Actualizarea de securitate pentru luna martie a fost lansată pentru Samsung Galaxy S8 în Olanda. Sigur că imediat se pune și întrebarea: Până când va mai primi S8 patch-uri de securitate? În mod normal, Samsung va mai actualiza dispozitivul, deja „vechi” de trei ani, până în aprilie și apoi trimestrial.

Pentru Samsung Galaxy S8, actualizarea a fost lansată în versiunea de firmware G950FXXS8DTC1. Noul firmware nu aduce modificări funcționale dispozitivului, dar aduce corecția de securitate din martie. Acest patch include 23 de îmbunătățiri Google pentru sistemul de operare Android și 25 de corecții pe care Samsung le-a adăugat pentru propriul său software.

Galaxy S8 a început să primească actualizarea de securitate din martie 2020

Multe dintre aceste corecții implică închiderea unei vulnerabilități în securitatea procesorului Exynos a lui S8, printre altele. Vedeți pe iLoveSamsung review-ul nostru pentru Samsung Galaxy S8. De asemenea, afișarea notificărilor pe ecranul de blocare este restricționată după mai multe încercări de autentificare eșuate, conform GalaxyClub.

Noua actualizare este deja disponibilă pe modelul Samsung Galaxy S8 din Olanda și Belgia în momentul momentul scrierii acestui articol. Actualizarea nu este încă disponibilă pentru Samsung Galaxy S8+ și, mai ales dacă aveți un model blocat în rețelele operatorilor de telefonie mobilă, mai trebuie așteptată.

Desigur, nu numai în Olanda și Belgia, veți primi automat o notificare a noii actualizări imediat ce va fi disponibilă pentru modelul S8. Puteți verifica manual dacă acesta este deja cazul mergând la Setări -> Actualizare software -> Descărcare și instalare.

[vc_message color=”info” message_box_style=”outline”]Belgia este unul dintre membrii fondatori ai UE și găzduiește majoritatea instituțiilor UE precum și alte instituții internaționale importante, inclusiv NATO. Belgia este situată pe frontiera ce divide Europa germanică (regiunea Flandra) de Europa latină (regiunea Valonia), cele două mari regiuni ale țării.[/vc_message]

Începând din luna aprilie Galaxy S8 va primi doar actualizări trimestriale

Samsung a lansat seria Galaxy S8 în aprilie 2017. Asta înseamnă că au trecut aproape trei ani de când cele două excelente smartphone-uri au apărut pe piață. În ultimii ani , Samsung a trecut de la actualizarea lunară la actualizarea unui dispozitiv la fiecare trimestru după trei ani de la lansare. În continuare Galaxy S8 mai poate poate primi unul sau două patch-uri lunare, posibil și mai multe, dar frecvența actualizărilor va fi redusă apoi la trei luni.

Cel puțin așa a procedat Samsung și în primăvara anului 2019 cu Samsung Galaxy S7. Acest dispozitiv a primit mai multe actualizări în ultimul an – ultima în ianuarie 2020 – dar nu la fel de regulat ca în perioada normală de actualizări lunare. Și, să nu uităm, la fel ca seria Galaxy S8 și Galaxy S7 a avut și are în continuare mulți utilizatori. Sperăm că lucrurile se vor schimba la trei actualizări majore de software și patru ani de patch-uri de securitate, în viitorul apropiat cu noile smartphone-uri Samsung. Sperăm…

De altfel, toate acestea nu sunt, desigur, o surpriză. Samsung are o politică similară de ani buni. Singura modificare recentă este aceea că gigantul tech va trece la actualizări trimestriale după trei ani, în loc de actualizări doar când vor fi necesare. Galaxy S8 este de așteptat să fie actualizat la fiecare trei luni pentru cel puțin un an după modificarea iminentă a frecvenței de actualizare. În acest fel, securitatea dispozitivului rămâne asigurată cel puțin patru ani de la lansare.