Galaxy S8 și Note 9 sunt cele mai populare telefoane Android din SUA

981
Sursa Foto: SamMobile.com

Zilele trecute revista online PCMag a publicat un studiu de piață bazat pe datele culese din aplicația mobilă Oocla Speedtest. Bineînțeles despre smartphone-uri! Studiul a fost despre cele mai populare smartphone-uri Android din SUA și putem spune, rezultatele sunt mai mult decât surprinzătoare prin numele care apar acolo. Sigur că nimeni nu s-ar fi gândit la Samsung Galaxy S8 și Galaxy Note 9. Dar aceasta-i realitatea!

Samsung este cel de-al doilea mare producător de telefoane mobile din SUA, în urma companiei Apple. Astfel că nu este nicio surpriză că primele trei cele mai populare smartphone-uri Android sunt realizate de gigantul tech sud-coreean. Surpriza este cu totul alta! Cele mai populare modele Android nu provin din ultima generație. Acest lucru poate fi o surpriză pentru cei care tind să-și schimbe telefoanele annual. Pentru a crea această hartă cu cele mai populare telefoane Android din SUA pe state, PCMag a analizat rezultatele de la aproximativ un milion de dispozitive Android care au folosit aplicația mobilă Speedtest în luna octombrie 2019.

Samsung Galaxy Note 9 și Samsung Galaxy S8 domină piața americană

Galaxy Note 9 și Galaxy S8 sunt, de departe, cele mai populare smartphone-uri Android din SUA. Acest lucru se datorează, în parte, faptului că sunt de mai mult timp pe piață în comparație cu modele mai noi precum seria Galaxy S10 și, în special, seria Galaxy Note 10. Deși noile flagship-uri Galaxy s-au vândut foarte bine, mulți utilizatori de Samsung Galaxy S8 și Note 9 nu au simțit încă nevoia să treacă la un model mai nou. Este oarecum surprinzător să vezi că Galaxy Note 9 este atât de popular în atâtea state. Totuși, a fost cel mai scump model Samsung lansat anul trecut.

Acest lucru s-ar putea schimba anul viitor, cel puțin pentru proprietarii de Galaxy S8, care ar putea dori o bucată de One UI 2.0 și Android 10. Cea mai nouă versiune a sistemului de operare nu va veni pentru seria Galaxy S8, chiar dacă au fost speranțe, conform SamMobile. Acum singura modalitate de a experimenta oficial Android 10 și One UI 2.0 va fi trecerea la un dispozitiv mai nou. Iar modelul cel mai tentant pentru cei care au avut un Galaxy S8 sau Note 9, va fi un smartphone din seria Galaxy S11.

Connecticut este situat în partea de nord-est a SUA. Este unul din cele 13 state originare fondatoare ale SUA. Este al cincilea în ordinea ratificării Constituției SUA. Connecticut este al treilea cel mai mic stat din SUA. Populația din Connecticut este considerată cea mai originală întruchipare a yankeilor.

Note 9 este mai popular în Sud-Vest iar Galaxy S8 în Nord și Sud-Est

Samsung Galaxy Note 9 pare să fie mai popular în rândul utilizatorilor cu reședința în Sud-Vestul SUA și de-a lungul Coastei de Vest. Samsung Galaxy S8 are mai multă trecere în statele din Nord și Sud-Est, în timp ce Galaxy S9+ este aparent foarte popular în Dakota de Sud și Connecticut.

Aceste date au fost colectate de la utilizatorii care și-au evaluat dispozitivele și conexiunile mobile cu ajutorul aplicației mobile Oocla Speedtest. S-ar putea să existe o mică diferență între zonele în care smartphone-urile Android sunt populare, dar acestea sunt rezultatele. Cu toate acestea, având în vedere poziția Samsung pe piața americană, ar fi poate deplasat să ne gândim că cele mai populare smartphone-uri Android din SUA nu sunt făcute de Samsung.