Samsung Galaxy S8, S8+ și Note 8 primesc Advanced Messaging 2.0

998
Sursa Foto: via androidpolice.com

De câțiva ani operatorul american de telefonie mobilă AT&T încearcă să introducă succesorul SMS, Advanced Messaging 2.0 – Mesaje avansate. Problema este că standardul companiei acceptă doar o serie de flagship-uri și nici măcar nu este compatibil cu standardul RCS mai universal, cu atât mai puțin soluțiile altor operatori.

Totuși, AT&T lucrează pentru a trimite Mesaje Avansate la mai multe dispozitive. Acum compania americană tocmai a extins o astfel de actualizare la Samsung Galaxy Note 8, precum și la Galaxy S8 și Galaxy S8+.

Advanced Messaging 2.0 la AT&T pe Note 8, Galaxy S8 și S8+

Toate cele trei modele au primit capacitatea printr-o actualizare a sistemului Android 9.0 Pie începând cu 15 octombrie. Cu această ocazie a fost ridicat și nivelul de securitate prin patch-ul de securitate din octombrie. Cu ajutorul serviciilor de mesagerie avansată Advanced Messaging 2.0 – puteți trimite fișiere mai mari. De asemenea puteți crea grupuri de chat mai mari și primi notificări privind mesajele trimise.

Nu trebuie să descărcați o aplicație suplimentară pentru a începe să utilizați Advanced Messaging 2.0. Această nouă funcționalitate ar trebui să fie disponibilă în aplicația dvs. standard de mesagerie pe telefoanele Galaxy Note 8, Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8+. Sperăm că se va extinde și pe celelalte smartphone-uri Samsung.

La nivelul lor de stocare memoria ocupat de această aplicație Mesaje Avansate este insignifiantă, conform Android Police. Pe Samsung Galaxy Note 8 ocupă un spațiu de memorie de 600 MB, pe Galaxy S8 un spațiu de 418 MB iar pe Galaxy S8+ un spațiu de memorie de 415 MB.

Primul mesaj text pe un telefon mobil a fost trimis pe 3 decembrie 1992. Mesajul text a fost „Crăciun fericit”! Omnipoint Communications, primul operator GSM din America, a înființat primul serviciu de mesagerie text în Statele Unite. Inițial Omnipoint a oferit pentru mesajele text o limită de 160 de caractere.

Ce aduce nou aplicația Advanced Messaging 2.0
  • Mesaje de până la 8.000 de caractere
  • Transferurile de fișiere pot suporta imagini de înaltă calitate și videoclipuri mai mai lungi
  • Chat-uri de grup cu până la 100 de participanți
  • Notificări de livrare a mesajului pentru a vedea dacă mesajul a fost livrat, citit și cealaltă parte scrie un răspuns

Pentru a vedea dacă actualizarea sistemului este deja disponibilă, mergeți la Setări și apoi la Actualizare software. Atingeți acest buton, apoi căutați Verificați actualizările. Cu toate că actualizările de sistem de operare se derulează în etape, ar putea dura ceva până când actualizarea va fi disponibilă pe telefon.

Sperăm că această aplicație Mesaje Avansate – Advanced Messaging 2.0 se va extinde peste tot la nivel global cât mai repede. Trebuie să facem specificația că depinde în primul rând de operatorii de telefonie mobilă.