de scumpe ca gama Galaxy S20. Probabil un preț de pornire pentru modelul de bază va fi de cel puțin 1.000 de euro mergând până la 1.500€. Samsung Galaxy S30+ și un Samsung Galaxy S30 Ultra mai bine dotate vor costa mai mult. Sigur că nu ne dorim acest lucru!