Galaxy S8 și Galaxy Note 8 nu vor fi actualizate cu Android 10

796
Sursa Foto: SamMobile.com

Se întâmplă de multe ori ca stânga să nu știe ce face dreapta. Dar când acest lucru vine de la Samsung este un pic îngrijorător. Am scris luna trecută că reprezentanții serviciului clienți Samsung au susținut că Galaxy S8 și Galaxy Note 8 vor fi actualizate cu Android 10. Și acest lucru nu a fost prima dată, s-a mai întâmplat. Sigur că acest anunț venit dintr-o sursă oficială a adus mari speranțe utilizatorilor acestor telefoane. Dar, oricât de mari ar fi speranțele, acest lucru pur și simplu nu se va întâmpla.

Sunt două excelente smartphone-uri se vând încă bine și au foarte mulți utilizatori. Ambele smartphone-uri menționate anterior au fost omise din foaia de parcurs pentru actualizarea Android 10, care a fost publicată de Samsung acum câteva luni. Acest lucru nu a împiedicat serviciul clienți Samsung să ofere din nou speranțe utilizatorilor câteva luni mai târziu. Acum confirmarea vine direct de la Samsung: Galaxy S8 și Galaxy Note 8 nu vor primi Android 10 și One UI 2.0.

Samsung Galaxy S8 și Galaxy Note 8 vor primi doar patch-uri de securitate

Dacă nu ar fi fost informațiile eronate transmise de reprezentanții Samsung, nu am fi îndrăznit să sperăm că Android 10 va ajunge pe Galaxy S8 și Note 8. Asta pur și simplu pentru că ambele smartphone-uri nu se încadrează în modul de actualizare garantat de Samsung. Compania oferă două actualizări majore de software pentru toate smartphone-urile sale. Ambele dispozitive au făcut deja saltul de la Android Nougat la Android Oreo și apoi la Android Pie.

Partea bună este că Galaxy S8 și Galaxy Note 8 vor primi patch-uri de securitate, cel puțin pentru un timp. Chiar și așa, Galaxy S8 are aproape trei ani, astfel încât se poate întâmpla ca aceste actualizări să fie oprite în curând. Tehnic vorbind, Samsung nu mai are obligația de a livra patch-uri de securitate dispozitivului. Acum, conform SamMobile, patch-ul din februarie 2020 este în curs de desfășurare atât pentru S8, cât și pentru Note 8. În caz de necesitate, în situații grave de securitate, Samsung va interveni și va rezolva problemele, deși într-un ritm mai lent decât înainte.

UI – user interface este seria de ecrane, pagini și elemente vizuale (butoane și pictograme) care permit unei persoane să interacționeze cu un produs sau serviciu. UX – User experience este experiența internă pe care o persoană o are în timp ce interacționează cu fiecare aspect al produselor sau serviciilor oferite.

Telefoanele Samsung ce au primit actualizarea Android 10 și One UI 2.0:

  • Seria Galaxy S10
  • Seria Galaxy Note 10
  • Galaxy M20 și Galaxy M30
  • Samsung Galaxy Note 9
  • Samsung Galaxy A40s
  • Seria Galaxy S9
  • Galaxy A30
  • Galaxy A50s

Prezența unui dispozitiv pe această listă nu înseamnă că acesta a fost actualizat la Android 10 în fiecare țară. Samsung își extinde treptat disponibilitatea actualizărilor de software și Android 10 va ajunge pe acestea mai devreme sau mai târziu.